Artikkelit

Suunnitteletko asuntosi myyntiin laittoa, mutta naapuri ehti ensin?

Olet koko vuoden suunnitellut asuntosi myyntiä ja juuri kun olet aikeissa soittaa kiinteistönvälittäjälle ja laittaa pyörät pyörimään, huomaat samanlaisen naapuriasunnon tuoreen myynti-ilmoituksen netissä! Miten tällainen tilanne vaikuttaa omasi myyntiin, ja mitä sinun tulisi ottaa huomioon?

Mietit kenties hidastuuko myynti ja laskeeko hinta. Kun alueella on useita asuntoja myynnissä, antaa se väistämättä ostajille tietynlaista signaalia, mutta ennen kuin menetät yöuniasi, lue eteenpäin!

Kannattaako siis myydä yhtä aikaa naapurin kanssa vai ei? Meidän vastauksemme on, että kannattaa, mutta tilanteessa on hyvä ottaa huomioon seuraavia asioita.

Alueen ja taloyhtiön maine

Onko alue haluttua ja kohteet menevät kaupaksi heti ensiesittelyssä tai jopa ennen? Silloin ei parin asunnon myynti yhtä aikaa haittaa toisiaan ollenkaan.

Jos taas alueella on tunnetusti pitkät myyntiajat ja vetovoimaisuus ei ole sitä ”kuuminta hottia”, saattaa useamman asunnon myynti yhtä aikaa pidentää myyntiaikoja entisestään ja vaikuttaa hintoihin laskevasti.  Jos tilanne on kuitenkin se, että asunnon myyntiä ei voi odottaa, kannattaa todella panostaa siihen, miten asuntosi erottuu kilpailijoista positiivisesti.

 

1558459804923-95640.jpg

 

Alueen asuntokanta

Jos alue on esim. vanhaa omakotitaloaluetta, voi siellä olla menossa sukupolvenvaihdos. Vanhemmat talon omistajat muuttavat keskustan pienempiin asuntoihin ja nuoret valtaavat asuinalueen remontoiden vanhaa talokantaa uuteen uskoon. Näissä tilanteissa usean omakotitalon myynnille samaan aikaan on selkeä peruste ja se kannattaa myös kertoa ostajille, jotka pohtivat, miksi taloja on niin useita myynnissä.

 

pori_16.4-19.jpg

 

Hintapyynnöt

Hinnoittelun pitää olla tarkkaa. Jos toinen myynnissä oleva asunto on kalliimpi, siihen pitää löytyä hyvät perustelut. Ensimmäisenä myydyn asunnon toteutunut kauppahinta usein vaikuttaa seuraavan asunnon hintaan.

Tutustu naapuriasuntoon

Ota selvää mahdollisimman tarkasti, minkälainen naapuriasunto on, jotta tiedät missä kohtaa asunnot eroavat toisistaan ja voit asettaa hintapyynnön perustellusti kohdalleen. Selvitä, mitä remontteja on tehty, minkälaisia ratkaisuja asunnossa on verrattuna omaasi, mikä on sijainti, kerros ja niin edelleen.

 

pori_12.3.2019-87.jpg

 

Sama välittäjä – tai sitten ei?

Saman välittäjän käyttäminen voi joskus olla hyvä juttu. Välittäjällä on molempien asuntojen ostajaehdokkaat hyppysissään ja hän tuntee molempien asuntojen ominaisuudet ja pystyy vertailemaan niitä yhdessä ostajien kanssa.

Joskus taas eri välittäjien kilpaileminen keskenään tuo kaivattua huomiota myytäviin kohteisiin. Eri välittäjät saattavat joissakin tilanteissa tuoda myös eri asiakkaita paikalle, jolloin ostajapotentiaali laajenee.

 

Asuntosi ensivaikutelma

Jos pystyt erottautumaan luomalla asunnostasi houkuttelevamman ensivaikutelman, saattaa kotisi olla se, josta allekirjoitetaan kauppakirjat ensimmäisenä.

 

Liittoudu naapurisi kanssa

Tehkää yhteinen myyntisuunnitelma, pitäkää esittelyt yhtä aikaa, laittakaa yhteisilmoitus ja saatte tuplasti enemmän huomiota myyntiin!

 

LUE LISÄÄ:

Myyntiaika – kuinka kauan asunnon myynti kestää

5 vinkkiä miten myyt asuntosi nopeammin ja paremmalla hinnalla

Poista myynnin esteet - 6 hyvää keinoa, jolla helpotat asuntosi myyntiä

 

 

Twitter Facebook Pinterest Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste