Etätöistä on tullut yhä useammalle uusi normaali - lisäneliöiden tarve on kasvussa

Kotona työskentely on lisännyt kiinnostusta kodin työhuoneisiin panostamiseen ja lisäneliöihin. Toimitusjohtajamme Leena Tuijula ennustaa toimistojen tulevaisuuden olevan aiempaa innovatiivisempi.

Kotitoimistoista on tullut vakavasti otettava kilpailija toimitiloille. Lisääntynyt etätyön määrä tulee varmaan jäämään ainakin jossain määrin uudeksi normaaliksi. Se lisää tarpeita saada kotitoimisto toimivaksi työtilaksi.

Moni kotona työskentelyyn tottunut ei haluakaan takaisin tylsään ja rajoittavaan toimistoon. Kotona työskentely säästää matkakuluihin aiemmin kulunutta aikaa ja rahaa - ja on toimistoelämää rennompaa!, Solid House Oy LKV:n toimitusjohtaja Leena Tuijula sanoo.

Viherkasvien viidakko tai tuoksukynttilöiden polttaminen ei ole ehkä sallittua toimistolla, mutta kotona voit ilahduttaa itseäsi molemmilla, ja kuunnella lempimusiikkiasi vapaasti.

Kotona työskentelyn lisääntyminen on saanut myös asuntokaupan käymään kuumana, kun yhä useampi etätyöläinen on alkanut kaivata kotiinsa lisää neliöitä ja huoneita.

- Monet perheelliset etätyöläiset punnitsevat parhaillaan palvelujen läheisyyden ja lisätilan tarpeen välillä. Yksi huone tarkoittaa kustannuksien kasvua niin asunnon hinnassa kuin asumiskuluissa, ja siksi katseet ovat kääntyneet myös keskustojen ulkopuolelle halvempien neliöhintojen perään, Tuijula sanoo.

- Olemme kuulleet ihmisistä, jotka ovat tehneet jo vuoden töitä komeroissa ja saunoissa, se ei ainakaan ole pidemmän päälle kovin kestävä ratkaisu, Tuijula sanoo.

Onko itselle tärkeintä keskustan syke ja palveluiden välitön läheisyys vai lisähuone, tilava parveke tai oma piha? Jos suurempaan kotiin muutto ei ole vaihtoehto, voivat nykyiseen asuntoon hyvin suunniteltu kotitoimisto ja etätyötilat lisätä jopa asunnon arvoa.

Tuijula kertoo, että myös yritykset ja muut toimijat etsivät uusia ratkaisuja ja toteutustapoja tulevaisuuden toimistoihin. 

- Toimitilamarkkinat ovat kiinnostavassa murroksessa etätöiden lisääntymisen myötä. Tulevaisuudessa tullaan näkemään uusia innovatiivisia ratkaisuja, kuten toimistotilojen hajasijoittamista yhden suuren toimiston sijaan, entistä pienempiä tiloja ja yhteiskäyttötiloja, Tuijula sanoo.


Lisätiedot:

Leena Tuijula
Toimitusjohtaja, Solid House Oy LKV
[email protected] - 044 2060600
 

Twitter Facebook Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste