Blogi

22-05-2018

Kotoisa ja toimiva keittiö

Keittiö on monille yksi kodin tärkeimmistä tiloista ja sen toimivuus on kaiken alku. Uutta keittiötä suunnitellessa huomioidaan tarkasti, miten toiminnot sijoitellaan käytettävissä olevan tilan mittojen mukaisesti. Tila määrittelee keittiön muodon. Kokonaisuudesta tehdään mahdollisimman käytännöllinen, jotta kokkailu ja kaikki toiminta onnistuisi mutkattomasti. Keittiön tulisi kestää kulutusta ja olla samalla turvallinen. Suunnittelu kannattaakin aloittaa kirjaamalla ylös tarpeet, jotka keittiöstä täytyisi ehdottomasti löytyä. Eikä tietenkään unohdeta sitä, miltä kokonaisuus näyttää.

keittiö9.jpg

keittiö4.jpg

Mitä kaikkea pitäisi huomioida? Ainakin säilytystilan määrä. Hyödynnetään käytettävissä oleva tila mahdollisimman tarkoin. Trendien mukaisesti yläkaapit jätetään usein pois, jolloin vaikutelmasta tulee avoin ja siisti. Tämä antaa myös enemmän mahdollisuuksia leikitellä seinäpinnan materiaalien kanssa. Seinälle voi sijoittaa vaikkapa avohyllyjä, jolloin kauneimmat astiat saavat olla esillä koko ajan. Jos kotoa kuitenkin löytyy kiitettävä määrä astioita ym. keittiötavaraa, saattaa yläkaappien säilytystila olla todella tarpeen.

keittiö8.jpg

keittiö3.jpg

Millä tavoin materiaaleja kannattaisi yhdistellä? Materiaalien valinnassa voi tulla runsauden pula. Mattamaalattua vai korkeakiiltoista, viilua vai mikrolaminaattia, kivi- vai puutaso, lasia vai betonia. Varsinaisesti oikeita vai vääriä vaihtoehtoja ei keittiömyymälöiden valikoimissa ole. Eroja on lähinnä hinnoissa ja helppohoitoisuudessa. Puutasosta haaveilevan olisi syytä esimerkiksi muistaa, että puu vaatii säännöllistä öljyämistä pysyäkseen kunnossa. Siivousintoilijan kannattaa olla erityisen tarkkana puhdistettavuuteen liittyvissä asioissa. Lähtökohtaisesti voisi ajatella, että keittiön kiinteissäkin kalusteissa saa olla kontrasteja. Tason, kaapinovien ja välitilan materiaalin taitavalla yhdistelyllä saa sopivasti särmää keittiöön. Trendeissä on näkynyt jo jonkin aikaa mustan ja vaalean puun yhdistelmää. Yksityiskohdissa näkyy herkullisia metallisävyjä. Messingin tai kuparin sävyinen hana erottuu edukseen keittiökokonaisuudesta.

keittiö2.jpg

keittiö10.jpg

Vanhan keittiön saa uudistettua vaikkapa ovien maalauksella. Ovet voi myös vaihtaa, mutta kannattaa huomioida, että keittiömyymälöiden vakiomitoitukset eivät välttämättä vastaa vanhojen kaappien mitoituksia. Jos ovet teettää mittatilauksena, saa varmasti sopivat. Vetimiä vaihtamalla vanhankin keittiön ilmeen saa piristymään, jos kaapistot ovat muuten kunnossa.

keittiö1.jpg

Millainen on kotoisa keittiö? Kenties juuri sellainen, joka loppuun hiotun toiminnallisuuden lisäksi näyttää kauniilta. Keittiö ei ole pelkästään paikka, jossa kokkaillaan. Siellä vietetään myös yhteisiä hetkiä. Usein keittiö ja olohuone ovat yhtenäistä tilaa, jolloin niitä katsotaan kokonaisuutena. Tällainen yhtenäinen tila toimii hyvin, kun kokkailun ohessa voi seurustella. Kotoisuuden tunne voi tulla hyvin erilaisista asioista. Yleensä kuitenkin noudattaessaan sellaista sisustustyyliä, joka itseä miellyttää, saadaan aikaan viihtyisyys ja kotoisa tunne.

 

Keittiöterveisin

Markkinointitiimi

Twitter Facebook Pinterest

Blogin tiedot

Blogin etusivulle

Lyhyesti Blogista

Blogissa seikkaillaan sisätiloissa ja ulkona, tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, laitetaan koti kuntoon ja suunnitellaan vapaa-aikaa. Testailemme myös DIY-juttuja ja tutkimme välittäjien arkea. Ennen kaikkea, blogissa sisustetaan ja inspiroidutaan!

11-02-2020
28-06-2018

Näistä on kirjoitettu

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste