Asunnon myyjän sudenkuoppia

5 vinkkiä miten myyt asuntosi nopeammin ja paremmalla hinnalla

1. Kotisi on uniikki, mutta niin on kaikkien muidenkin!

Hyväksy tosiasia, että kaikille oma koti on se kaikkein kallein ja tärkein. Kun kotisi laitetaan markkinoille, se kilpailee kaikkien muiden markkinoilla olevien ”uniikkien kotien” kanssa. Laita ostajan lasit päähän, ja katso kotiasi uudella tavalla. Usko tilastoja ja hinta-arvioita. Jos esimerkiksi alueen hintataso on tietynlainen, ostajat eivät maksa kyseiseltä alueelta enempää, vaikka lattiat olisivat marmoria ja hanat kultaa.

2. Hinnoittele oikein – hinnoittele mieluummin liian alas kuin ylös!

On väärin kuvitella, että jos hintapyyntösi on korkea, saat korkeamman hinnan asunnostasi. Päinvastoin, alhainen pyyntihinta houkuttelee enemmän kiinnostuneita ostajia ja tarjouksentekijöitä. Markkinat pitävät huolen, että toteutuva hinta tulee olemaan oikea ja joskus jopa korkeampi kuin pyyntihinta. Asuntosi todellinen arvo on se, mitä ostajat ovat valmiit siitä maksamaan. Mikäli olet eri mieltä markkinahinnasta, on asunto sinulle arvokkaampi kuin ostajille ja silloin kannattaa jopa lykätä myyntiä siihen saakka, että markkinahinta kohtaa odotuksesi. Ostajat eivät maksa odotusarvosta.

3. Pintaremontin tekeminen ei ole turhaa

Jos olet sitä mieltä, että pintaremontin tekeminen on vikojen peittämistä tai se ei vastaa uuden asukkaan mieltymyksiä, luulet väärin. Useimmat asiakkaat eivät osaa katsoa repsottavien tapettien tai lasten piirtämien seinien ”läpi” ja kuvitella miltä asunto näyttää kun seinät on maalattu uudelleen ja listat naputeltu paikoilleen. Jos tarjolla on muita vastaavia asuntoja, joissa nämä asiat on laitettu kuntoon, kääntyvät asiakkaat kunnostetun asunnon puoleen ja maksavat mieluummin siitä enemmän.

Asiakkaat valitsevat ennemmin kunnostetun asunnon ja maksavat siitä enemmän.

Usein ostotilanteessa remontin kustannus arvioidaan myös korkeammaksi kuin se todellisuudessa on ja tarjoukset tehdään reilusti alakanttiin. Ennen myyntiä tehdyn pienen pintaremontin hinnan voi saada tuplana takaisin lyhentyneen myyntiajan ja paremman tarjouksen muodossa.

4. Yleisesittelyt vai ei?

Jos olet kieltänyt yleisesittelyt asunnossasi, koska et halua ”renkaan potkijoita” tai uteliaita naapureita nuuskimaan nurkkia, niin kannattaa miettiä uudelleen. Jos asunnosta kiinnostuneiden määrä rajataan minimiin ja vain ”tosiostajiin”, on kilpailu heikkoa ja syntyy ostajan markkinat. Kannattaa mieluummin tehdä yleisesittelystä todellinen tapahtuma, lanseerata se näyttävästi etukäteen ja houkutella mahdollisimman paljon väkeä paikalle. Me ihmiset haemme hyväksyntää päätöksillemme ja jos huomaamme, että moni muukin on kiinnostunut samasta asunnosta, on ostaminen helpompaa. Saat siis nopeammin parempia tarjouksia asunnostasi!

5. Hävisikö välittäjä sinulle hintaneuvotteluissa?

Valitse välittäjä oikein. Pyydä useampi välittäjä tekemään arvio asunnostasi ja antamaan välitystarjouksen. Jos välittäjä häviää sinulle neuvotteluissa, eikä pysy perustellussa kannassaan, voit kuvitella miten hän pärjää mahdollisten tulevien ostajien kanssa. Jos valitset korkeimman hinnan luvanneen ja halvimman välityspalkkion tarjonneen, varmista ainakin, että perustelut edellä mainittuihin olivat kestävimmät. Keskity siihen, miten välittäjä aikoo strategisesti toteuttaa ja viedä maaliin asuntosi myynnin. Kysy vinkit, mitä asunnossa kannattaa tehdä ennen myyntiä. Jos välittäjä ei osaa tai uskalla kertoa sinulle mitä toimenpiteitä kannattaa ja pitää tehdä ennen myyntiä, älä valitse kyseistä välittäjää. Hän ei silloin todennäköisesti hallitse neuvotteluja ostajienkaan kanssa eikä ratkaista kauppaneuvotteluja päätökseen. Faktaa on, että parhaat välittäjät saavat yleensä parhaat hinnat asunnoista sekä ansaitsevat myös parhaat välityspalkkiot.

Twitter Facebook Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste