Lupa unelmoida

Pitenevät päivät ja lisääntyvä valo herättelevät asunnon ostajia. Monet ostajat tekevät nyt päätöksiä järkisyistä, mutta ei kannata unohtaa, että on myös lupa unelmoida.  
 

Ekonomistit ennustavat, että vuosi 2024 on asuntomarkkinoiden käännevuosi. Kun korot laskevat, saattaa se aiheuttaa nopeitakin muutoksia.  

- Kevät rohkaisee ihmisiä edistämään asumiseen liittyviä toiveitaan. Ihmiset haaveilevat laadukkaammasta asumisesta, tarkoittaa se omalla kohdalla sitten järkevämpiä neliöitä, luonnon läheisyyttä tai lähellä olevia palveluita, sanoo Solid House Oy LKV:n toimitusjohtaja Leena Tuijula.  

Asuntoja ostetaan tällä hetkellä tarpeeseen ja unelmointi on jäänyt taka-alalle. Solid House haluaa olla tukena asumisen haaveiden sekä järkevien päätösten toteuttamisessa. Tällä hetkellä ostajat hakevat Solid Houselta kaikkein vilkkaimmin asuntoja, jotka sopivat perheille ja uusia koteja ostetaan tarpeeseen.

- Hyväkuntoisten perheasuntojen suosion on ennustettu pysyvän kevään ja kesän parhaiten myytyjen asuntotyyppien kärjessä, Tuijula sanoo.  

Järkevää hinnoittelua  

Perheasunnot kiinnostavat erityisen paljon, mutta niiltäkin vaaditaan tiettyjä ominaisuuksia, jotta ne vaihtavat ripeästi omistajaa. 

- Kaikkein parhaiten kaupaksi käyvät hyväkuntoiset rivi- ja paritaloasunnot, omakotitalot sekä muuttovalmiit kerrostalokolmiot ja -neliöt. Pihojen toivotaan olevan hoidettuja ja valmiiksi hyvässä kunnossa, Tuijula vinkkaa. 

Niin myyjien kuin ostajien on hyvä valmistautua kevään ja kesän asuntokauppasesonkiin huolella. Myyjän kannattaa korjata mahdolliset puutteet jo ennen asunnon laittamista myyntiin, sillä tämän hetken ostajat saattavat jättää tarjouksen kokonaan tekemättä aiempaa herkemmin, hyvinkin pienien puutteiden takia.  

- Ostajissa näkyy vielä tiettyä varovaisuutta ja halutaan ottaa varman päälle. Liian korkea hinnoittelu karkottaa ostajat helposti, Tuijula sanoo.  

Hän neuvoo asunnon myyntiä harkitsevia kuuntelemaan asiantuntijoiden neuvoja tarkasti. Nyt kannattaa kiinnittää huomiota yksityiskohtiin aiempaa tarkemmin.  

- Repsottavat tapetit ja vastaavat epäsiisteydet on viisasta laittaa kuntoon. Pienet asiat voivat olla ratkaisevia, kun ostajat etsivät epävarmoina aikoina mahdollisimman täydellisiä unelmakotejaan. 

Ajoissa lainaneuvotteluihin  

Solid Housen välittäjien mukaan toiseksi halutuin asuntotyyppi perheasuntojen jälkeen ovat nyt kerrostalokaksiot. Kolmantena tulevat yksiöt ja kaikkein vähiten kysyntää on huonokuntoisista omakotitaloista kaukana palveluista. 

- Asunnoilta ja yhtiöiltä vaaditaan hyvää kuntoa tai sitten selkeästi halvempaa hintapyyntöä, mikäli remonttitarvetta löytyy. Kaikki menee kuitenkin kaupaksi, kun hinta on oikea, Tuijula sanoo.  

Asunnon ostajia hän neuvoo hoitamaan mahdolliset lainaneuvottelut pankin kanssa hyvissä ajoin. Kun patoutunut ostotarve alkaa jossain vaiheessa vuotta purkautua, se saattaa aiheuttaa pankeille haasteita vastata mahdollisesti nopeastikin kasvavaan kysyntään. Tähän on hyvä varautua. 

Twitter Facebook Jaa artikkeli
Avainsanat:  

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste