Blogi

05-06-2018

DIY - kesäinen ovikoriste

Kesällä on usein kyläreissuja tiedossa ja mielellään veisi mukanaan jotain tuliaisia. Tuliaisten keksiminen voi olla välillä hankalaa, kun haluaisi hankkia jotain persoonallista. Helpointa on viedä mukanaan jotain syötävää tai pullo viiniä. Kukkakimppukin piristää takuuvarmasti. Entä mitäpä jos veisit jotain itse tehtyä? Mikäli tykkäät askarrella, on nyt luvassa helposti ja nopeasti valmistuvan kesätuliaisen ohje. Tee kesäinen ovikoriste koivunoksista! 

koriste1.jpg

Ovikoristetta varten tarvitset:

- koivunoksia

- rautalankaa

- pala konepahvia (tai vahvaa kartonkia)

- mustaa maalia

- narua (esim. juutti)

- liitu tai valkoinen tussi

koriste2.jpg

koriste3.jpg

Kerää nippu koivunoksia ovikoristetta varten. Aloita punominen vahvemmilla oksilla, jotta niistä saa muodostettua kranssin rungon. Kiedo rautalankaa oksien ympärille reilusti, jotta rakenne pysyy kasassa. Kun oksapunosta on riittävästi, sido se rautalangan avulla renkaaksi. Lisää valmiin muodon ympärille kauttaaltaan vielä pieniä oksia, jotta kokonaisuudesta tulee runsaampi.

koriste4.jpg

Seuraavaksi koivukranssiin tehdään pieni tekstikyltti. Leikkaa esimerkiksi paksusta kartongista ja pahvista kaistale. Mallissa käytettiin konepahvia, joka on todella vahvaa ja kestävää. Konepahvin leikkaaminen onnistuu parhaiten askarteluveitsellä. Maalaa kaistale mustaksi. Musta akryylimaali sopii tähän tarkoitukseen hyvin, mutta liitutaulumaali käy myös. Akryylimaali kuivuu nopeasti ja kestää melko hyvin kosteutta. Maalaamiseen voi käyttää sivellintä tai tuputussientä.

koriste5.jpg

koriste6.jpg

Kaistaletta varten tehdään kiinnitys juuttinarulla. Merkitse pahvikaistaleen reunoihin kohdat reikiä varten. Ota käyttöön vahva isosilmäinen neula, johon pystyy pujottamaan juuttinarun. Neulalla saa lävistettyä myös paksun konepahvin, mutta se vaatii melko voimakasta painallusta. Kyltti kiinnitetään koristeeseen solmimalla narut koivupunoksen ympärille. Kun kyltin kiinnitysnarut kiristää hyvin, se tukee samalla kranssia. 

koriste10.jpg

koriste8.jpg

Kirjoita kylttiin haluamasi teksti liidulla tai valkoisella tussilla. Tee rautalangasta ripustuslenkki kranssiin. Juuttinarukin soveltuu tähän tarkoitukseen. Kevyt koriste on helppo kiinnittää vaikkapa nastalla oveen. Koivunoksat säilyvät paremmin varjoisassa paikassa, mutta ovat kyllä nättejä myös kuivina ja rypistyneinä. Lisäkoristeeksi kranssiin voi kiinnittää kukkasia. Valitse kuitenkin kukkia, jotka eivät heti nuupahda kasaan, vaan säilyttävät muodon kuivuttuaankin.  

koriste13.JPG

Koivunoksista tehty tuliainen sopii hyvin vaikkapa juhannusviemisiksi. Plussana tässä koristeessa on ihana tuoksu. Kranssi voisi toimia myös osana settiä, johon kuuluisi lisäksi saunatuoksu ja koivuvihta. Nyt siis koivuoksia hakemaan ja askartelemaan!

 

Kesäterveisin

Markkinointitiimi

 

Twitter Facebook Pinterest

Blogin tiedot

Blogin etusivulle

Lyhyesti Blogista

Blogissa seikkaillaan sisätiloissa ja ulkona, tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, laitetaan koti kuntoon ja suunnitellaan vapaa-aikaa. Testailemme myös DIY-juttuja ja tutkimme välittäjien arkea. Ennen kaikkea, blogissa sisustetaan ja inspiroidutaan!

11-02-2020
28-06-2018

Näistä on kirjoitettu

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste