Blogi

14-06-2018

Tunnelmallinen ja rentouttava sauna

Sauna, mikä mahtavan rentouttava paikka! Monille suomalaisille sauna voi olla arkipäiväinen, mutta samalla kuitenkin tärkeä asia. Rentouttavan vaikutuksen ihanuutta lisää mukava yhdessä vietetty hetki. Usein sauna on osana yhteistä illanviettoa. Saunassa voi rauhassa istuskella ja jutella, ajatuksetkin tuntuvat kulkevat paremmin löylyjen lämmössä. Saunatavat saattavat olla kaikilla hieman erilaisia, mutta yleisesti ottaen ne ovat säilyneet suunnilleen samanlaisina saunan pitkän historian aikana. Saunomista varten on löydettävissä esimerkiksi saunaopas, joka kertoo ohjeita miellyttävän saunakokemuksen saavuttamiseksi.

Nyt inspiroidutaan ihanista saunoista ja virittäydytään saunatunnelmaan! Kaikki jutun kuvissa näkyvät tunnelmalliset saunat ovat myynnissä olevista tai jo myydyistä kohteista.

sauna3.jpg

sauna2.jpg

Saunat ovat useille myös tärkeä osa kodin sisustusta ja suosiossa olevat materiaalit vaihtelevat jonkin verran trendien mukaisesti. Välillä näkyy tummia sävyjä ja hämyistä savusaunamaista tunnelmaa. Vastakohtana ovat vaaleat saunat, joissa vallitsee jopa hämmentävän valoisa fiilis. Erityyppisiä materiaaleja yhdistelemällä saadaan viihtyisiä ja kiinnostavan persoonallisia kokonaisuuksia.

sauna5.jpg

sauna13.jpg

Kiuas on saunan tärkein osa. Puu- ja sähkökiukaiden tarjoamien löylyjen eroista voisi käydä pitkääkin keskustelua. Sisustuksellisesti ajateltuna perinteinen seinään asennettava kiuas sulautuu näppärästi tilaan, kun taas modernit ja näyttävät pilarikiukaat ottavat uljaudellaan saunatilan haltuun. Saunan sisustusta voi viimeistellä erilaisilla saunatekstiileillä, kuten kauniilla laudeliinoilla. Saunakiulu ja kauha valikoidaan tietysti myös sisustukseen sopivaksi. Kynttilöillä ja lyhdyillä luodaan vielä vähän ekstratunnelmaa. 

sauna11.jpg

sauna12.jpg

Mitäs saunakokemukseen sitten perinteisesti kuuluu? Ainakin vihta, tai vasta, asuinpaikasta riippuen. Juhannuksen lähestyessä saunavihtojen tekeminen on ajankohtaista. Paras aika vihtojen tekemiselle onkin juhannuksen tienoista heinäkuun alkupuolelle. Suomen saunaseuran sivuilta löytyy vihtojen tekoon hyvinkin yksityiskohtaiset ohjeet. Vihtaan voidaan tekijän tavoista ja mieltymyksistä riippuen käyttää kestävää rauduskoivua tai notkeaa hieskoivua. Saunoessa vihtaa pitäisi säilyttää lauteilla upotettuna kylmään veteen. Itse vihtomisessa kuuluisi edetä päästä varpaita kohti.

sauna9.jpg

sauna7.jpg

Saunatunnelmaa voi lisätä tuoksuilla. Muutama tippa eteeristä öljyä saunaveden mukana riittää. Se vahvistaa kokemusta, kun saunafiiliksestä voi nauttia kaikilla aisteilla. Tervan ja koivun tuoksut sopivat ihanasti kesäsaunaan. Jotkut pitävät myös tuoksusta, joka tulee heitettäessä tilkka olutta kiukaalle löylyveden mukana. Olut onkin varmaan yksi suosituimmista saunajuomista ja siksi usein lauteilla mukana.

sauna8.jpg

sauna10.jpg

Saunomista kaikkine tapoineen voidaan pitää tietynlaisena tapahtumana. Se voi viedä paljon aikaa riippuen siitä, kuinka usein käydään viilentymässä ja monta ”kierrosta” saunomiseen kuuluu. Keskikesän juhlaan kuuluu perinteisesti sauna pitkän kaavan kautta. Eli nyt siis valmistautumaan juhannussaunaan!

 

Saunaterveisin

Markkinointitiimi

Anu

Twitter Facebook Pinterest

Blogin tiedot

Blogin etusivulle

Lyhyesti Blogista

Blogissa seikkaillaan sisätiloissa ja ulkona, tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, laitetaan koti kuntoon ja suunnitellaan vapaa-aikaa. Testailemme myös DIY-juttuja ja tutkimme välittäjien arkea. Ennen kaikkea, blogissa sisustetaan ja inspiroidutaan!

11-02-2020
28-06-2018

Näistä on kirjoitettu

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste