Blogi

18-03-2020

Kekkolan Kartano - Merkittäviä vieraita ja kiinnostavaa historiaa!

Arvokkuutta henkivä Kekkolan kartano sijaitsee Etelä-Savossa kauniin Iso-Vuolinko järven rannalla - edelleen upeana, tasan sata vuotta sen jälkeen, kun ensimmäinen kivi perustuksia varten lyötiin maahan.

 

 

Kartanoa on vuosien varrella kunnostettu, korjattu ja nykyaikaistettu aktiivisesti ja pieteetillä. Kartanon satavuotias henki on hienosti tallella ja se hurmaa kävijänsä yhä uudelleen. 

 


Historian havinaa

Jos kartanon hirsiseinät voisivat puhua, niin kuulisimme monenlaisia tarinoita. Muun muassa sodan vuosina 1939-44 Kekkolan kartano palveli arvokkaasti Suomen Puolustusvoimia. Tuolloin kartano toimi armeijan käyttöön tarkoitettujen hevosten kokoamispaikkana. 


Jatkosodan aikana kartanoa isännöi puolestaan tykistökenraali Nenonen, jonka vieraana Kekkolassa nähtiin mm. marsalkka Mannerheim. Kartanon nimi juontaa juurensa Kekkosista, joiden omistuksessa maa-alue ja tontilla oleva torppa olivat 1500-luvulta aina 1800-luvun loppupuolelle saakka.


Kartanon mailla kuljeskellessa historia suorastaan havisee jokaisessa puussa ja pensaassa. Kun saavut paikalle upean vanhan koivukujan läpi, huomaat kartanon sijainnin upealla niemen nokalla sekä edessäsi avautuvat upeat järvimaisemat. Täällä on vaikea olla kuvittelematta mennyttä aikaa ja historian hämärään vaipuneita ihmisiä. Millaista elämä onkaan ollut silloin, kun kartano oli juuri valmistunut, ja ketkä siellä silloin majailivat. 
 Nykyaikainen majoitustoiminta

Kartanon yläkerrassa on kartanon arvolle sopivia nykyaikaisia huoneita huimat 14 kappaletta ja kartanon ruokahuoltoa helpottamassa on kaksi erinomaista ja pätevää keittiötä. Hulppeassa kartanossa tilaa riittää, sillä löytyy kartanosta vielä muun muassa takkatupa, halli, biljardihuone sekä 8 kylpyhuonetta. Menneen ajan tunnelmasta saa nautiskella kartanon käytävillä kävellessä.


Kartanon lähiympäristö on täydellisen kaunis paikka ja liikkumatilaa riittää ulkoiluun, sillä kartanon oma tontti on vaikuttavat 200 000 m². Miltä kuulostaisi esimerkiksi soudella luonnonkauniilla Iso-Vuolinko järvellä Suomen suvessa?


Täydellistä rentoutumista

Kartanolla on hevosalan ammattilaiselle ja hevosharrastajalle kaikki, mitä vain uskaltaa toivoa! Muun muassa tallista löytyy 33 karsinapaikkaa ja vuonna 2007 rakennettu täyspitkä ratsastusmaneesi mahdollistaa turvallisen harrastamisen läpi vuoden.


Tenniskenttä on Kekkolassa järven rannalla, pallolyönnin päässä rantasaunasta ja lämminvesipaljuista. Kaksi maineikasta hirsirunkoista puulla lämmitettävää rantasaunaa antavat rentouttavat löylyt pelihetken tai virkistävän järveen pulahduksen jälkeen. 


Tämä unelmien kokonaisuus sijaitsee vain 10 minuutin ajomatkan päässä Mikkelin keskustasta. Helsingistä kartanolle ajaa noin reilussa kahdessa tunnissa. 
 


 

 

Twitter Facebook

Blogin tiedot

Blogin etusivulle

Lyhyesti Blogista

Blogissa seikkaillaan sisätiloissa ja ulkona, tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, laitetaan koti kuntoon ja suunnitellaan vapaa-aikaa. Testailemme myös DIY-juttuja ja tutkimme välittäjien arkea. Ennen kaikkea, blogissa sisustetaan ja inspiroidutaan!

11-02-2020
28-06-2018

Näistä on kirjoitettu

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste