Aika myydä omakotitalo?

Jos olet harkinnut laittaa omakotitalon myyntiin sopivana hetkenä, niin se hetki on nyt!  

Omakoti- ja paritalojen kysyntä on tällä hetkellä niin kovaa, että ne menevät kaupaksi hyvin nopeasti ja asuntojen myyntihinnat ovat hyviä. 

Solid House Porin myyntijohtaja Lauri Turtola kannustaa käyttämään hetken hyödyksi, jos itsellä on herännyt ajatus myydä omakotitalonsa jossain vaiheessa. 

Tulevaisuutta ja markkinoiden kehitystä kun ei pysty ennustamaan, niin kannattaa ehdottomasti tarttua tähän hetkeen!, Turtola sanoo. 

Olohuone puutarhassa 

Kesä on yleensäkin parasta aikaa myydä omakotitalo, kun sen pihapiiri ja mahdolliset piharakennukset pääsevät oikeuksiinsa. Etenkin lapsiperheet haluavat usein saada muuton tehtyä ennen koulujen alkua. 

- Nyt on ehdottomasti myyjän markkinat, sillä kysyntä on poikkeuksellisen kovaa ja kohteita on tavallista vähemmän myynnissä, Turtola kertoo. 

Nyt erityisen haluttuja ovat kohteet, jotka ovat “mökin ja omakotitalon risteymiä”, pihasaunat ja terassit ovat ehdotonta plussaa. 

- Ennen vieraat kutsuttiin sisälle kotiin, nyt puutarhajuhliin ja viettämään aikaa pihalla. Etuoven verkkoseminaarissa kerrottiin hiljattain sanan “pihasauna” olevan tällä hetkellä yksi suosituimpia hakusanoja kaikissa sivuston hauissa, Turtola kertoo. 

Omakoti- ja paritaloilta toivotaankin, että kiinteistö ja pihapiiri ovat jo ostohetkellä hyvässä kunnossa. 

Pidempi matka ei haittaa 

Omakotitalojen kysynnän ollessa tällä tasolla saattavat halutuiksi olla muuttuneet sellaisetkin kohteet, joita vielä pari vuotta sitten pidettiin epäkiinnostavina sijaintinsa vuoksi. 

Nyt on aika päivittää markkinatilanne, sillä kauppa saattaa käydä sellaisiltakin alueilta, joilla kaupanteko on ollut haastavaa vielä pari vuotta sitten. Tilanne voi olla muuttunut aiemmasta merkittävästi, kunhan kohde on kunnossa. 

Turtola kertoo esimerkin Solid House Porin juuri tekemistä kaupoista. Talon sijainti on syrjäinen. 

- Vuosi sitten olisimme tarkkaan miettineet olisimmeko saaneet taloa ylipäätään myytyä, se on kuitenkin kaukana keskustasta. Nyt se meni kaupaksi pyyntihintaan, ja ensinäytöltä. 

Tarve omalle pihalle ja tilalle on monella niin iso, että kohde kiinnostaa syrjemmästäkin, jos se on kaivattu paratiisi ja keidas. 

- Jos talosi ei ole aikaisemmin käynyt kaupaksi, niin suosittelen kokeilemaan nyt uudestaan. Rakennuksen tulee kuitenkin olla teknisesti hyvässä kunnossa, sillä huonokuntoisten talojen kauppa on edelleen haastavaa, Turtola sanoo.

Jos haluat maksuttoman hinta-arvion omasta kodistasi, vieraile täällä

Twitter Facebook Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste