Blogi

28-08-2018

Sisustusvinkit Tukholmasta!

 

Piipahdimme mekin pienen tiimin kanssa Tukholman Formex -messuilla katsastamassa sisustuksen uusimpia tuulia. 

 

Muutos vasta parin vuoden takaiseen sisustustrendiin on huimaa. Minimaalisuus on tiessään ja värien ja materiaalien kirjo on todella runsasta!

 

Vaikka tavaramäärän vähentäminen ja ”maritus" on sisustuksen ja kodin järjestelyn tätä päivää ja tulevaisuutta, niin messuilla tuntui, kuin sisustuksen trendsetterit haluaisivat tunkea koteihin nyt ennätysmäärin tavaraa! Onneksi tämä ei välttämättä pidä paikkaansa, vaan oikeasti halutaan luoda enemmän merkitystä yksittäisille esineille ja tavaroille ja luoda näillä valinnoilla runsauden tuntua. 

 

sisustus.jpg

 

Ylitsepursuavan värien, muotojen ja materiaalien sekamelskan keskellä yritimme saada jotenkin jäsenneltyä eri sisustustyylejä ja löysimme kuin löysimmekin muutaman selkeän tyylilajin. 

 

Esittelemme nyt omat näkemyksemme, ja kuvat kertovat enemmän kuin ne tuhat sanaa. 

 

BOHEEMI skandinaavinen sisustus kohtaa nomadit

 

Ensimmäinen tyyli, joka on meidänkin suosikki ja ehkä luonnollisin jatke vaaleaan kodikkaaseen skandinaaviseen tyyliin, on nomadi-skandi -tyyli (ihan itse keksimme näitä nimityksiä). Olemme melkoisen ihastuneita tähän jo hetken vallalla olleeseen sisustustrendiin, joka siis jatkaa voittokulkuaan. 

 

Haluatko muutosta hillittyyn ja selkeään vaaleasävyiseen kotiisi, mutta et innostu väreistä? Saat luotua helposti uutta ilmettä tämän tyylilajin tekstiileillä ja ideoilla. Värit saavat säilyä tässä vaaleina ja luonnollisina, mutta kotiin lisätään pehmeyttä ja rosoisia pintoja, puuta, savea yms. - Toisaalta, tyyli toimii myös hyvin tummana, mattamustana, joka oli voimakkaasti esillä.

 

Ihanan skandi-nomadityylin tekevät paksut (myös värjätyt tai kiharat) lampaantaljat, rouheat saviruukut, viherkasvit, pehmeät ja paksut tekstiilit, kudotut, virkatut ja käsin tehdyt seinävaatteet, kuten makramé –ryijyt, juutti- ja villamatot, rottinki, rauta, rouheat puupenkit, korit yms. Aksenttia ja syvyyttä sisustukseen saa lisäämällä rohkeasti joukkoon esim ripauksen tummaa puuta, tummanruskean tai tummanvihreän tyynyn, mustan kevyen valaisimen. Valkoisen pitää olla pehmeä sävyltään.

 

Tyyli on oikeastaan kuin uusi kantrityyli, jota suomalaiset rakastavat, mutta vivahteet eivät tule tällä kertaa ranskan maaseudulta vaan idästä ja Pohjois-Afrikasta.

 

sisustus1.jpg

 

Mustasta rautalangasta väännetyt lampunvarjostimet olivat yksi kivoimpia uutuuksia.

 

valaisin1.jpg

 

Rouheita saviruukkuja ja kiinalaisia suteja näkyi siellä täällä.

 

ruukut.jpg

 

sohvapöytä.jpg

 

sisustusblogi.jpg

 

Sisustukseen on helppo sekoittaa myös uusia värejä, jotka ovat nyt kaikki murrettuja ja lämpimiä sävyjä. Yksi suosituimpia on okra, mutta kaikki murretut sävyt käyvät. Myös jo kauemmin vallalla ollut industrial -tyyli isoine kellovalaisimineen saa sekoittua joukkoon. 

 

rottinki.jpg

 

sisustus2.jpg

 

kaappi.jpg

 

Tämä rottinkikaappi oli yksi suosikeistamme. Sopii monenlaiseen sisustukseen.

 

kori.jpg

 

Skandi-nomadi -kodissa kasvitkin ovat kuin suoraan aavikolta.

 

viherkasvit.jpg

 

 

Mummola-meininkiä sisustuksessa

 

Jossakin kohtaa messut näyttivät, kuin sinne olisi tyhjennetty sekalainen joukko kerrostalon häkkivarastoja omille osastoilleen. Tervetuloa mummolaan!

 

sohva.jpg

 

 

Värikkäässä vintage-mummolassa on ekologinen ajatusmaailma taustalla. Jokainen tavara, niin vanha kuin uusi, halpa tai kallis, on arvostuksen arvoinen ja löytää paikkansa kodissa. Tavaraa ei heitetä pois, vaan se kierrätetään, tuunataan ja otetaan uudelleen käyttöön. 

 

Seinät maalataan murretuilla väreillä, joko vaaleilla tai tummilla tai tapetoidaan esim voimakkailla kukkakuoseilla. Sohvat ja nojatuolit ovat samettia ja värillisiä, sohvapöytä voi olla vanha kierrätyspöytä, esim. tummaa puuta, kultaa tai messinkiä. 

 

Ripauksen luksustakin voi sekoittaa joukkoon sametti- ja plyyshitekstiileillä ja kullan värisillä esineillä, kristallimaljakoilla ja peililasipöydillä.

 

Musta ja harmaa korvaavat valkoisen värien puhdistajana. Valkoinen voi olla pehmeänä sävynä mukana, mutta kylmä ja kova valkoinen ei sovi tähän tyyliin. Romanttinen versio tästä on shabby chic, josta löytyy ripaus sitä ranskalaistakin...

 

Sisustuksen tärpit: Hienohelma -viherkasvi, fasettilasi, kultainen kynttiläjalka, kukkatapetit, samettisohva ja -rahit, vanha rottinkipöytä, aito taide ja näyttävät kruusatut taulun kehykset palaavat…

 

sisustus3.jpg

 

sohvapöytä2.jpg

 

Tämä sohvapöytä oli aika hieno. Lasit ja tuikkuastiat käsiteltyä ja värjättyä lasia, puhdasta sileää lasia ei ainakaan tässä tyylissä näkynyt.

 

tyynyt.jpg

 

Näin syksyyn ja talveen varsinkin sopii ripaus kiiltoa ja kimalletta. 

 

kynttelikkö.jpg

 

Monessa esillepanossa värit alkoivat järjestäytymään harmoonisiksi kokonaisuuksiksi. Useimmissa väripaletti oli vain iloisesti sekaisin.

 

Alla olevia mattoja olemme metsästäneet stailauksiin ja omiin koteihimmekin. Nyt näitä alkaa tämän syksyn aikana näkymään varmastikin jo enemmän sisustusliikkeisssä.

 

matto.jpg

 

makuuhuone20.jpg

 

 

juomalasit.jpg

 

Tämä valaisin oli yksi hauskimmista tulokkaista, johto oli päällystetty samalla kiiltävällä veluurilla eli plyyshillä.

 

valaisin_2.jpg

 

nojatuoli.jpg

 

nojatuolit.jpg

 

tyynyt_1.jpg

 

Tummanvihreä sametti ja vanha puu on kaunis yhdistelmä.

 

sohvatyynyt.jpg

 

sisustus4.jpg

 

Ylläoleva sisustus oli näkemiemme ehdotusten hillityimmästä päästä ja erittäin toteuttamiskelpoinen. Alla olevat lasiset vintage -tyyliset valaisimet olivat piristävä uutuus. 

 

valaisin3.jpg

 

Sisustus uusilla pastellisävyillä 

 

Yksi aivan ihastuttava tyylilaji, - kutsutaan sitä nyt vaikka maalaispastelliksi, sisältää voimakkaasti murrettuja vaaleita pastellisävyjä ja raakoja kovia luonnonmateriaaleja, jotka ovat kuluneet pehmeiksi; pestyä pellavaa ja puuvillaa sekä yllätys yllätys - mattamustaa! Tähän tyyliin sopii vaaleammat puusävyt, pyöreät muodot ja myös pehmeä valkoinen. 

 

 

sisustus_1.jpg

 

Mieleen tulee vanha jauhoinen leipomo tai maalaistalon kiireinen tupakeittiö aurinkoisena aamuna, viljapellot ja kukkaniityt. Pesutupa, yhteissauna ja mattolaituri. Marjametsät ja ropposet pellavaliinoineen. Tässä tyylissä on vahvaa artesaani ja kankuri –meininkiä sekä selkeitä kuviollisia kuosejakin mukana. 

 

Sisustuksen tärpit: lattiasuti, vohvelikangas, hapsulliset pellava- tai puuvillapyyhkeet, sileät ja pyöreät saviastiat, vaalea puu, hennot niittykukat ja koiranputket.

 

pyyhkeet.jpg

 

design.jpg

 

ruukut_1.jpg

 

sisustus_2.jpg

 

keittiö_1.jpg

 

maljakko.jpg

 

Modernin maalaistalon olohuoneeseen voisi valita tämän mielettömän ihanan, kivipestyllä puuvillakankaalla päällystetyn sohvan. 

 

sohva_1.jpg

 

 

kori_1.jpg

 

 

Boheemi gypsy -sisustus

 

Messuilla näkyi myös paljon överiä boheemia gypsy -tyyliä, jota en usko Suomessa nähtävän kovin voimakkaana, mutta sekoitettuna boho -sisustukseen kuitenkin. Tyyliin kuuluu mm. kiiltävällä sametilla tai plyyshillä päällystettyjä sohvia ja nojatuoleja, vihreitä ja pinkkejä tekokasveja yms. 

 

Tämän rinnalla näkyi lisäksi aivan upeaa Art Deco –tyyliä, jota varmasti nähdään myös suomalaisissa sisustuksissa. Esim. hyvin vahvasti puhtaan valkoisen kodin kiiltävine keittiöineen saa päivitettyä art deco –tyyliin: mustaa, kultaa, eläinkuoseja, tummia tekstiilejä, art deco –tyylin kuvioita ja muotoja. 

 

Sisustuksen tärpit: kiiltävä plyyshi ja päälleommellut hapsut, kokokultaiset esineet, art deco -tyylin geometriset kuviot, aurinkopeilin muunnokset

 

valaisin kulta.jpg

 

sohvatyynyt_1.jpg

 

boho sisustus.jpg

 

artdeco sisustus.jpg

 

 

Vallalla on myös ns. Miami –tyyli pastellisävyineen. Kuoseissa nähdään palmuja, flamingoja ja papukaijoja, myös kitchejä muovikoristeita valoineen. Tyyliin sopivat kalusteet ovat mm. valkoista nahkaa ja kromia.

 

Ennustammekin, että seuraava suurempi tyylilaji nousee täältä, sillä nyt hieman mauttomilta tuntuvien 1990 ja 2000 -luvun kotien jäljiltä löytyy runsaasti tämän tyylilajin kalusteita ja esineistöä ;) ja tulevaisuuden kuumimmat trendithän nousevat sieltä tämän hetken mauttomuuden sydämestä. Mutta, sitä ennen iloitaan tästä kodikkaiden kierrätyskirpputori-kotien aikakaudesta mummola –fiiliksineen ja lämpimine väreineen. 

 

 

Sisustusterveisin,

 

markkinointitiimin Leena ja Mari

 

 

Twitter Facebook

Blogin tiedot

Blogin etusivulle

Lyhyesti Blogista

Blogissa seikkaillaan sisätiloissa ja ulkona, tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, laitetaan koti kuntoon ja suunnitellaan vapaa-aikaa. Testailemme myös DIY-juttuja ja tutkimme välittäjien arkea. Ennen kaikkea, blogissa sisustetaan ja inspiroidutaan!

11-02-2020
28-06-2018

Näistä on kirjoitettu

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste