Miksi muut omakotitalot asuinalueeltasi menevät kaupaksi mutta omasi ei?

Myytkö omakotitaloasi samaan aikaan naapureiden kanssa? Kun alueella myydään useampaa samanlaista kotia yhtä aikaa, voi kilpailu olla kovaa. Miten varmistat, että juuri sinun kotisi myydään alueelta ensimmäisten joukossa? On olemassa 6 seikkaa, joita kannattaa tarkastella.

1. Onko huoneita liian vähän tai liikaa?

Onko talosi alueelle haluavien ostajien standardien mukainen? Esimerkiksi makuuhuoneiden puute lapsiperheiden suosimalla alueella saattaa vaikuttaa ratkaisevasti siihen, ostetaanko sinun vai naapurisi talo, vaikka hinta ja laatu olisi muuten sama. Talosi voi myös olla liian iso ja asumiskustannuksiltaan liian kallis ostajakunnalle.

Jos huoneita on liian vähän, mieti saisiko asuntoosi esimerkiksi puuttuvan työhuoneen tai lastenhuoneen luotua jakamalla jokin muu tila kahteen osaan? Joskus tämänkaltainen remontti voi tuoda huimasti lisäetua myyntitilanteessa! Jos et kuitenkaan itse pysty toteuttamaan tarvittavia muutoksia, vaihtoehtona on tilata ammattilaiselta suunnitelma muutostöistä hinta-arvioineen.

Jos talo on liian suuri, mieti miten liika tila käännetään voitoksi? Useimmiten myyntitilanteessa liian suuri asunto tai kiinteistö liittyy suuriin asumiskuluihin, joista lämmityskulut yleensä suurimpana. Mieti voiko lämmitysjärjestelmää vaihtaa tai muokata? Onko aurinkopaneelien asennus mahdollista? Onko mahdollista työskennellä kotona ja saada osa tilasta verovähennyksiin. Voiko osan tiloista vuokrata, ja ryhtyä vaikka airbnb majoittajaksi? Jos et itse halua ryhtyä mihinkään edellä mainituista, on hyvä myyntitilanteessa keskustella kinteistönvälittäjän kanssa, olisiko myynnin edistämiseksi hyvä tilata valmiiksi suunnitelmia ja tarjouksia ja selvittää muutoksien edut ostoa harkitsevalle.

 

blogi1.jpg

 

2. Asumiskulut ja ikääntynyt talotekniikka

Ovatko asumiskulut liian kalliit? Kuten edellä jo todettiin, ennen myyntiä voi olla kannattavaa uusia esimerkiksi paljon kuluttava lämmitysjärjestelmä, jos se vain on mahdollista, tai vähintään hakea muutostyöstä suunnitelma ja tarjous valmiiksi ostajalle. Näin kannattaa toimia myös muun talotekniikan kanssa.

Mikäli putkistot, sähköistys, ilmanvaihto ja rakenteet ovat jo käyttöikänsä päässä, kannattaa jopa harkita kuntotarkastuksen tekemistä ennen myynnin aloitusta, jotta mahdolliset suuremmat riskit ovat selvillä jo hyvissä ajoin ennen myyntiä. Tietojen perusteella voi harkita jonkin remontin tekemistä ennen myyntiä, tai suunnitelmien ja tarjouksien pyytämistä valmiiksi.

Kun ostaja harkitsee vanhan talon ostoa, hän miettii juuri edellä mainittuihin asioihin liittyviä riskejä. Jos ostajalle on selvää ennen tarjouksen tekemistä, mitä asioita tulevassa unelmakodissa on otettava huomioon kaupan jälkeen, on päätöksen teko helpompaa. Tästä syystä juuri sinun talostasi alueella saatetaan allekirjoittaa kauppakirja nopeimmin, - ja voit myös nukkua yösi hyvin kaupan jälkeen!

3. Vastaako pyyntihinta alueeN hintatasoa?

Jos pyyntihinta on korkeampi kuin muiden omakotitalojen alueella, on perustelujen sille oltava selkeät. Vaikka omakotitalosi hinta on korkeampi perustellusta syystä, ostajat eivät silti välttämättä maksa alueen yleistä hintatasoa korkeampaa hintaa.

Tämä tilanne saattaa olla käsillä, jos talo poikkeaa alueen tyypillisistä rakennuksista huomattavasti. Jos ostajat ovat valmiita maksamaan enemmän, useimmiten he valitsevat silloin myös kalliimman asuinalueen.

 

blogi2.jpg

 

4. Talon sijainti

Mikäli sijainti on haasteellisempi kuin naapurilla, kuten esimerkiksi vilkkaan kadun kulmassa tai häiritsevän lähellä naapuritaloa, sen pitäisi näkyä myös pyyntihinnassa. Jos tätä ei ole huomioitu, voi olla, että asuntosi myyntiaika venyy kohtuuttomasti. Mieti sijainnin positiiviset puolet ja korosta niitä myyntitilanteessa. Jollekin juuri ne syyt saattavat voittaa muille negatiivisilta tuntuvat puolet.

5. ”Curb appeal” eli julkisivun vetovoimaisuus

Näyttääkö talosi julkisivu ja sisääntulo houkuttelevalta ja sisään kutsuvalta? Onko nurmikot, istutukset ja kulkukäytävät siistitty - vai näyttääkö, että ensimmäinen ostajan hankinta on raivaussaha? Huolehdi, että kotisi on houkuttelevan näköinen potentiaalisille ostajille myös "kadulta katsottuna", sillä suuri osa ostajista käy tutustumassa tulevaan kotiinsa ulkoa päin ennen kuin haluavat tutustua siihen lähemmin.

 

blogi3.jpg

 

6. Onko markkinointi tehty oikein?

Onko myynti-ilmoituksessa tuotu selkeästi esiin talosi potentiaali? Hyvät kuvat sekä informatiivinen myyntiteksti vaikuttavat paljon siihen, miten paljon kiinnostuneita asiakkaita saadaan houkuteltua paikan päälle. Tee taloon tutustuminen helpoksi ostajille, jotta saat houkuteltua paikalle epävarmojakin asiakkaita, - joku heistä saattaa kääntyä juuri sinun kotisi uudeksi omistajaksi, koska asuntoon tutustuminen oli helppoa.

 

LUE LISÄÄ ASUNNON MYYNTIIN LIITTYEN:

Poista myynnin esteet – 6 hyvää keinoa, joilla helpotat asuntosi myyntiä

Asunnon myyjän sudenkuoppia – 5 vinkkiä, miten myyt asuntosi nopeammin ja paremmalla hinnalla

Myyntiaika – kuinka kauan asunnon myynti kestää?

Suunnitteletko asuntosi myyntiin laittoa, mutta naapuri ehti ensin?

Älä suututa ostajaa huomaamattasi

 

Twitter Facebook Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste