Asunto kaupaksi ilman julkisuutta

Mikko Hägerström kokeili asunnon myymistä Solid Housen salaisen palvelun kautta ja olisi valmis tekemään saman uudestaankin. 
Vuoden 2020 keväällä Mikko Hägerström päätyi puhumaan Teppo Tuijulan kanssa silloisen asuntonsa hinnasta. Myyminen ei ollut vielä ajankohtaista, mutta Hägerström oli silti kiinnostunut kuulemaan Tuijulan arvion siitä, millaista hintaa hänen kodistaan voisi pyytää.
"Noin puoli vuotta vierailun jälkeen minulle tuli "mitä jos"-fiilis ja olin taas Teppoon yhteydessä. Tutustuimme Salon markkinatilanteeseen ja päivitimme mahdollisen hinnan", Hägerström muistelee.
Tuijulalla oli heti mielessä ostajaehdokkaaksi pariskunta, jonka hän tiesi etsivän asuntoa Salosta. Tuijula lupasi olla pariskuntaan yhteydessä ja tiedustella heidän kiinnostustaan.
"Asiakkaiden tarpeet ja meidän kotimme sopivat yhteen ja näytti siltä, että kaupat voivat syntyä Salaisen palvelun kautta", Hägerström muistelee.

Kun yksityisyys on tärkeää

Solid Housen Salainen palvelu sopii asunnon myyjille tilanteisiin, joissa asuntoa ei haluta myydä julkisesti. Tähän voi olla monia syitä. 
Salaisella palvelulla voi lähteä alkuun myyntiprosessissa. Se ei vaadi niin paljon sitoutumista kuin julkinen myynti, jos myyjä ei ole vielä ihan varma siitä haluaako todella myydä asuntonsa.
"Moni ajattelee, että kyllähän minä tämän myyn, jos joku kiinnostuu ja saan tarpeeksi rahaa, vaikka ei olisikaan henkisesti vielä ihan valmis luopumaan kodistaan ja muuttamaan elämäänsä", Tuijula sanoo.
Hän on huomannut, että on myös ihmisiä, jotka eivät halua kotiaan julkiseen myyntiin, koska epäilevät muiden tulevan katselemaan asuntoa vain uteliaisuudesta. Tämä voi olla tilanne esimerkiksi julkisuuden henkilöiden kohdalla, jotka eivät halua kodin vaihdolle yhtään ylimääräistä huomiota. 
Jotkut laittavat yhteisen kodin myyntiin erotessaan parisuhteesta, eivätkä toivo myyntiä julkiseen tietoon, koska eivät halua kertoa erosta. 
"Hiljaisella myynnillä voi saada myös markkinoiden äänen kuuluviin erikoisemmissa kohteissa. Saatua palautetta kohteesta ja hinnasta saadaan käydä rauhassa läpi ennen kuin kohde laitetaan julkiseen myyntiin", Tuijula sanoo.

Pehmeä lasku myyntiin

Hägerströmin Salon kodin myynti eteni niin, että Tuijulan tiedossa olleille ostajaehdokkaille järjestettiin näyttö ja he halusivat ostaa talon. Kaupan ehtona oli, että he saisivat ensin oman kotinsa myytyä.
"Kävi kuitenkin niin ikävästi, etteivät he saaneet omaa kotiaan myytyä sen kolmen kuukauden aikana, jona pidimme asunnon heille varattuna. Olimme itse jo tehneet ehdollisen tarjouksen uudesta kodista, joten tämän kolmen kuukauden jälkeen myimme asunnon toisille ostajille", Hägerström muistelee.
Hägerström oli jo valmis laittamaan kotinsa julkiseen myyntiin ja kaupat syntyivät uuden ostajaehdokkaan kanssa 2,5 viikossa.
"Meidän kannaltamme tilanne päättyi hyvin, mutta harmitti Salaisen palvelun ostajien puolesta, että tämä ei ollut ihan match made in heaven niinkuin elokuvissa. He nimittäin saivat oman kotinsa myytyä vain viisi päivää sen jälkeen, kun me olimme myyneet asunnon toisille ostajille", Hägerström muistelee.
Hänelle jäi kuitenkin Salaisen palvelun käytöstä hyvä kokemus ja hän voisi käyttää sitä tarvittaessa jatkossakin. 
"Se oli ehtona siihen, että lähdimme edes myymään kotiamme. Meille oli tärkeää, ettei myynnistä tarvinnut tehdä heti julkista. Salainen palvelu oli pehmeä lasku asunnon myyntiin, kun kotiaan ei tarvinnut avata vieraille "turhaan"", Hägerström sanoo.

Salaisia kauppoja syntyy

Tuijula kertoo, että Salaisen palvelun suosio on kasvussa. Salaisen palvelun asunnoista ensimmäisenä tiedon saavat Sisäpiiri-palvelun käyttäjät ja muut potentiaaliset asiakkaat, joiden kanssa välittäjät keskustelevat.
"Kauppoja syntyy niin, ettei asuntoja laiteta lainkaan julkiseen myyntiin. Itse olen myynyt esimerkiksi useamman omakotitalon alusta loppuun Salaisen palvelun kautta. Yksi meni kaupaksi niin, että esittelin sitä vain muutamalle sellaiselle asiakkaalle, jonka tiesin etsivän vastaavaa taloa", Tuijula muistelee.
Näistä muutamasta sisäpiiriläisestä löytyikin sopivat ostajat. Arvokohteita myydään usein juuri Salaisen palvelun kautta
"Jos ei ole varma siitä haluaako myydä asuntonsa, mutta haluaa tietää millaiset markkinat sille olisi, niin ehdottomasti kannattaa koittaa Salaista palvelua. Siinä ei voi kuin voittaa", Tuijula sanoo.


Lue lisää Salaisesta palvelusta täältä!


Twitter Facebook Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste