Blogi

03-07-2018

Mukava ja rauhallinen makuuhuone

Makuuhuone on tärkeä tila. Vaikka siellä ei varsinaisesti oleskella, vietetään huoneessa kuitenkin iso osa vuorokaudesta. Rauhallisen ja mukavan makuuhuoneen tulisi olla rentouttava paikka hyville unille. Tilan sisustus olisi hyvä pitää mahdollisimman selkeänä. Kaikki ylimääräinen tavara ainoastaan häiritsee rauhallista tunnelmaa.

makuuhuone1.jpg

Makuhuoneessa kannattaa panostaa mukavuuteen. Laadukkailla tekstiileillä ja miellyttävillä pinnoilla saa viihtyisän kokonaisuuden. Ihanasti pedattuun sänkyyn on mukava sujahtaa unille. Värimaailmaltaan neutraali sisustus on harmoninen ja levollinen. Liian kirkkaita värejä olisi hyvä välttää, koska niillä voi olla turhan energisoiva vaikutus rauhoittumiseen tarkoitetussa ympäristössä. Kiinnitä huomiota myös huoneilman raikkauteen ja lämpötilaan. Hyvin tuuletettu ja hieman viileä ilma on makuuhuoneessa ihanteellisin. Siisteys ja pölyttömyys ovat osana raikasta huoneilmaa.

makuuhuone12.jpg

makuuhuone15.jpg

Kun mietitään makuuhuoneen sisustusta, voidaan hyödyntää muutamia fengshuin oppeja, jotka ovat monilta osin hyvinkin loogisia rauhoittavan sisustuksen kannalta. Tärkeä asia on sängyn sijoittaminen. Sänkyä ei pitäisi sijoittaa ikkunan alle, koska ikkunasta saattaa tulla vetoa. Lisäksi se voi tuoda hieman turvattoman tunteen, kun et varsinaisesti tiedä mitä takanasi tapahtuu. Tausta on turvallinen sängyn ollessa seinää vasten. Sängystä pitäisi olla esteetön näkymä ovelle, mutta sängyn ei pitäisi olla suorassa linjassa oven kanssa. Suositeltavaa olisi myös jättää reilusti tai ainakin sopivasti tyhjää tilaa sängyn ympärille, jotta sinne on helppo päästä.

makuuhuone9.jpg

makuuhuone5.jpg

Makuuhuoneessa ei pitäisi olla mitään laitteita, kuten telkkaria tai tietokonetta. Niiden sanotaan häiritsevän unta. Makuuhuoneessa oleva läppäri saattaa huomaamattasi muistuttaa keskeneräisistä töistä, jolloin se häiritsee unta ja rentoutumista. Olisi hyvä, jos molemmin puolin sänkyä olisi sijoitettu yöpöytä. Usein yöpöydällä säilytetään puhelinta, mutta mikäli se ei ole välttämätöntä, kannattaa laite sijoittaa kauemmas levollisten unien takaamiseksi.

makuuhuone6.jpg

makuuhuone11.jpg

Fengshuin mukaan makuuhuoneessa ei pitäisi myöskään olla peilejä, koska ne luovat liian aktiivisen energian. Jos peilejä kuitenkin on tilassa, ne pitäisi sijoitella siten, että sängystä ei ole suoraa näkymää peiliin. Tämä saattaa kuitenkin olla hankalasti toteutettava juttu, koska usein makkareissa on esimerkiksi peilillisiä liukuovikaappeja. Tauluiksi kannattaisi valita kuvia, joissa on positiivinen tunnelma.

makuuhuone18.jpg

makuuhuone7.jpg

Kiinnitä huomioita valaistukseen ja sen säädeltävyyteen. Valoa pitäisi olla riittävästi, mutta suurimman osan ajasta valaistusta tarvitaan kuitenkin melko vähän. Eli hämärässä on helpompi rauhoittua. Ihanteellinen fengshuin mukainen valo nukkumatilassa olisi tunnelmallinen kynttilänvalo, joka puhdistaa energiaa ja luo lämpimän ilmapiirin. Jos luonnonvalo häiritsee unia kesäaikaan, kannattaa hankkia pimennysverhot.

Kuvissa näkyvät kauniit makuuhuoneet ovat myytävistä tai jo myydyistä kohteista.

Mukavia unia toivotellen

Markkinointitiimi

Anu

 

Lähteitä: Kotiliesi, The Spruce ja Dream

 

 

 

Twitter Facebook Pinterest

Blogin tiedot

Blogin etusivulle

Lyhyesti Blogista

Blogissa seikkaillaan sisätiloissa ja ulkona, tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, laitetaan koti kuntoon ja suunnitellaan vapaa-aikaa. Testailemme myös DIY-juttuja ja tutkimme välittäjien arkea. Ennen kaikkea, blogissa sisustetaan ja inspiroidutaan!

11-02-2020
28-06-2018

Näistä on kirjoitettu

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste