Blogi

09-05-2019

Näin stailaat parvekkeen tai terassin kesäkuntoon!

Nyt kun kevät on jo kunnolla vauhdissa, on täydellinen aika miettiä terassin tai parvekkeen sisustamista kesää varten. Parhaassa tapauksessa saat parvekkeesta sisustuksen avulla ylimääräisen huoneen kesän ajaksi.

Kysyimme Solid House Kiinteistönvälitystoimiston stailaajilta; Unna Lehtiseltä, Minna Kujalalta sekä Karoliina Tammelta vinkit parvekkeen raikkaimpaan kesälookiin.

 

Tuo luonto osaksi sisustusta

”Luonnonmateriaaleja käytetään tällä hetkellä paljon kaikessa sisustamisessa. Yhdistelemällä esimerkiksi puuta, kiveä sekä neutraaleja värejä saat luotua parvekkeellesi harmonisen ja neutraalin tunnelman. Viimeistele raikas luonnonläheinen sisustus erilaisilla ja runsailla kasveilla. Parvekkeella ja terassilla ne saavat erityisen paljon valoa”, kertoo Lehtinen.

”Boheemi tyyli on jälleen muodissa, mutta uudella twistillä. Kalusteiden muodot ovat pehmeämpiä ja pyöreämpiä ja kuvioidut tekstiilit sävyiltään vaaleampia ja raikkaampia. Uuden ja vanhan yhdisteleminen on myös in. Terassille ja parvekkeelle kannattaa valita kevyet ja tarvittaessa säänkestävät kalusteet”, Kujala jatkaa.

 

Kokeile: rottinkiset parvekekalusteet, saviastiat, juuttikangas, vaaleat kuvioidut tekstiilit, helppohoitoiset huonekasvit

 

vaahterakuja_4-43.jpg

 

Lämpimät, murretut sävyt luovat ajatonta tunnelmaa

Parvekesisustuksessakin kannattaa vaihdella värimaailmaa eri kausien trendien mukaisesti.

”Naiselliset roosan, murretun vaaleanpunaisen ja pronssin sävyt ovat raikkaita vaihtoehtoja neutraalien värien rinnalle. Parvekkeelle ja terassille sopii mainiosti myös muut tämän hetken trendivärit, kuten esimerkiksi tummanvihreä tai keltainen”, Tammi sanoo.

”Huonekaluissa ja kalusteissa trendaa pyöreiden muotojen lisäksi keveys ja monikäyttöisyys. Materiaaleista Sametti on pitkästä aikaa muodissa ja sitä kannattaa hyödyntää yksityiskohdissa kuten esimerkiksi koristetyynyissä”, Kujala kertoo.

 

Kokeile: pehmeät murretut värit, kirkkaat jalokivisävyiset tehostevärit kuten akvamariini, safiirinsininen ja smaragdinvihreä, samettiset tekstiilit, sirot terassikalusteet

 

pihtakuja_36.jpg

 

Ekologisuus ja kestävä kehitys näkyy myös parvekkeella

Onko mitään sen muodikkaampaa, kuin kasvattaa omat yrtit ja vihannekset omalla parvekkeella?

”Syötävät kasvit ovat paitsi visuaalisesti kauniita, myös herkullisia – ja lähiruokaa parhaimmillaan!”, Lehtinen toteaa.

Ekologisuutta edistää myös parvekkeen ja terassin sisustuksessa käytettävät materiaalit. Onko välttämätöntä ostaa uusia kalusteita terassille vai voitko hyödyntää esimerkiksi omia vanhoja huonekalujasi?

”Myös kirpputorilla pyörähtäminen kannattaa, sillä siellä voi tulla vastaan todellisia löytöjä, joista saat pienellä fiksauksella muokattua oman makusi mukaiset kalusteet”, Tammi vinkkaa.

 

Kokeile: Laita parvekkeelle kasvamaan yrttejä ja vihanneksia kuten esimerkiksi basilikaa, ruohosipulia, rosmariinia, timjamia, tomaattia ja chiliä. Käytä ekologisia tekstiilejä ja kierrätä vanhoja huonekaluja.

 

vaahterakuja_4-21_0.jpg

 


Lue lisää

5 vinkkiä mökin myyntiin

DIY – kaunis makramee

3 vinkkiä koiraperheen kodin sisustamiseen

 

Twitter Facebook Pinterest

Blogin tiedot

Blogin etusivulle

Lyhyesti Blogista

Blogissa seikkaillaan sisätiloissa ja ulkona, tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, laitetaan koti kuntoon ja suunnitellaan vapaa-aikaa. Testailemme myös DIY-juttuja ja tutkimme välittäjien arkea. Ennen kaikkea, blogissa sisustetaan ja inspiroidutaan!

11-02-2020
28-06-2018

Näistä on kirjoitettu

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste