Miten ostat asunnon kuumilla markkinoilla?

Usein puhutaan siitä, miten asunto myydään onnistuneesti. - Yhtä tärkeää on osata ostaa taitavasti, etenkin kun asuntomarkkinat ovat kuumentuneet.

Asuntokaupassa eletään myyjän markkinoita ja ostajia on liikkeellä paljon, joten asunnon ostajan on hyvä ottaa muutama perustaito haltuun.

Solid House Oy LKV:n toimitusjohtaja Leena Tuijula antaa neuvoja asunnon etsijöille, jotka haluavat olla vahvoilla tilanteessa, jossa kysyntää on enemmän kuin tarjontaa. 

"Ensin on hyvä seurata markkinoita jonkun aikaa. Selvennä itsellesi mitkä asiat ovat juuri sinulle tärkeitä ja tarkenna kriteerisi. Seuraa sitten näihin toiveisiin sopivia myytäviä asuntoja netin asuntoportaaleissa", sanoo toimitusjohtaja Leena Tuijula Solid Housesta.

Seuraamalla myyntiin tulevia asuntoja opit millaiset asunnot ostetaan nopeasti ja saat ymmärryksen yleisestä hintapyyntötasosta. Lue kaikki asuntojen esittelytiedot ja vertaile vastikkeiden hintoja, sekä sitä millaisia remontteja myytävissä asunnoissa on tehty ja millaisia korjaustarpeita taloyhtiöön tai kiinteistöön on tulossa. 

Dialogissa kiinteistönvälittäjän kanssa

Seuraavaksi on aika keskustella kokeneen kiinteistönvälittäjän kanssa. Hänelle voit kertoa omia hakuehtojasi ja saada hyviä vinkkejä. Ammattitaitoinen välittäjä osaa myös kertoa ovatko hakuehtosi realistiset. Voit saada häneltä ammattilaisen arvion siitä kuinka usein toiveidesi mukaisia kohteita tulee myyntiin. 

Kuumilla markkinoilla nopeus on valttia, kun sopiva kohde löytyy. Tämän takia lainapäätös on hyvä hakea etukäteen ja selvittää paljonko rahaa voit käyttää asunnon ostoon. Sinun on oltava valmis tekemään sitova tarjous heti.

"Päätöksen tarjouksen hyväksymisestä tekee aina sen omistaja, ei välittäjä. Olet etulyöntiasemassa muihin ostajiin nähden, kun sinulla on rahoitus valmiina ja tarjous on lähellä myyntiesitteessä ilmoitettuja ehtoja", Tuijula sanoo.

"Kuumilla markkinoilla tehdään myös hyvin usein tarjouksia yli pyydetyn hinnan. Turha kikkailu ”kepillä jäätä” -tarjouksen kanssa on usein liian hidasta. Silloin toinen ostaja tuleekin yleensä takavasemmalta ja tekee kerralla kunnon tarjouksen, jonka myyjä hyväksyy siltä istumalta. Nopeus on valttia", Leena Tuijula vinkkaa.


Lisätiedot:

Leena Tuijula, toimitusjohtaja, Solid House Oy LKV

Twitter Facebook Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste