Tältä näyttää syksyn sisustus!

Syksyn sisustustrendeissä näkyvät kaarevuus ja muhkeus. Myös luonnonmateriaalit ja -värimaailma jatkavat suosiotaan.

Visualistimme Karoliina Tammen mukaan tänä syksynä suositaan sisustuksessa kaarevia ja pyöreitä muotoja. Pyöreät muodot näkyvät esimerkiksi huonekaluissa, mutta myös kaarioviaukkojen paluuna.

- Materiaalina sametti on myös jo aiemmin tehnyt paluun sisustukseen, ja sen suosio jatkuu. Samettia näkee yhä enemmän sohvien ja nojatuolien verhoiluissa, verhoissa sekä sisustustyynyissä, Karoliina Tammi sanoo.

Nyt 70-luku lyö kättä myöhempien vuosikymmenten ja luonnonläheisyyden kanssa, ja sisustuksessa saattavat yhdistyä niin kaarioviaukot, vihreän tummat sävyt kuin puu, rottinki, korkki ja pellava.

- Luonnonmateriaalit ovat selvästi tulleet sisustukseen jäädäkseen, ja pintamateriaalien, värimaailman ja huonekalujen lisäksi luontoa tuodaan koteihin myös koristeina kuten olki- ja heinäasetelmina. Aina ei tarvitse mennä hakemaan kukkakaupasta kimppua, Tammi sanoo. Vihreän tummien sävyjen lisäksi luonnonläheistä värimaailmaa edustavat sisustustrendeissä myös tumman ruskea, terrakotta ja punaruskea.

- Kymmenen vuotta sitten muodissa olivat täysin valkoiset kodit, mutta sellaista näkee nykyään harvoin. Nyt paluun ovat tehneet sen sijaan esimerkiksi mäntypaneelit ja musta keittiö puunsävyillä on nyt erittäin trendikäs, Tammi sanoo. Tapeteissakin näkyvät kaikki vihreän sävyt tummasta vaaleaan ja isot luontoaiheiset kuviot, kuten lehtiaiheet. Myös lähes räikeän värikkäitä sisustuselementtejä käytetään jatkuvasti enemmän. 

"Musta keittiö puisilla yksityiskohdilla ja vihreällä välitilan laatalla"
Mustaan keittiöön on tuotu lämpöä puunsävyisellä tasolla ja yksityiskohdilla. Upea vihreä välitilan laatoitus huokuu 70-lukua. Salolaisen kerrostalon myynti-ilmoitukseen pääset täältä.

Kumiviikunan paluu

Luontoa halutaan asuntoihin myös huonekasvien muodossa. Tammi kertoo viherkasvien olevan todella trendikkäitä, eikä niiden suosio näytä olevan laskussa.

- Nyt halutaan ottaa taas myös kunnolla selvää siitä miten kyseisen kasvin kanssa eletään. Yksi vihersisustamisen trendeistä on selvittää miten mitäkin kasvia hoidetaan ja koittaa saada kasvit voimaan hyvin ja lisääntymään, Tammi sanoo.

Enemmän on huonekasveissa enemmän. Trendien huipulla ovat suurilehtiset ja kuviolliset kasvit, kuten alokasia, kirjolehti, värinokkonen, maija ja todellinen retrosuosikki kumiviikuna.

- Kertakäyttökulttuurin aika on ohi, ja nyt muotia on kasvien lisääminen pistokkaista, niiden jakaminen ja vaihtokaupat. Kasvit lisäävät myös ihmisen ja ympäristön hyvinvointia esimerkiksi puhdistamalla huoneilmaa, Tammi sanoo.

"Olohuoneessa viherkasveja"
Viherkasveilla saa luotua tunnelmaa kodin sisustukseen. Peikonlehti on yksi ikisuosikeista helppohoitoisuutensa takia.

Puurimaa edelleen ulkona ja sisällä

Runsas viherkasvien määrä kodeissa on osa pandemian aikana alkanutta sisustamisen trendiä, jossa kodista tehdään monikäyttöinen paikka, jossa todella viihdytään ja halutaan viettää aikaa. Moni viettää aikaa kotona aiempaa enemmän etätöiden yleistymisen myötä, ja tämäkin näkyy sisustuksessa.

- Enää suurin osa ihmisistä ei pidä etätoimistoa saunan lauteilla, vaan työpisteelle on sisustettu kotoa viihtyisä paikka. Yhä uusia työpisteitä tehdään koteihin ja mietitään miten sen saisi pieneen tilaan. Näin juuri, miten isoon vaatekomeroon oli sisustettu työpiste lasiovilla, Tammi kertoo.

Yksi trendikäs tapa jakaa tilaa on tehdä se väliseinän sijaan rimoituksella. Puisten rimaseinien suosio näkyy muuallakin kuin väliseinissä. Puuriman ja –paneelin käyttö pintamateriaalina näkyi voimakkaasti esimerkiksi Naantalin asuntomessuilla, joissa puurimaa näkyi niin sisällä kuin ulkona, ja seinien lisäksi myös kalusteissa.

- Puurima on trendikäs materiaali myös esimerkiksi sängynpäädyissä, Tammi kertoo.

"Kaunis makuuhuone, jossa puurimaseinä sängynpäätynä"
Puurimaseinä toimii niin tilanjakana kuin kauniina sängynpäätynäkin. Espoolaisen omakotitalon myynti-ilmoitukseen pääset täältä.

Kevään yllätysväri

Syksyn ja talven sisustustrendejä seuraa kevät, mutta kevään sisustukseen palaamme alkuvuodesta. Tammi antaa kuitenkin jo yhden maistiaisen ensi vuodesta.

- Kevään trendiväri tulee olemaan vaalea laventeli, ja sehän voi jakaa mielipiteitä. Laventeli tulee näkymään etenkin sisustustavaroissa. Myös monet syksyn trendeistä jatkuvat vielä kevään puolella, kuitenkin kallistumme vielä enemmän kohti 90-lukua. Kestävään elämäntapaan pyrkiminen näkyy sisustuksessa viherkasvien ja luonnonmateriaalien lisäksi siinäkin, että trendit kestävät pidempään.

Lue kuinka nostat asuntosi arvoa ammattistailaajan avulla >>

Twitter Facebook Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste