Blogi

04-05-2018

Piha kesäkuntoon

Ilmat ovat lämmenneet sopivasti ja katseet kohdistuvat pihaan. Haravoinnit ja muut siistimiset on jo hoidettu, mutta terassilaudoitukset kaipaavat vielä öljyämistä talven jäljiltä. Ajatus on siirtynyt tietysti myös kukkaistutuksiin. Kukkien osalta asia voi olla ennakoitu jo syksyllä ja auringon lämmittäessä kukkasipuleista on noussut urheita alkuja. Puutarhojen kesäsesonki on alkanut. Taimi- ja kesäkukkavalikoimat saavat runsaudellaan pään pyörälle, joten istutukset vaativat hieman harkintaa ja suunnittelua.

kukat.JPG

Ulkotiloissa kannattaa noudattaa ainakin osittain samoja sääntöjä kuin sisätiloissakin. Tulisi miettiä kokonaisuutta. Mikäli oma piha vaatii paljon muutoksia, ja suunnittelu tuntuu haastavalta, kannattaa harkita pihasuunnittelijaa. Jos kyse on vain pienistä osa-alueista, voi puutarhojen myyjiltä kysymällä löytää itse ratkaisuja. Istutuksia miettiessä pitäisi huomioida millaisella paikalla kasvi menestyy. Kesäkukatkaan eivät tuota iloa kauaa joutuessaan esimerkiksi liialliseen paahteeseen. Suositeltavaa olisi siis aloittaa hoito-ohjeisiin tutustumisella. Kukkaistutuksia suunnitellessa voi valita tietyn värimaailman. Neutraalin ystävälle vihreän joukkoon riittää raikas valkoinen. Perinteisillä ja vahvoilla punaisilla sävyillä saa hehkuvan runsaan vaikutelman. Keltainen, joka on kesän ensimmäisten kukkasten väri, on aina takuuvarman energinen. Sinisävyisillä kukilla on samaan aikaan seesteinen, mutta myös aavistuksen ylellinen tunnelma.

piha_kukkaset.jpeg

Meillä pihan kukkaistutukset koostuvat toistaiseksi vielä enimmäkseen valkoisista orvokeista. Niitä on istuteltu sinkkiruukkuihin ja lasipurkkeihin. Puiset laatikot toimivat hyvin myös ruukun tapaisena istutusalustana, kunhan suojaa sisäpinnat liialliselta kosteudelta. Puu tuo sopivasti rustiikkista kontrastia vehreille kukkasille. Lisäksi betonista tehdyt ruukut ovat hyvin trendikkäitä ja kestävät vaihtelevia kesäsäitä. Yöt saattavat olla vielä hieman koleita, joten kesäkukkien kanssa täytyy olla tarkkana. Kukkia saattaa joutua yölämpötilojen mukaan peittelemään ja suojaamaan, jotta ne eivät kärsisi kylmyydestä. Itse olen peitellyt herkimpiä kukkasia juuttikankaalla tai harsolla. Kankaan ympärille voi kietaista narun, jotta tuuli ei vie sitä mukanaan.

orvokit2.JPG

Kevään tai alkukesän paras hetki on silloin, kun pääsee juomaan ensimmäiset aamukahvit pihalle ilman neuletakkia ja villasukkia. Tästä hetkestä pääsi nauttimaan jo pari viikkoa sitten, kun aamu starttasi hitaasti kahvin ja suklaakeksien kera terassin sohvalla. Hyvin vaikeaa oli villasukista luopuminen. Mielestäni ne ovat lähes yhtä ihana vaihtoehto kuin paljaat varpaat kesänurmikolla. Näistä keväisistä kahvihetkistä pitäisi todella osata nauttia. Aurinko lämmittää mukavasti tuulensuojaisassa paikassa, vaikka lämpötilat eivät ihan kesäisissä lukemissa olisikaan. Lintujen viserrystä kuunnellessa pääsee nopeasti kesäfiilikseen.

kahvihetki.JPG

Aurinkoenergiaa otetaan talteen oman vitamiinivaraston lisäksi valaistusta varten. Pihalle voi sijoitella erilaisia aurinkokennoilla toimivia valoja, jotka latautuvat päivän aikana. Pimeää aikaa ei juhannusta kohti mentäessä paljon ole, mutta kennovalojen maltillinen valo on tunnelmallinen pienessäkin hämärässä. Valot palavat latauduttuaan noin kuusi tuntia ja syttyvät automaattisesti hämärän tullen. Olen huomannut kennojen latautuvan melko hyvin myös ilman suoraa auringonpaistetta.

valot.JPG

Sääennusteet lupailevat viikonlopuksi sellaisia kelejä, että nyt saattaisi onnistua ruokailu terassilla tai pieni torkkuhetki auringon lämmittämällä terassin sohvalla. Kalusteiden yhteyteen voi varmuuden vuoksi varata huopia, niin viileäkään tuulenvire ei häiritse oleskelua.

 

Virkistävän keväisiä pihahetkiä toivotellen

 

Markkinointitiimi

Anu

Twitter Facebook Pinterest

Blogin tiedot

Blogin etusivulle

Lyhyesti Blogista

Blogissa seikkaillaan sisätiloissa ja ulkona, tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, laitetaan koti kuntoon ja suunnitellaan vapaa-aikaa. Testailemme myös DIY-juttuja ja tutkimme välittäjien arkea. Ennen kaikkea, blogissa sisustetaan ja inspiroidutaan!

11-02-2020
28-06-2018

Näistä on kirjoitettu

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste