Vinkit asunnon ostoon

Vältä riskit ja osta fiksusti

Vinkkimme parhaisiin kauppoihin

Yleensä puhutaan vain siitä, miten asunto myydään onnistuneesti. - Yhtä tärkeää on osata ostaa fiksusti ja riskittömästi. Tämä tarkoittaa sitä, että maksamasi hinta on markkinoiden hintahaarukassa, kohteen kunto on tutkittu riittävän hyvin etukäteen ja asiakirjoissa ei ole epäselvyyksiä.

Tässä kolme asiaa, jotka on hyvä ottaa huomioon, kun on ostamassa asuntoa:

1. Tunne tarjousneuvottelun pelisäännöt

Myyjä tekee päätöksen kenelle hän myy, ei kiinteistönvälittäjä. Ostajien paremmuusjärjestykseen laittaminen on siis yksin myyjän käsissä. Korkein hinta tai se kuka teki tarjouksen ensimmäisenä, ei määrää kenen tarjouksen myyjä hyväksyy. Usein hyvin hankalat ehdot, kuten oman asunnon myynti tai lainan saanti saattavat laittaa tarjouksesi jonon viimeiseksi, vaikka tarjoamasi hinta olisi korkein. Kiinteistönvälittäjä ei myöskään voi luvata ostajalle toista tarjouskierrosta, jos myyjä ei sitä halua. Tee siis tarjous, jonka kanssa voit elää, voitit tai hävisit. 

2. Hae lainapäätös etukäteen

Tämä on ehdottomasti varmin tapa saada unelma-asuntosi ja vieläpä usein hyvillä ehdoilla! Kun sinulla on selkeästi tiedossa kuinka paljon voit käyttää rahaa asunnon ostoon, voit tehdä kaupat heti. Tällöin olet myyjälle usein se kiinnostavin asiakas. 

3. Neuvottele fiksusti

Hyvä esimerkki usein käytetystä neuvottelutaktiikasta on tilanne, missä asuntoa ostettaessa arvostellaan kohteen ominaisuuksia voimakkaasti siinä toivossa, että saadaan myyntihintaa tingittyä. Tietysti arvostelu on ihan sallittua, mutta sen avulla neuvottelut ei aina etene parhaalla tavalla. Asunnon näkyvät viat ja vahingot ovat jo myyjän itsensä tiedossa ja viimeistään ammattitaitoinen välittäjä on ne kirjannut ylös. Kun asunto laitetaan myyntiin, nämä puutteet huomioidaan myyntihinnassa.

Aina ei myöskään tule ajatelleeksi, että vaatimustasot ovat ihmisillä hyvinkin erilaisia. Ehkä hieman huonokuntoinen asunto vaatii toisen mielestä totaalisen remontin, kun seuraava asiakas kertoo omistavansa kaksi suurta koiraa ja toteaa asunnon olevan täydellinen ja erinomaisessa kunnossa heidän tarpeisiinsa.

Myyjää ei välttämättä kiinnosta, jos ostajalle ei kelpaa hänen värimaailmansa, eikä hän sen vuoksi alenna hintaa. Hyvin räikeät ja valtavirrasta poikkeavat ratkaisut ja värivalinnat on nekin otettu jo huomioon pyyntihinnassa. Kaiken kaikkiaan, kun kunnioittaa myyjän omaisuutta (ollaanhan sitä ostamassa, niin ei se ihan huonokaan voi olla), neuvottelut etenevät yleensä parempaan suuntaan ja voi olla, että ostaja pääsee sittenkin toivomaansa lopputulokseen hinnan ja muiden ehtojensa suhteen.

Tutustu ostotoimeksianto –palveluumme ja hanki ammattineuvottelija avuksesi.

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste