Seuraa kiinteistönvälittäjää somessa - saat tiedot kiinnostavista kohteista ensimmäisenä!

Asuntojen markkinointi on muuttunut vauhdilla ja nyt seurantaan kannattaa ottaa yhä uusia kanavia, jos haluaa löytää kodin kuumilta markkinoilta.

Solid House Oy LKV:n toimitusjohtaja Leena Tuijula kertoo kiinteistönvälityksen markkinoinnin olevan monikerroksisempaa kuin moni tulee ajatelleeksi, jos ei ole hiljattain myynyt tai ostanut asuntoa.

- Koteja tulee myyntiin ja niille löytyy ostajia todella monista kanavista ja kanavia tulee lisää koko ajan. Käytössä ovat niin lehti-ilmoitukset ja asuntoportaalit kuin uutiskirjeet, chat-botit ja sosiaalisen median kanavat, Tuijula sanoo.

Suosiotaan markkinointikanavana nostattavat yhä edelleen yksittäisten kiinteistönvälittäjien omat some-kanavat, joiden kautta asuntoja tulee myyntiin ja menee kaupaksi hyvinkin nopeasti.

- Välittäjä saattaa kertoa olevansa menossa katsomaan uutta kohdetta ja saa useita kiinnostuneita yhteydenottoja Instagramin tai Facebookin kautta, kun on vasta matkalla asunnolle, Tuijula sanoo.

Jos toimeksiantosopimus syntyy, saattaa ostaja olla valmiina jo samana päivänä.

- Asuntojen myynnin tahti on muuttunut hektiseksi etenkin nyt kuumilla markkinoilla. Tosissaan liikkeellä oleva ostaja seuraa kaikkia kanavia, ei pelkästään sanomalehteä tai asunnonmyyntiportaaleja.

Ihminen etsii ihmistä

Vaikka uusia markkinointikanavia syntyy jatkuvasti, eivät vanhat menetelmätkään ole poistuneet. Välittäjät etsivät uusia kohteita yhä jakamalla asuntoihin lappuja, ja sanomalehti-ilmoittelu on yhä käytössä.

- Välittäjiemme asiantuntijuus ei näy yksin lainsäädännön tuntemuksessa, he ovat asiantuntijoita myös markkinoinnissa ja asuntokauppoihin liittyvässä teknologiassa.

Välittäjän tulee juridiikan, rakennustekniikan ja markkinoinnin lisäksi tuntea myös psykologiaa, sillä kotien myynti on niin henkilökohtaista. 

Vaikka asuntokaupat voi tehdä alusta loppuun etänä ja ennustetaan, että tulevaisuudessa yhä enemmän asuntoja myydään täysin digitaalisesti, on välittäjällä paikkansa. Hän hallitsee muuttuvan lainsäädännön lisäksi kokonaisuuden ja osaa palvella asunnon myyjää ja ostajaa henkilökohtaisesti.

- Ihmiset etsivät lopulta aina ihmistä, myös avuksi uuden kodin myynnissä tai hankinnassa, Tuijula sanoo.


Lisätiedot:

Leena Tuijula, toimitusjohtaja, Solid House Oy LKV
[email protected], 044 2060600

Twitter Facebook Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste