Blogi

08-05-2018

Käytännöllinen eteinen

Eteinen on tärkeä osa sisustusta ja se jää usein mieleen. Eteisellä luodaan ensivaikutelma sisätilasta. Sen lisäksi, että se toivottaa tervetulleeksi, on sen toimivuus oleellisessa roolissa. Arki sujuu huomattavasti helpommin, kun eteisen käytännöllisuus on harkittua.

Eli mitä pitäisi huomioida? Ensinnäkin tyhjä tila. Ei ole kiva, kun törmäät johonkin heti sisään astuessasi. Eikä piristä tunnelmaa sekään, jos tuppaat takamuksellasi naulakon kumoon yrittäessäsi laittaa kenkiä jalkaan. Tyhjää tilaa saadaan aikaiseksi riittävällä säilytystilalla. Säilytystilaa saa kiinteiden kalusteiden lisäksi piensäilytyskalusteilla, kuten vaikkapa kenkäkaapeilla, koreilla tai laatikoilla. Erityisesti Suomen olosuhteissa ulkoiluvaatteita on moneen lähtöön ja kaapit täyttyvät hetkessä. Säilytystilan määrä kannattaakin miettiä talvisia olosuhteita ajatellen, jotta silloin kaikki tarvittavat vaatekappaleet saa eteiseen helposti saataville. Kausisäilytys voi olla varastossa, jotta koko omaisuutta ei tarvitse eteiseen kaappeihin kätkeä. Liukuovikomerot toimivat esimerkiksi kapeassa käytävämäisessä eteisessä hyvin, koska tilaa saranaovien avautumiselle ei tarvitse huomioida. Jos tilaa on käytettävissä, voi valita sisustustyyliin sopivan komeron, joka on enemmän kalustemainen.

eteinen3.jpg

eteinen4.jpg

Komeron lisäksi eteisessä voi usein olla sopiva paikka naulakolle. Siihen on kätevää ripustaa sellaiset vaatteet, joita käyttää päivittäin. Naulakkoon voivat vieraatkin jättää päällysvaatteensa helpommin, eikä tarvitse kaivella vapaita henkareita komeroiden kätköistä. Onhan siinä sellainenkin plussa, että naulakko toimii myös sisustuksen yksityiskohtana.

eteinen1.jpg

Valaistus on tärkeä asia eteistilassa, osana käytännöllisyyttä. Pimeässä pukeutuminen ei yleensä ole se kannattavin vaihtoehto. Puutteellinen valaistus voi aiheuttaa turhaa päänvaivaa, kun yrität esimerkiksi lähteä kiireessä ja löytää hanskoja hämärässä kaiken muun tavaran seasta. Toki on myös mukava tulla valoisaan kotiin. Näkymä aukeaa jo valoisasta eteisestä ennen kuin pääsee pidemmälle. Yleensä riittävän tehokas yleisvalo katossa riittää. Lisäksi voi olla tunnelmavalaistusta, koska ei ole tarpeen pitää yleisvalaistusta jatkuvasti päällä. Eteisessä harvemmin oleskellaan, joten pienikin valonlähde riittää muutoin kuin lähtö- ja saapumistilanteissa. Peilin paikka eteisessä on myös perusteltua. Yleensä nopealla vilkaisulla peiliin varmistat sen, että kaikki tarvittavat vaatekappaleet on muistettu pukea ja parhaimmillaan vielä oikein päin.

eteinen5.jpg

Istuin on hyvä lisä. Sen avulla ainakin kenkien pukeminen onnistuu vähemmällä jumppaamisella. Mikäli tilaa on kuitenkin hyvin rajallisesti, on istuin ehkä sellainen asia, josta joutuu karsimaan. Kiinteitä kalusteita hyödyntämällä saa kehiteltyä säilytysratkaisuja, jotka toimivat penkkeinä. Säilytystä varten voi lisäksi kehitellä tai nikkaroida kenkätelineitä. Kenkien säilytystä ei ole pakko piilottaa, vaan mielikuvitusta käyttämällä siisteimmät menomonot voivat olla nätisti esillä. Valmiista kenkäkaapeistakin löytyy runsaasti vaihtoehtoja.

eteinen6.jpg

eteinen7.jpg

Pientä laskutilaa eteinen usein myös kaipaa. Jokin paikka, mihin voi laskea vaikkapa puhelimen, avaimet tai käsilaukun hetkellisesti. Se voi olla esimerkiksi lipasto, senkki tai hylly. Lipaston päälle voi sijoittaa pöytävalaisimen lisävalaistukseksi. Innokas sisustaja, kuten allekirjoittanut, hyödyntää laskutilaa lisäksi pientä sommitelmaa varten.

 

Eteistunnelmin

 

Markkinointitiimi

Anu

Twitter Facebook

Blogin tiedot

Blogin etusivulle

Lyhyesti Blogista

Blogissa seikkaillaan sisätiloissa ja ulkona, tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, laitetaan koti kuntoon ja suunnitellaan vapaa-aikaa. Testailemme myös DIY-juttuja ja tutkimme välittäjien arkea. Ennen kaikkea, blogissa sisustetaan ja inspiroidutaan!

11-02-2020
28-06-2018

Näistä on kirjoitettu

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste