Omakotitalot käyvät kaupaksi Porissa

Vaikka asuntokauppa on hidastunut valtakunnallisesti, niin Solid House Pori kasvattaa myyntiään.

Solid House Porin myyntijohtaja Lauri Turtola kertoo, että asuntomarkkinat eivät ole muuttuneet Porissa samalla tavalla kuin isommissa kaupungeissa. 

- Valtakunnallisiin tilastoihin vaikuttavat etenkin suurempien kaupunkien tilanteet. Porissa tehtiin esimerkiksi nyt syyskuussa vain 11 kauppaa vähemmän kuin viime vuonna, joka oli Porissakin asuntokaupan ennätysvuosi, Turtola sanoo. Syyskuun loppuun mennessä koko kuluneen vuoden kauppojen määrä on laskenut Porissa vain 5% edeltävästä vuodesta.

Hän kertoo median negatiivisen uutisoinnin asuntomarkkinoista ja uutisten korkojen noususta, inflaatiosta ja energian hinnoista aiheuttavan epävarmuutta ihmisissä ympäri Suomea.  

- Porissa uidaan silti vastavirtaan, eikä uutisointi asuntokaupan hiipumisesta pidä paikkaansa Porissa.

Erityisen haluttuja ovat edelleenkin Porissa perheasunnot, ja niitä kaivataan myyntiin vielä nykyistä enemmän.

- Solid House Pori myy Porissa tilastojen mukaan erityisen paljon nimenomaan omakotitaloja, joten olemme tässäkin tilanteessa pystyneet kasvattamaan markkinaosuuttamme. Kauppamäärämme tänä vuonna jopa kasvavat viime vuoteen nähden, vaikka välittäjiemme määrä ei ole kasvanut, Turtola sanoo. 

Solid House Porin myyntijohtaja Lauri Turtola kertoo, että asuntomarkkinat eivät ole muuttuneet Porissa samalla tavalla kuin isommissa kaupungeissa. 

Kompaktimpaa asumista

Myynnissä olevien asuntojen määrä on kasvanut selkeästi Porissa tänä syksynä. Turtola kertoo, että tarjonnan kasvaessa on esimerkiksi kerrostalokohteilla erottuminen edeltäviä vuosia haastavampaa. 

- Moni on laittanut nyt myyntiin esimerkiksi sijoitusasuntonsa tai kakkoskodin, kun omaisuutta halutaan muuttaa rahaksi. Kerrostaloasunnoissa on nyt ostajan markkinat. Omakotitaloissa taas kysyntää on yhä enemmän kuin tarjontaa, Turtola sanoo.

Energiaan liittyvät kysymykset korostuvat ostajien pohdinnoissa niin Porissa kuin muuallakin Suomessa.  

- Jos pandemian aikana ostettiin isompaa ja tilavampaa, niin nyt ei haluta lämmittää turhia neliöitä. Työhuone on yhä haluttu, mutta muuten halutaan kompaktimpaa asumista myös omakotitaloissa, Turtola sanoo.

Porissa ovat kysyttyjä myös vanhat talot, joissa energiaremontit on jo tehty. Energiaremontteja tehdään vanhoihin taloihin Turtolan mukaan Porissa paljon.

Klasipruuki on haluttua omakotitaloaluetta. Esimerkiksi tämän upean paritalon myynti-ilmoitukseen pääset täältä.

Uudet suosikit

Pori tunnetaan Yyterin hiekkarannasta, Kirjurinluodosta, kulttuuritarjonnastaan ja luontokohteistaan, mutta Solid Housen kautta uutta kotia etsiviä kiinnostaa yksi palvelu ylitse muiden.

- Koulut. Asuinalueiden kiinnostavuuteen vaikuttavat kouluverkon muutokset. Aikaisemmin puhuttiin Länsi-Porin alueesta haluttuna alueena. Nyt Pohjois-Porin alueelle tulee uusi koulu, ja sen ympärillä olevat asuinalueet ovat selvästi entistä halutumpia.

Pohjois-Porin monitoimitalon rakentaminen on jo pitkällä ja rakennus on tarkoitus ottaa käyttöön loppukesällä 2023. Monitoimitaloon on tulossa tilat niin alakoululaisille kuin yläkoululaisille, kahdelle varhaiskasvatuksen ryhmälle, lähikirjastolle, hammashuollolle kuin oppilashuollollekin.

- Monitoimitalon tulo on nostanut sen ympäristön asuntojen haluttavuutta laajalla alueella, kuten Toejoella, Lotskerissa, Tuulikylässä ja Ruosniemessä. Nämä ovat kaikki pientalovaltaisia alueita, Turtola sanoo.

Myös Länsi-Porin alue on edelleen vetovoimainen, vaikka sen rinnalle onkin noussut uusia kiinnostavia kohteita.

- Tuorsniemi ja Klasipruuki ovat esimerkiksi yhä haluttuja omakotitaloalueita, joista Klasipruuki on alueena uudempi. Sen talot on rakennettu enimmäkseen 2010-luvun lopulla ja 2020-luvun alussa. 


Löydä unelmakotisi Porista! Sujahda asuntokauppaan täältä >>

Twitter Facebook Jaa artikkeli
Avainsanat:  

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste