Näkymät kattojen ylle kiinnostavat Helsingissä!

Solid Housen Helsingin toimisto on tänä keväänä välittänyt jo yli kaksikymmentä ullakkoasuntoa ja lisäksi muita kattohuoneistoja. Korkeudet houkuttelevat niin lapsiperheitä kuin yksin asuvia kaupunkilaisia.

Kiinteistönvälittäjä Saija Hakola-Tikanoja on juuri välittänyt kuusitoista helsinkiläistä kesällä valmistuvaa ullakkohuoneistoa uusille omistajilleen. Taloyhtiö rakennutti vuonna 1927 rakennetun talon ullakolle eri kokoisia asuntoja, ja Hakola-Tikanoja sai vastuulleen niiden kaikkien välityksen.

- Yleensä taloyhtiö myy perussaneerauksen yhteydessä ullakon rakennusoikeuden ulkopuoliselle toimijalle, mutta tässä kohteessa taloyhtiö toimii itse rakennuttajana, Hakola-Tikanoja sanoo.

Hän kertoo, että rakenteilla olevien ullakkoasuntojen myyminen on hyvin erilaista, kuin valmiiden tai käytettyjen ullakkoasuntojen myyminen.

- Keskeneräisestä ullakkoasunnosta teetetään 3D-havainnekuvia, sillä kun asiakkaat viedään ullakolle putkien ja johtojen sekaan ei aina ole ihan helppoa nähdä millainen asunto on valmiina, Hakola-Tikanoja sanoo.

Useimmiten ullakkoasuntoja tulee myyntiin kantakaupungin alueelta, jossa on vanhaa rakennuskantaa. Tarjontaa ullakkoasunnoissa on yksiöistä aina kahteen kerrokseen rakennettuihin tilaviin perheasuntoihin omalla saunalla ja kattoterassilla.

Vanhan talon henki viehättää

Solid House Helsingin kiinteistönvälittäjä Raila Perttilä kertoo juuri myyneensä yhden ullakkoasunnon ja pian on tulossa kaupat toisesta. Molemmat kohteet ovat Helsingin kantakaupungin vanhoista taloista ja niissä on asuttu jo aiemmin. Vanhan talon henki on säilynyt näissä kohteissa ja se viehättää monia. 

- Asunnot ovat persoonallisia, sillä niiden muodot ja huonekorkeudet ovat olemassa olleen ullakon muotoisia. Osa huonekorkeudesta on usein jostain kohtaa alle 160 senttimetriä. Seinien materiaalit ja ikkunoiden paikat ovat omaperäisiä ja huoneratkaisuihin saattaa vaikuttaa paksujen hormiseinien sijainti, Perttilä kertoo.

Hän suosittelee käyttämään ammattilaista apuna tilojen suunnittelussa. Matala tila, jota moni voisi pitää hukkatilana, löytää ammattilaisen avulla usein loistavaa käyttöä esimerkiksi säilytystilana.
- Kun ammattilainen keksii käyttötarkoituksen käyttämättömälle tilalle, niin se maksaa itsensä takaisin jälleenmyyntiarvossa, kun neliöhinnat ovat korkeat, Perttilä sanoo.

Teollisuuskiinteistöstä kodiksi

Ullakkoasuntojen lisäksi ihmisiä kiinnostavat muutkin asunnot hyvillä näkymillä. Tällaisia ovat esimerkiksi entisten teollisuuskiinteistöjen yläkerroksiin rakennetut kohteet.

Johanna Kiminkiselle on juuri tullut välitettäväksi tällainen koti Helsingin Kalliosta. Kaksikerroksinen huoneisto on muutettu asuintiloiksi samaan aikaan muun kiinteistön kanssa 2000-luvulla.

- Asunnossa on kaksi täyttä seinäriviä pelkkää ikkunaa, josta näkee yli kaupungin ja huonekorkeus nousee korkeimmillaan neljään metriin, Kiminkinen sanoo.

Talon seitsemännessä ja kahdeksannessa kerroksessa sijaitsevassa asunnossa on myös sauna. Saunat ovatkin lisäarvo monelle ullakko- ja kattohuoneistoa etsivälle ostajalle.

Lapset rakastavat sokkeloita

Juhani Ketosella on välitettävänään kaksikin hieman erikoisempaa ullakko-penthousehuoneistoa. Asunnot on rakennettu vuosina 2010-2011 kahteen kerrokseen niin, että alempi osa huoneistosta on vanhempaa asuinkerrosta, jonka yläkertaan on rakennettu ullakolle asuinkäyttöön uusi kerros. 

- Näissä asunnoissa on yhdistetty vanhaa ja uutta kiinnostavalla tavalla. Viime kuussa myymässäni ullakkoasunnossa huoneiston sydän oli ullakkotila, jossa oli pari makuuhuonetta, oleskelutila ja jacuzzit, Ketonen sanoo.

- Kun perheet käyvät katsomassa näitä asuntoja, niin lapset tykkäävät aina hirveästi juuri ullakkotiloista, joissa on jänniä juttuja ja yksityiskohtia. Ullakkoasunnoista saattaa löytyä vaikka sokkeloita ja piilokomeroita.

Pysy kartalla uusista kohteista

Saija Hakola-Tikanoja kertoo, että Helsingin Solid Housella on myynnissä ja tulossa myyntiin useampia viehättäviä ullakkoasuntoja. 

Miten asunnoista kiinnostuneet voisivat saada niistä tiedon ajoissa, nyt kun asunnot menevät muutenkin Helsingissä kaupaksi nopeaan tahtiin?

- Meistä välittäjistä moni laittaa omiin LKV-some-kanaviinsa jo etukäteen tiedon myyntiin tulossa olevasta kohteesta. Itsekin laitan ammatilliselle Facebook-sivulleni kaikki myyntikohteet jo etukäteen ja sitä kautta löytyy myös asiakkaita. Lisäksi uudet myyntikohteet lisätään Solid House Helsingin sivulle, Hakola sanoo.

Jos haluaa saada ensimmäisten joukossa tiedon uusista kohteista kannattaakin ottaa some-kanavamme seurantaan!


Tässä Railan, Johannan ja Juhanin uusimmat kohdevinkit Helsingin ullakkoasunnoista ja muista kattohuoneistoista kiinnostuneille:

Juhanin ullakkokohde: Vuorikatu 8, Kluuvi, Helsinki

Railan ullakkokohde: Liisankatu 7, Kruununhaka, Helsinki

Johannan kaksikerroksinen kattohuoneisto: Kalliolanrinne 6, Kallio, Helsinki


Twitter Facebook Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste