Blogi

31-07-2019

Vinkit muuttajalle! Muuttokuorman purkaminen – mistä aloittaa?

”Mihin pussiin lakanat tungettiin? Kuka pakkasi koiranruuat ja minne?”

Olet vihdoin päässyt muuttamaan uuteen kotiisi ja urakan loppusuora häämöttää. Ympärilläsi on kasoittain laatikoita ja jätesäkkejä ja olet väsynyt pitkän muuttopäivän jälkeen. Selkääkin kolottaa ja olisi mukava päästä pikkuhiljaa yöpuulle. Pian huomaatkin pohtivasi, mihin laatikkoon mahdoit pakata hammasharjan. Sitten huokaiset ja aloitat kymmenien laatikoiden penkomisen.

Jotta muuttosi olisi mahdollisimman vaivatonta, tässä vinkit siihen, miten muuttotavarat kannattaa järjestää ja missä järjestyksessä muuttokuorma kannattaa purkaa!

 

pori_12.5-19.jpg

 

Valmistele muuttosi hyvin

Siivoa uusi kotisi ennen kuin kannat sinne kaikki tavarasi. Ikkunoiden pesu, hyllyjen pyyhkiminen sekä muiden pintojen siivoaminen on mukavampi tehdä, kun asunnossa ei ole lainkaan tavaraa tai huonekaluja.

Järjestä muuttolaatikot jo pakatessa. Merkkaa jokaiseen laatikkoon selkeästi, mitä tavaraa se sisältää ja mihin uuden kodin huoneeseen ne ovat menossa.

Suunnittele jo etukäteen uuden kodin sisustusta ja asettele ensimmäiseksi isot huonekalut paikoilleen. Sen jälkeen pystyt järjestämään muuttolaatikot siten, että ne eivät ole tiellä tai minkään huonekalun paikalla.

 

pori_12.3.2019-87_0.jpg

 

Tärkeimmät ensin

Pakkaa tärkeimmät käyttötavarat niin että ne ovat helposti saatavilla, jotta voit purkaa ne paikoilleen ensimmäisenä.

Petivaatteet

Pakkaa lakanat, peitot ja tyynyt samaan laukkuun, pussiin tai vaikkapa jätesäkkiin ja merkitse se selkeästi, jotta tiedät mistä ne löytyvät. Vaihtovaatteet ja yöpuku kannattaa myös olla helposti saatavilla. Makuuhuoneen verhot voi pakata samaan paikkaan lakanoiden kanssa, jotta voit ripustaa ne heti makuuhuoneen verhotankoon ja saat nukuttua hyvät yöunet.

Käytetyimmät keittiötavarat

Keittiön tavaroiden purkaminen ja paikoilleen laittaminen voi ottaa oman aikansa, koska usein astioita, kippoja ja kulhoja on meillä jokaisella melko paljon. Käytetyimmät astiat kuten lautaset, lasit, kahvikupit ja aterimet kannattaa purkaa paikoilleen heti ensimmäisenä, jotta ateriointi onnistuu helposti muuttokuorman keskellä. Myös kattilat, paistinpannut, lastat ja kauhat kannattaa ottaa esille ja laittaa paikoilleen ennen juhla-astiastoa ja muita vähemmän käytettyjä keittiön tavaroita.

Lasten ja lemmikkien tarvikkeet

Jos sinulla on pieniä lapsia, pakkaa tärkeimmät lelut, kirjat ja pelit omaan laatikkoonsa ja pura se ensimmäisten tavaroiden joukossa. Silloin lapsilla on kivaa puuhaa samalla kun sinä purat muuttokuormaa. Myös mahdollisten lemmikkien ruuat ja muut tarvikkeet kannattaa olla nopeasti saatavilla muuttohulinan keskellä.

Kylpyhuonetarvikkeet

Hygieniatarvikkeiden, lääkkeiden ja muiden vastaavien on syytä olla heti purettavien tavaroiden listan kärjessä. Laita esille vessapaperi ja saippua sekä hammasharja ja tahna. Ripusta pyyhkeet naulakkoon ja suihkuverho paikoilleen.

 

pori_27.3.2019-39.jpg

 

Viimeistely

Kun olet purkanut tärkeimmät tavarat uuden kotisi käytetyimpiin huoneisiin eli makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja keittiöön, kaikki muu voi odottaa vielä hetkisen. Ota rauhassa oma aikasi tavaroiden purkamisessa ja sisusta uusi kotisi rauhassa.

Pura muuttokuorma esimerkiksi yksi huone kerrallaan, siivoa tila aina välissä ja kierrätä pakkausmateriaalit oikein. Lopulta tulet huomaamaan, että uusi ympäristösi ei näytä enää täynnä tavaraa olevalta varastolta vaan ihanalta uudelta kodilta.

Twitter Facebook Pinterest

Blogin tiedot

Blogin etusivulle

Lyhyesti Blogista

Blogissa seikkaillaan sisätiloissa ja ulkona, tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, laitetaan koti kuntoon ja suunnitellaan vapaa-aikaa. Testailemme myös DIY-juttuja ja tutkimme välittäjien arkea. Ennen kaikkea, blogissa sisustetaan ja inspiroidutaan!

11-02-2020
28-06-2018

Näistä on kirjoitettu

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste