Välittäjän käyttö kannattaa kiinteistökaupoissa!

Kevät on kiireisintä aikaa omakotitalojen myynnissä. Omakotitalot ovat nyt kiinnostavin asuntotyyppi ja myyntiajat ovat oikein hinnoitelluissa kiinteistöissä lyhyitä. Välittäjää käyttämällä talokaupat syntyvät turvallisesti.

Keväälle ja kesälle 2021 ennustetaan voimakasta kasvua asunto- ja vapaa-ajan asuntojen kaupassa. Omakotitalot kiinnostivat ostajia viime vuonna kaikista asuntotyypeistä eniten, ja tämä trendi on jatkumassa edelleen.

- Etätyöt jatkuvat yhä. Näyttää siltä, että niiden suosio on tullut jäädäkseen ja etätöitä tullaan tekemään jatkossakin aiempaa enemmän. Ihmiset kaipaavatkin entistä enemmän tilaa asumiseen ja pihat ja parvekkeet ovat haluttuja, kertoo Solid House Oy LKV:n toimitusjohtaja Leena Tuijula.

Asiantuntevan kiinteistönvälittäjän käyttäminen on enemmän kuin paikallaan omakotitalokaupoissa. Tasokas välittäjä tietää mitä asioita pitää selvittää ja mitä tutkimuksia kiinteistölle on hyvä teettää ennen kuin se laitetaan myyntiin, Tuijula sanoo.

Suomessa omakotitalon virheistä voi reklamoida jopa viisi vuotta kaupan jälkeen. Se on tietenkin tehtävä heti, kun virhe on havaittu. Sekä myyjä että ostaja saavat mielenrauhaa, kun kiinteistön kunto on selvitetty riittävän hyvin.

Tunteet mukana talokaupassa

Asiansa osaava kiinteistönvälittäjä osaa ottaa huomioon myös osapuolten inhimilliset tunteet. 

- Omakotitalon myynti tulee ajankohtaiseksi usein vasta isomman elämänmuutoksen, kuten eron, paikkakunnan vaihdon, sairastumisen tai muun mullistuksen myötä, joten kiinteistön myynti voi olla hyvinkin herkkä elämänvaihe, Tuijula sanoo.

Kiinteistönvälittäjä osaa olla ammattimaisena välikätenä kaupoissa ja auttaa kaikkia osapuolia niin, että tiedonanto-, selonotto- ja taloudelliset asiat tulee otettua sekä myyjän että ostajan kannalta parhaalla mahdollisella tavalla huomioon. Tämä on erityisen tärkeää, kun tunteita on paljon mukana.

- Jos ostajana on nuori pari heidän voi olla vaikea eläytyä juuri puolisonsa menettäneen iäkkään myyjän tilanteeseen, joka on asunut talossa 40 vuotta perheensä kanssa. Välittäjä osaa huomioida kaikkien osapuolien tunteet ja elämäntilanteet, Tuijula sanoo.


Nyt on oikea aika laittaa omakotitalo myyntiin

Lumi on sulanut ja se on jo saanut ostajat liikkeelle etsimään toiveidensa omakotitaloja. Vaikka omakotitalojen kauppa käy vilkkaana, niin on hyvä ottaa huomioon, että myyntiprosessi ottaa aikansa.

- Nyt on juuri oikea hetki kiinteistön myynnille. Omakotitalon myynti on aina pidempi prosessi kuin keskustakaksion myynti, sillä kiinteistökaupassa on enemmän huomioon otettavia asioita, Tuijula muistuttaa. 

Ammattitaitoista välittäjää käyttämällä myyjä saa kokonaispaketin juridisesta avusta kiinteistön stailaukseen ja markkinointiin. Välittäjän huolehtiessa kokonaisuudesta selviävät sekä myyjä että ostaja vähemmällä stressillä.


Lisätiedot:

Leena Tuijula, toimitusjohtaja, Solid House Oy LKV
[email protected], 044 2060600

Twitter Facebook Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste