Kuinka nostat asuntosi arvoa ammattistailaajan avulla?

Yhä useampi käyttää ammattilaisten apua valmistellessaan asunnon myyntikuntoon - ja se todella kannattaa! Apua on saatavilla stailauksesta koko asunnon kalustukseen.

Solid Housen stailaajat Minna Kujala ja Annina Helminen saivat kuvat tyhjästä asunnosta ja olivat pienen epätoivon vallassa. "Pitkästä aikaa minulla on sellainen tunne, että miten selätämme tämän haasteen", muistelee stailaaja Minna Kujala, joka on työskennellyt yli kolme vuotta Solid House OY LKV:lla.

"Kun saimme työmme tehtyä meillä oli molemmilla vahva tunne siitä, että lopputuloksesta tuli todella hyvä. Jo parin viikon sisään saimmekin viestin, että asunto oli mennyt kaupaksi", Kujala sanoo.

"Siitä tulee niin hyvä olo itselle, kun saa asunnon parhaat puolet esille."

Kujala ja Helminen valmistelevat työkseen uusia asukkaita etsiviä asuntoja myyntikuntoon. Ammattilaiset auttavat myyjiä tuomaan esille asunnon potentiaalin korostamalla sen hyviä puolia. Toisinaan ison muutoksen saa jo siirtämällä parin huonekalun paikkaa, toisinaan kalustetaan koko asunto, jos se on tyhjillään.

Valmistelut tehdään ennen, kuin asunto kuvataan myynti-ilmoituksia varten. Yhä useampi käyttää stailauspalvelua, sillä se nostaa myös asunnosta saatavaa hintaa. Tästä Solid Housen kiinteistövälittäjillä on lukuisia esimerkkejä.

Harmoniaa ja selkeyttä

Riku Koskinen sai myytäväkseen kohteen, joka oli ehtinyt olla jo puoli vuotta muualla myynnissä menemättä kaupaksi. "Yleensä, kun välittäjä vaihtuu, niin myytävän asunnon hintaa alennetaan samalla. Sanoin heti, että hintaa ei tarvitse alentaa, mutta otetaan meiltä ammattilaiset stailaamaan asunto", Koskinen muistelee.

"Ensiesittelyllä tuli neljä tarjousta. Mikään muu ei muuttunut, kuin että stailasimme asunnon. Puoli vuotta myynnissä olleeseen asuntoon syntyi tarjouskilpailu", Koskinen muistelee.

Hän kokee, että joskus ihmisillä voi olla ennakkoluuloja stailaussanaa kohtaan. "Olen kuullut ajatuksen, että stailaamalla halutaan peitellä asunnon virheitä, vaikka päinvastoin selkeyttämällä sisustusta haluamme näyttää asunnon potentiaalin."

Potentiaali uhkaa monesti hukkua pihalle kertyvään tavaraan, eteisen kenkäröykkiöihin ja lastenhuoneen legovuoriin. Ne ovat osa elämää, mutta kasojen alta ei aina hahmota miltä asunto voisi näyttää toisin sisustettuna.

"Valmistelemme asunnot myyntiä varten, jolloin asunnosta yritetään tehdä mahdollisimman neutraali. Se on ihan eri asia kuin sisustaa asiakkaalle juuri hänen tyylinsä mukainen koti. Myyntivalmistelussa valitsemme luonnollisia sävyjä ja suosimme harmonista tyyliä", Kujala kertoo.

Parhaat puolet esille

Kiinteistönvälittäjä Päivi Koskinen kertoo usein asiakkailleen asunnon myyntiinlaiton olevan vähän kuin henkilökunnan kuvauksen: "Kyllähän sitä ennen kuvauksia vähän yrittää tuunata, että on parhaimmillaan."

Koskinen käyttää Solidin stailaajien apua paljon omassa työssään. Hän teki juuri kaupat runosmäkeläisestä kaksiosta, jota toinen välittäjä oli myynyt jo kuukausia tyhjänä: "Me veimme kalustuksen ja stailauksen ja asunto meni heti", hän kertoo.

"Kun asunto on kalustettu, eikä tyhjä, asiakas pystyy näkemään sen kotina. Asiakkaat innostuvat poikkeuksetta sisustuksistamme, kun he näkevät kuvan laitetusta asunnosta. Monesti he haluavat ostaa itselleen samoja tyynynpäällisiä tai tyynyjä, kukaan ei ole koskaan antanut mitään negatiivista palautetta."

Kuvat olohuoneesta ennen ja jälkeen myyntikuntoon valmistelua

Usein asunnot ovat aika täynnä tavaraa, ja kun sitä karsitaan osana myyntivalmisteluja varastoihin, ovat asukkaat innoissaan.

"Asiakas saa sisustussuunnittelijan käymään Solidin puolesta. Usein osa vanhasta tavarasta jää autotalliin stailauksen jälkeen pysyvästi", kertoo kiinteistönvälittäjä Raija Västilä.

Useamman kerran on käynyt niinkin, että asiakkaat ovat toivoneet Solidin stailaajien tulevan heidän uuteenkin kotiinsa antamaan sisustusvinkkejä.

Tuli liiankin kiva!

Millaista on työskennellä ihmisten kodeissa ja siirrellä heidän rakkaita tavaroitaan paikasta toiseen? Solidin stailaajien mielestä juuri vuorovaikutus asukkaiden kanssa on erityisen palkitsevaa. On hienoa, kun asiakkaan kanssa syntyy positiivinen ja luottamuksellinen suhde.

Annina Helminen kertoo, että parhaita ovat ne päivät, kun asunnon asukkaat osallistuvat myyntivalmisteluun yhdessä ammattilaisten kanssa.

"Haluamme Minnan kanssa luoda asiakkaille hyvän fiiliksen. Keskustelemme asiakkaiden kanssa työn aikana esimerkiksi kodin ja tavaroiden historiasta", hän kertoo.

"Rakastan tehdä tätä työtä, kun usein lopputulos on niin erilainen kuin lähtötilanne ja kivasta lopputuloksesta saa hyvän fiiliksen. Asiakkaat kiittävät aina hyvästä palvelusta ja heidän innostuksensa on palkitsevaa", Helminen sanoo.

"Moni jättää huonekalut niille paikoille, mihin olen ne siirtänyt. Useampi asiakas on sanonut, että tästähän tuli niin kiva, etten halua enää muuttaakaan."

Kuvat keittiöstä ennen ja jälkeen myyntikuntoon valmistelua

Virtuaalinen vai oikea

Annina Helminen kertoo, että vaikka tyhjillään myytävien asuntojen myynti-ilmoituksissa alkaa näkyä yhä enemmän virtuaalikalustuksen käyttöä, hän suosittelisi silti käyttämään oikeaa kalustusta aina, kun mahdollista.

"Oikea kalustus on ihmiselle paljon helpompi hahmottaa kuin virtuaalikalustus. Lisäksi oikea kalustus on paikan päällä myös näytöissä, virtuaalikalustus näkyy vain nettikuvissa", Helminen sanoo.

Solidin välittäjät ovat samoilla linjoilla ja kertovat käyttävänsä virtuaalikalustusta lähinnä sellaisten asuntojen myynti-ilmoituksissa, jotka eivät ole vielä olemassakaan muuten kuin virtuaalisina.

Raija Västilä kertoo käyttävänsä virtuaalista kalustusta ja stailausta vielä valmistumattomien uudiskohteiden lisäksi myös kohteissa, joista on esimerkiksi purettu seiniä: "Digitaalisesti voi sitten näyttää miltä asunto voisi näyttää valmiina. Digikuva on tavallaan havainnekuva ja siihen pitää suhtautua sellaisena."

Kiinteistönvälittäjä Aija Varjonen pyytää toisinaan toimeksiantajiaan tyhjentämään ja loppusiivoamaan kotiansa myyntiä varten. Esimerkiksi jos asunto näyttää hieman jo hylätyltä kodilta eli siellä ei enää asuta pysyvästi tai asunnossa voi olla huoneita, joita ei käytetä enää alkuperäiseen tarkoitukseensa. Mikäli asunnon huoneiden käyttötarkoitus on kovin sekava ja tavaraa on paljon, niin voi olla helpointa saada asunnon parhaat puolet esiin stailaamalla asunto ja viemällä sinne Solid Housen kalusteet. Silloin siitä tulee valoisa ja raikas, ja samalla huoneet heräävät kokonaan uudelleen eloon, Varjonen sanoo.

Ammattilaisen vinkit joulun odotukseen

Minna Kujalan stailausvinkit joulun odotukseen:

 1. Valaistuksella saa paljon aikaan. Talvella olisi kiva saada asuntoon enemmän pehmeää tunnelmavaloa. Valaisimia voi sommitella vaikka lattialle tai piirongin päälle luomaan kodikkuutta.
   
 2. Kynttilöillä saa aina luotua tunnelmaa. Lemmikki- ja allergiakoteihin sopivat hyvin myös ledikynttilät. 
   
 3. Pimeyden ja harmauden keskellä kotia voi piristää tuomalla sinne uuden ja raikkaan viherkasvin. Ne luovat kodikkuutta ja harmoniaa sisätiloihin. Joulun aikaan voit sisustaa myös talvikukilla, seppeleillä ja oksilla. Luonnosta maljakkoon tuodut oksat ovat kauniita sisustuselemettejä. Voit ripustaa niihin lempikoristeesi ja myös myöhemmin vaihtaa niitä juhlakauden mukaan.
   
 4. Mieti voisitko sisustaa johonkin kohtaan kotiasi oman sopen, jossa voisit rentoutua vaikka lukemalla kirjoja. Tätä soppea voit koristella sellaisilla väreillä, valoilla ja tekstiileillä, mitkä tuovat juuri sinulle rauhoittavan olon.
   
 5. Väreistä vihreä on klassinen joulun väri koristeissa ja tekstiileissä. Vihreää väriä voit tuoda kotisi sisutukseen helposti pienen kuusen, kynttilöiden, kattaus- ja sisustustekstiilien muodossa.

Twitter Facebook Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste