Blogi

18-05-2018

Valmistaudutaan kesän juhliin

Alkukesästä monissa kodeissa juhlitaan valmistuneita. Juhlat vaativat aina järjestelyä ja suunnittelua. Tässäkin asiassa hyvällä suunnittelulla vältetään kiire ja turhat työvaiheet. Pienen muistilistan teko voi olla paikallaan. Epävarmuus piilee siinä, sallivatko yllättävät kesäsäät ulkona oleilun vai pitäisikö varmuuden vuoksi suunnitella juhlat sisälle. Ulkojuhlia suunnitellessa täytynee varmuuden vuoksi miettiä ainakin jonkinlaista katosta sateensuojaksi.

juhlat6.jpg

juhlat9.jpg

Ennen kuin päästään varsinaisesti toimeen juhlapaikalla, on mahdollinen vieraslista ja budjetti jo mietitty etukäteen. Jos vieraiden määrä on tiedossa, helpottaa se hurjasti tarjoilujen suunnittelua. Budjettia ajatellen on oleellista se, miten paljon voi tehdä itse. Onnistuuko leivonta vai pitäisikö tarjoilut tilata valmiina? Järjestyykö koristelun toteutus omalta porukalta? Haluaisiko juhlasta nauttia ilman tarjoiluun osallistumista ja olisiko paikallaan pyytää joku avuksi homman sujumiseksi?

juhlat5.jpg

juhlat8.jpg

Juhlan lähestyessä kodin yleisestä ja hyvinkin kokonaisvaltaisesta siivouksesta on varmasti hyvä aloittaa. Hyvin tärkeänä pointtina on ikkunoiden pesu. Kesäinen auringonpaiste paljastaa likaiset ikkunat liiankin selvästi. Siivouksen ohessa voi samalla miettiä istumapaikkojen tarvetta ja niiden sijoittelua. Istumapaikkoja tulisi olla riittävästi, vaikka juhlissa ei olisikaan tarkoitus istua pöydän ääressä koko aikaa. Mikäli juhliin on tulossa paljon lapsia, voisi lapsille suunnitella jotain pientä ohjelmaa tai vaikka puuhanurkkauksen. Lapset viihtyvät juhlissa paremmin, kun heillä on jotain innostavaa tekemistä.

juhlat2.jpg

juhlat4.jpg

Juhlapäivän toiminnan organisointia helpottaa, jos tarjoilu toteutetaan noutopöytänä. Siihen voi koota suolaiset ja makeat kauniisti esille. Yhtenäisten astioiden riittävä määrä pitäisi myös huomioida. Tarjoilujen osalta on mietittävä, onko parempi rajata syötävät vain muutamaan vaihtoehtoon vai houkutteleeko runsas valikoima enemmän. Monien ruokavalio ei salli esimerkiksi laktoosia tai gluteenia, joten tarjoiluista olisi hyvä löytyä ainakin muutama kaikille vieraille sopiva vaihtoehto.

juhlat1.jpg

juhlat.jpg

Juhlakoristelusta tulee yhtenäinen, kun toistaa tiettyä tyyliä ja värimaailmaa. Ei ole siis yhdentekevää minkä väriset servetit tai kukat valitaan juhlapöytään. Kokonaisuutta voi olla helpompi miettiä, jos toteuttaa sen tietyn teeman mukaisesti. Voi käyttää vaikkapa hempeän pastellisia kesäsävyjä, koristella rennon boheemisti ja käyttää luonnonkukkia tai valita raikkaan merihenkisen teeman. Luultavasti vieraat tuovat lahjaksi kukkasia, joten maljakkoja kannattaa varata käden ulottuville. Kun kaikki nämä asiat mietitään ennakkoon, on helpompi rentoutua ja päästä myös itse nauttimaan ihanasta juhlasta.

 

Ikimuistoisia juhlahetkiä toivotellen

Markkinointitiimi

Twitter Facebook Pinterest

Blogin tiedot

Blogin etusivulle

Lyhyesti Blogista

Blogissa seikkaillaan sisätiloissa ja ulkona, tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, laitetaan koti kuntoon ja suunnitellaan vapaa-aikaa. Testailemme myös DIY-juttuja ja tutkimme välittäjien arkea. Ennen kaikkea, blogissa sisustetaan ja inspiroidutaan!

11-02-2020
28-06-2018

Näistä on kirjoitettu

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste