Nousiko kotisi arvo poikkeusaikana?

Asuntokauppa on kannattanut, vaikka koronapandemian vaikutukset talouteen ovat näkyneet monella muulla toimialalla negatiivisesti. Asuntojen hintojen laskua ei ole näkyvissä.

Koko poikkeusajan asuntokaupoissa on eletty myyjän markkinoita. Asuntojen myyntiajat ovat useiden kohteiden kohdalla lyhentyneet aikaisemmasta, ja kaikenlaiset asunnot ovat tehneet kauppansa.

- Etätöiden yleistyttyä etenkin rivi- ja omakotitalot ovat olleet haluttuja, sillä moni kaipaa asumiseensa entistä enemmän avaruutta ja omaa pihaa, jossa viettää aikaa, kertoo Solid House Oy LKV:n toimitusjohtaja Leena Tuijula.

Asuntojen hinnoissa on tapahtunut nousua, jota selittää osaltaan markkinoilla olleiden asuntojen vähäinen määrä. Osa uuden kodin ostoa suunnittelevista on ehtinyt kuumentuneilla asuntomarkkinoilla ajatella, että asunto kannattaa ehkä ostaa vasta poikkeusajan päätyttyä. 

- Ajatuksena on voinut joillain olla, että asuntojen hinnat laskisivat korona-ajan jälkeen, Tuijula sanoo.
Näin ei ole käymässä. Tänä keväänä asuntoja on tullut myyntiin enemmän kuin edellisenä vuotena ja tarjonta on jo monipuolisempaa, mutta hinnat eivät näytä olevan kuitenkaan laskemassa. 


Moni nosti asuntonsa arvoa pysyvästi

Omaisuutensa arvosta kiinnostuneet asunnon omistajat ovat viime vuoden aikana lisänneet remontoimalla paitsi omaa asumisviihtyvyyttään, myös asunnon haluttavuutta ja jälleenmyyntiarvoa.
- Jos on nostanut asunnon arvoa remontoimalla sitä, se säilyttää arvonsa, Tuijula sanoo.

Tuijula pitää suomalaisten kasvanutta remontti-intoa positiivisena ilmiönä, sillä myyntiin tulee aiempaa enemmän hyväkuntoisia koteja. 

Asuntokauppa ei hiljene kesälläkään. Tuijula muistuttaa, että lomilla ihmisillä on hyvin aikaa kiertää katsomassa kiinnostavia asuntoja.
- Moni on päättänyt tänä vuonna pitää lomansa vasta loppukesästä, ja se tarkoittaa elokuun näyttöihin paljon innokkaita kodin etsijöitä.

Lue lisää: Myyntiaika - kuinka kauan asunnon myynti kestää?


Lisätiedot:
Leena Tuijula, toimitusjohtaja, Solid House Oy LKV
[email protected], 044 2060600

Twitter Facebook Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste