Mökkikaupassa on tulossa ennätysvilkas kevät

Poikkeusajat ovat rajoittaneet ihmisten matkustamista ulkomaille ja mökkeily kiinnostaa suomalaisia enemmän kuin aikoihin. Keväällä on myyjän markkinat, sillä kysyntää vapaa-ajan asunnoista on vielä tarjontaa enemmän. Myös kesäasunnot kaupungeista kiinnostavat!

Loma-asuntojen kauppa on käynyt Suomessa jo vuoden ajan vauhdikkaammin kuin koskaan. Vuodesta 2021 on tulossa vapaa-ajan asuntojen markkinoilla vielä viime vuottakin vilkkaampi.

Vapaa-ajan asuntoja etsitään maaseudun ja pikkupaikkakuntien lisäksi myös suuremmista kaupungeista, kuten Turusta ja Helsingistä.

- Moni vapaa-ajan asunnosta kiinnostunut jäi viime kesänä ilman omaa paikkaansa, kun innokkaita ostajia oli enemmän kuin myytäviä kohteita. Nämä viime vuonna tyhjin käsin jääneet ihmiset ovat nyt liikkeellä jo heti keväällä, kertoo Solid House Oy LKV:n toimitusjohtaja Leena Tuijula.

Jos siis olet harkinnut laittavasi oman mökkisi myyntiin, niin se kannattaa tehdä jo nyt. Moni kesämökkeilystä haaveileva suomalainen haluaa aloittaa mökkikauden heti säiden muututtua keväisemmiksi.

- Välittäjämme ovat alkaneet jo käydä arviointikäynneillä. Kysyntää kesämökeistä on vielä enemmän kuin tarjontaa ja mökkejä kyseltiin meiltä poikkeuksellisesti jo talvella, Tuijula kertoo.

Kevätkaudelle mökkikauppaan ennustetaan jopa kymmenen prosentin kasvua viime vuoteen nähden, vaikka viime vuonnakin mökkikauppa kasvoi peräti 40% edellisvuodesta.

Kiinnostuneita ostajia löytyy niin sisämaan mökeille, saari- ja merenrantamökeille kuin täyden varustelun arvokohteille. Arvioidaan, että hinnoissa tulee olemaan tänä keväänä ja kesänä keskimäärin noin viiden prosentin kasvu edelliseen vuoteen nähden.

Perinteinen kesämökin käsite on murroksessa ja oman saaren ja yksityisyyden rinnalla myös yhteisöllisempi vapaa-ajan asuminen kasvattaa suosiotaan.

- Uusi kiinnostava ilmiö on se, että yhä useampi haluaa vapaa-ajan asunnon kaupungista. Meillä on asiakkaita, jotka ovat hyvin kiinnostuneita esimerkiksi pienistä Helsingin ja Turun keskusta-asunnoista "kesämökkeinä", Tuijula sanoo.

Hän toteaa hyvien palveluverkkojen läheisyydessä olevien kulttuurikaupunkien pikkuasuntojen ja mökkikeskittymien olevan usein myös hinnoiltaan omalla rannalla varustettuja merenrantakohteita saavutettavampia.


Lisätiedot:

Leena Tuijula
Toimitusjohtaja, Solid House Oy LKV
[email protected] - 044 2060600

Twitter Facebook Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste