Artikkelit

Miksi muut omakotitalot asuinalueeltasi menevät kaupaksi mutta omasi ei?

Myytkö omakotitaloasi samaan aikaan naapureiden kanssa? Kun alueella myydään useampaa samanlaista kotia yhtä aikaa, voi kilpailu olla kovaa. Miten varmistat, että juuri sinun kotisi myydään alueelta ensimmäisten joukossa? On olemassa 6 seikkaa, joita kannattaa tarkastella.

Onko huoneita liian vähän tai liikaa?

Onko talosi alueelle haluavien ostajien standardien mukainen. Esimerkiksi makuuhuoneiden puute lapsiperheiden suosimalla alueella saattaa vaikuttaa ratkaisevasti siihen, ostetaanko sinun vai naapurisi talo, vaikka hinta ja laatu olisi muuten sama.

Mieti, saisiko asuntoosi esimerkiksi puuttuvan työhuoneen tai lastenhuoneen jakamalla jokin muun tilan kahteen osaan? Joskus tämänkaltainen remontti voi tuoda huimasti lisäetua myyntitilanteessa! Jos et kuitenkaan pysty tekemään tarvittavia muutoksia, kannattaa pyytää ammattilaista tekemään valmiiksi suunnitelmat, jotka uusi omistaja voi helposti toteuttaa.

Jos asunto on liian suuri, mieti miten liika tila käännetään voitoksi – onko esimerkiksi mahdollista työskennellä kotona tai vaikkapa vuokrata osa huoneistosta?

 

blogi1.jpg

 

Asumiskulut

Ovatko asumiskulut liian kalliit? Ennen myyntiä voi olla kannattavaa uusia esimerkiksi paljon kuluttava lämmitysjärjestelmä, jos se vain on mahdollista, tai vähintään hakea muutostyöstä tarjous valmiiksi ostajalle.

Vastaako pyyntihinta alueeN hintatasoa?

Jos asuntosi pyyntihinta on korkeampi kuin muiden alueen asuntojen, on perustelujen sille oltava selkeät. Ostajat eivät silti välttämättä maksa alueen hintatasoa korkeampaa hintaa. Jos ostajat ovat valmiita maksamaan enemmän, useimmiten he valitsevat silloin myös kalliimman asuinalueen.

 

blogi2.jpg

 

Talon sijainti

Mikäli sijainti on haasteellisempi kuin naapurilla, kuten esimerkiksi vilkkaan kadun kulmassa tai niin lähellä naapuritaloa, että tv:tä voi katsoa suoraan naapurin olohuoneesta, sen pitäisi näkyä myös pyyntihinnassa. Jos tätä ei ole huomioitu, voi olla, että asuntosi myyntiaika venyy kohtuuttomasti.

”Curb appeal” eli julkisivun vetovoimaisuus

Näyttääkö talosi julkisivu ja sisääntulo houkuttelevalta ja sisään kutsuvalta? Onko nurmikot, istutukset ja kulkukäytävät siistitty - vai näyttääkö, että ensimmäinen ostajan hankinta on raivaussaha? Huolehdi, että kotisi on houkuttelevan näköinen potentiaalisille ostajille myös "kadulta katsottuna", sillä suuri osa ostajista käy tutustumassa tulevaan kotiinsa ulkoa päin ennen kuin haluavat tutustua siihen lähemmin.

 

blogi3.jpg

 

Onko markkinointi tehty oikein?

Onko myynti-ilmoituksessa tuotu selkeästi esiin talosi potentiaali? Hyvät kuvat ja myyntiteksti vaikuttavat paljon siihen, miten paljon kiinnostuneita asiakkaita saadaan houkuteltua paikan päälle. Samoin yleisesittelyt kutsuvat paikalle epävarmojakin asiakkaita, - joku heistä saattaa kääntyä juuri sinun kotisi uudeksi omistajaksi, koska asuntoon tutustuminen oli helppoa.

 

LUE LISÄÄ ASUNNON MYYNTIIN LIITTYEN:

Poista myynnin esteet – 6 hyvää keinoa, joilla helpotat asuntosi myyntiä

Asunnon myyjän sudenkuoppia – 5 vinkkiä, miten myyt asuntosi nopeammin ja paremmalla hinnalla

Myyntiaika – kuinka kauan asunnon myynti kestää?

Suunnitteletko asuntosi myyntiin laittoa, mutta naapuri ehti ensin?

Älä suututa ostajaa huomaamattasi

 

Twitter Facebook Pinterest Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste