Artikkelit

Myyntiaika - kuinka kauan asunnon myynti kestää?

Kun kiinteistönvälittäjät puhuvat myyntiajoista, he tarkoittavat markkinoillaoloaikaa. Kukaan ei oikeasti myy asuntoaan päivässä tai tunnissa, vaan prosessissa on myös paljon muita tekijöitä, jotka kuluttavat aikaa.

 

Kuinka kauan kestää, ennen kuin asunto on julkisesti myynnissä?

 

2 viikkoa. Tämä aika menee sopimuksen allekirjoituksesta asiakirjojen hankintaan, kohteen stailaukseen ja valokuvaukseen. Tähän kohtaan on hyvä satsata ja käyttää tarvittaessa enemmänkin aikaa, jotta varsinainen markkinoillaolo saadaan optimoitua. Ensivaikutelmalla voitetaan paljon.

 

Kuinka kauan asuntoa myydään, eli kuinka kauan asunto on markkinoilla?

 

Hinta-arvion yhteydessä arvioidaan myös myyntiin kuluva aika. Kohteen laadusta riippuen tämä vaihtelee paljonkin. Pienet sijoitusyksiöt ja todella suositut asunnot saattavat mennä viikossa kaupaksi. Suuremmat ja kalliimmat omakotitalot tai hyvin erityislaatuiset kohteet muutamassa kuukaudessa. Keskimäärin aikaa kuluu kuitenkin noin 60-90 päivää, kunnes tarjous on hyväksytty. 

 

Kuinka kauan menee tarjousneuvotteluissa?

 

1-7 päivää. Tarjousneuvottelut kannattaa käydä läpi ripeästi, mikäli halutaan pitää ostaja kiinnostuneena. Ostajan tehdessä tarjouksen, hänellä on ”ostohousut” jalassa ja innostus uudesta asunnosta on huipussaan. Jos tarjousneuvottelut venyvät ja mutkistuvat, voi innostus hiipua ja tunnelma lässähtää. Silloin ostaja voi jopa sopivan paikan tullen vetäytyä tarjouksesta.

 

Kuinka kauan kestää että kauppakirja allekirjoitetaan?

 

2 viikkoa. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen kaupantekoaika sovitaan mahdollisimman lyhyen ajan päähän. Jos tarjouksen ehtona on kuntokartoitus, voi kauppakirjojen allekirjoitus venyä vielä tästä 1-2 viikolla.

 

Koska kauppahinta on tilillä?

 

Heti kun kauppakirja on allekirjoitettu ja omistus siirtynyt. Joissakin tapauksissa, mikäli myyjän muutto venyy pitkälle, voidaan kauppahinnasta maksaa kaupantekohetkellä vain pieni osa ja vasta vähän ennen muuttoa maksetaan loput.

 

Milloin pitää muuttaa?

 

1-2 kk sisällä kauppakirjan allekirjoituksesta. Jos mahdollista niin asunnosta voi muuttaa pois jo ennen kaupantekoa. Useimmiten kuitenkin muutetaan vasta kaupanteon jälkeen, jolloin kauppahinta omasta asunnosta on saatu ja seuraavan asunnon kauppahinta maksetaan näillä varoilla, jonka jälkeen päästään muuttamaan uuteen.

 

Saat aina yksilöllisen arvion oman asuntosi myyntiprosessista ja siihen kuluvasta ajasta.

Jos haluat arvion oman asuntosi myyntihinnasta ja -ajasta, klikkaa tästä.

 

Twitter Facebook Pinterest Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

Yhteystiedot

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä