Tilavamman asumisen suosio jatkuu!

Asumisen trendeissä vuonna 2022 näkyvät etätöiden jatkuminen, ekologiset valinnat ja kotona vietetyn ajan lisääntyminen.

Olemme aloittamassa jo kolmatta vuotta poikkeuksellisissa oloissa. Pitkittyneen pandemian aiheuttamat muutokset ihmisten kulutuskäyttäytymisessä tulevat vaikuttamaan vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Pandemia kiihdytti myös monia asumisen trendejä, kuten etätöiden suosiota ja asumisen monipaikkaisuutta. Kaupungistuminen on edelleen megatrendi, mutta sen rinnalla tapahtuu myös liikettä toiseen suuntaan, sanoo Solid House Oy LKV:n toimitusjohtaja Leena Tuijula.

Onnellisesti etänä

Hyvät nettiyhteydet mahdollistavat työskentelyn eri puolilta Suomea, ja moni onkin työskennellyt kodin lisäksi myös vapaa-ajan asunnoilta käsin. Yhä useampi haluaa viettää kakkoskodissaan aikaa ympäri vuoden. 

Etätöistä ja erilaisista hybridimalleista on tulossa pysyvä tapa tehdä töitä ja toimistotilojen käyttötavat muuttuvat. Kodeilta toivotaan entistä enemmän monikäyttöisyyttä. Moni haluaa kotiinsa hyvät työskentelytilat, mutta myös tilaa rauhoittumiselle ja elämyksille, Tuijula sanoo.

Ekologiset arvot näkyvät asumisessa

Ekologisuus näkyy jo vahvasti asumisessa ja kaukana ei ole tulevaisuus, jossa Suomessakin mietitään ilmastonmuutoksen vaikutuksia asumiseen ja asuinpaikkaan.

Entistä useampi on kiinnostunut tekemään ekologisia valintoja arjessaan ja esimerkiksi pyöräily, joukkoliikenteen käyttö ja sähköautoilu kasvattavat suosiotaan paikasta toiseen liikkumisessa. 

Ekologiset arvot näkyvät kaavoituksen ja rakentamisen lisäksi asuntojen sisustamisessa. Kasvukeskuksiin kaavoitetaan täydennysrakentamista lähelle palveluita ja rakentamisessa suositaan kestäviä materiaaleja ja lämmitystapoja.

Kotiin panostetaan 

Kotona vietetään aikaa entistä enemmän. Tilavampien asuntojen, pihojen ja monikäyttöisten huoneistojen kysyntä on yhä kovaa. Myös pienempiä asuntoja muutetaan monikäyttöisemmiksi sisustusjärjestelyillä ja remonteilla. 

- Alkuvuonna on yleensä heikommin asuntotarjontaa, mutta ostajia on nytkin paljon liikkeellä. Jos asunto on mahdollista myydä myös talvella, kannattaa se laittaa rohkeasti myyntiin. Meiltä saa hinta-arvion lisäksi vinkkejä neliöiden optimaaliseen käyttöön, Tuijula sanoo.


Lisätiedot:

Leena Tuijula, toimitusjohtaja, Solid House Oy LKV
[email protected], 044 2060600

Twitter Facebook Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste