Korona-aika on ollut monelle asunnon myyjälle mahdollisuus

"Asuntokaupassa eletään nyt myyjän markkinoita. Ostajia on liikkeellä paljon, mutta monet omistajat odottavat koronan jälkeisiä aikoja. Kun rokotteet saadaan laajempaan jakeluun vapautuu myyntiin enemmän asuntoja", sanoo toimitusjohtaja Leena Tuijula Solid House Oy LKV:sta.

Korona-aika vaikutti kiinteistömarkkinoihin niin, että mökkikauppa alkoi käydä entistä vilkkaammin ja maaseutukohteet sekä asunnot kaupunkien keskustojen ulkopuolelta kiinnostavat ostajia.

Leena Tuijula kertoo, että vaikka kaupungistuminen on ollut vahva trendi jo pitkään, niin jo ennen koronaa oli nettiyhteyksien parantumisen ja etätyömahdollisuuksien kasvun myötä nähtävissä pieni vasta-aalto, kun yhä useampi alkoi etsiä itselleen kotia kaupunkien ulkopuolelta. Korona-aika voimisti tätä trendiä voimakkaasti. 

"Nyt kun ihmiset eivät ole päässeet matkustamaan ulkomaille he ovat kaivanneet elämäänsä vaihtelua ja lisää tilaa ympärilleen. Tämän myötä he ovat huomanneet, että useat kohteet maaseudulla ovat kohtuuhintaisia. Näitä kohteita on mennyt kaupaksi hyvin", Tuijula sanoo.

Solid Housen toimitusjohtaja Leena Tuijula katsoo jo koronan jälkeiseen aikaan ja näkee, että parin vuoden sisällä on tulossa liikettä toiseen suuntaan, kun eristyksen ajan jälkeen sosiaalinen elämä ja kaupunkien palvelut alkavat taas vetää ihmisiä puoleensa. Solid Housessa valmistaudutaan jo tähän aikaan.

"Kun korona alkaa väistyä ja ihmiset saavat rokotuksia, niin asuntoja alkaa vapautua myyntiin. Rokotusten jälkeen on taas turvallista tavata ihmisiä ja ihmiset ovat valmiimpia järjestämään asuntonäyttöjä ja tapaamaan muutenkin vapaammin toisia ihmisiä", Tuijula ennustaa.

Jos olet harkinnut myyväsi asuntosi tänä vuonna, ei kannata turhaan odotella. Asuntokauppa käy juuri nyt kuumana, sillä markkinoilla on pulaa myytävistä asunnoista.

Leena Tuijula

Yrittäjä, toimitusjohtaja, LKV, YKV

Twitter Facebook Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste