Poista myynnin esteet!

6 hyvää keinoa, jolla helpotat asuntosi myyntiä

Mitä helpompaa ostajalle on tehdä ostopäätös, sitä paremman tarjouksen hän jättää. Mitä useampi on kiinnostunut, sitä parempia tarjouksia saat.

1. Teetä omakotitalossa kuntokartoitus ennen myynnin aloitusta

Vältyt turhilta reklamaatioilta kaupan jälkeen, kun korjaat kuntotarkastuksessa ilmenneet pikkuviat ennen myyntiä. Korjaa suuremmatkin viat tai hanki tarjous suuremman remontin toteutuksesta etukäteen. Kuntotarkastuksen teettäminen etukäteen auttaa oikean pyyntihinnan asettamisessa. Lisäksi ostajalla on tarjousta tehdessään kirjalliset tiedot, mitä talon kunnossapidossa pitää tulevaisuudessa huomioida.

2. Hanki puuttuvat kodinkoneet

Kuulostaa ehkä hassulta, mutta monille voi kaupan esteenä olla esim. puuttuva astianpesukone. Usein pieni asia tai kustannus voi näyttäytyä ostajan silmissä suurena puutteena. Jos asunnossasi ei ole astianpesukonetta ja kilpailevassa vastaavassa asunnossa sellainen on, ostaja saattaa tehdä ostopäätöksen näinkin pienen asian perusteella.

3. Pyydä remonttitarjoukset etukäteen

Korjauta huoneiston pikkuviat etukäteen. Jos huoneiston seinät kaipaavat maalausta, kannattaa ne maalata etukäteen. Mikäli siihen ei ole mahdollisuutta, hanki tarjous maalausurakasta etukäteen aikatauluineen. Sama juttu kylpyhuone- tai keittiöremontin kanssa, jos remontin kustannukset ja aikataulu eivät ole tiedossa ostajan tehdessä asunnosta tarjousta, hän budjetoi tulevat remonttikulut varman päälle ja mieluummin reilusti yli ja tekee alimitoitetun tarjouksen. Valmis suunnitelma ja tarjous toteutuksesta helpottavat usein myös ostajaa asuntolainaneuvotteluissa.

4. Puuttuvat huoneet

Jos talostasi puuttuu kaivattu makuuhuone, mutta se voidaan rakentaa jakamalla jokin tila, teetä suunnitelma ja pyydä tarjous rakentamisesta. Kysy vaikka parilta eri firmalta. Ostajan näkökulmasta päätös on helpompi tehdä, kun mahdollisuus puuttuvaan makuuhuoneeseen on olemassa. Sama asia myös lämmitysmuodon kanssa. Jos talossa on epäsuosittu lämmitysjärjestelmä, tilaa suunnitelma ja pyydä tarjous valmiiksi uuden hankkimiseen.

5. Siivoa ja stailaa, miksi?

Kuvitellaan tilanne, että olet kahvilassa valitsemassa leivosta useiden vaihtoehtojen joukosta. Valitset automaattisesti sen kaikkein herkullisimman, koska me ihmiset toimimme niin. Jos huomaat sivussa hiukan nuhjaantuneen näköisen kakunpalan, voit valita senkin, mutta todennäköisesti sen vuoksi, että saat sen hiukan halvemmalla. Tämä sama periaate pätee myös niin asunto- kuin autokaupoissakin.

6. Valitse välittäjä, jolla on ongelmanratkaisukykyä

Joskus on itse hankala huomata omassa kodissa asioita, joihin ostajat tarttuisivat. Valitse välittäjä, jolla on mielikuvitusta ja ideoita ja halua auttaa sinua. Pyydä hänet käymään hyvissä ajoin ja kysy mitkä ovat hänen mielestään kyseisen asunnon myynnin esteitä, mihin ostajat tarttuvat ensimmäisenä. Varmista, että välittäjällä on neuvottelutaitoja sekä sitkeyttä viedä myyntiprosessi loppuun onnistuneesti.

Myyntiprosessiin on suhtauduttava tosissaan. Jos kilpailussa meinaa pärjätä, on parasta laittaa kaikki peliin. Onnea myyntiin!

Twitter Facebook Pinterest Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste