← Takaisin

Räimänkatu 12, Räntämäki, Turku

Näytä kuvat

Omakotitalo

128 m²

Turku, Räntämäki
Räimänkatu 12

Vh. 295 000 €
Mh. 295 000 €

Näytä kohteen yhteenveto

X

Omakotitalo | Turku, Räntämäki

3 makuuhuonetta, olohuone / parvi, takkahuone / allashuonetila, wc + kellarin tilat, 128 m²

Vh. 295 000 €
Mh. 295 000 €

Energialuokka: E2018

Tontin omistus: Oma

Kohdenumero: 80359586

Tiina Koivukangas

Solid House Kiinteistönvälitys Oy, Turku

050 555 8826
[email protected]
Varaa yksityisesittely Pyydä oman asunnon arvio Pidä minut ajantasalla kohteesta

X

Yhteydenottopyyntö

Yhteydenottoni koskee


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

JOTAIN VÄHÄN ERIKOISEMPAA
_______________________________

Haluatko saada kohteesta kattavamman kuvan kuin teksti tai valokuvat kertovat? Siinä tapauksessa klikkaa ja katso esittelyvideo, jossa kerron lisää.

80-LUVUN RENTOA TUNNELMAA 50-LUVUN TWISTILLÄ
Talo ja sen layout on erikoinen eikä toista vastaavaa varmasti löydy. Rakennus on alun perin ollut 50-luvun ns. rintamamiestalo, joita alueelta löytyy useita. 80-luvun taitteessa talo laajennettiin ja laitettiin kaikin puolin uuteen uskoon, jolloin rakennus sain nykyisen muotonsa.

Sisätilat jakautuvat useaan eri tasoon luoden kotiin persoonallisen ilmeen ja tunnelman. Sinulle joka et halua ”tusinataloa” tämä voi olla kiinnostava kokonaisuus.

AURINKOINEN OMA PUUTARHA
Vähän reilun 1000 m² puutarhatontti on varsinainen multasormen paratiisi. Monimuotoiselta pihalta löytyy paljon koriste- ja hyötykasveja. Lisää saa oman mielensä mukaan. Kivalle patioalueelle kuljetaan suoraan takkahuoneesta.

PIHARAKENNUS
Tontin kulmassa on vaha 50-luvun piharakennus, jossa on kivat extratilat. Sisäpuolelta pinnat kaipaa kunnostusta, mutta rakennukseen saa vaikka pikkukodin, vierastilan tai työtilat. Toki se toimii myös hyvänä varastona.

RÄNTÄMÄKI ALUEENA
Noin 4 km Turun keskustasta sijaitseva Räntämäki on rauhallinen ja viihtyisä asuinalue. Räimänkatu on päättyvä tie, joten turhaa autorallia ei ole. Kadun päässä on upea Ingegerdin puistoalue ja kenttä.

Täällä viihtyvät lapset, aikuiset ja vähän vanhemmatkin.
Nähdään näytöllä.

SOITA JA SOVI OMA NÄYTTÖAIKA!

Kohdenumero
80359586
Kunta
Turku
Alue
Räntämäki
Tyyppi
Omakotitalo (Kiinteistö)
Huoneet
3 makuuhuonetta, olohuone / parvi, takkahuone / allashuonetila, wc + kellarin tilat
Pinta-ala
128 m²
Kokonaispinta-ala
182 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alatieto 128 m² on saatu 1979 leimatuista rakennuspiirustuksista eikä siinä ole mukana kellaria eikä kaikkien tilojen pinta-aloja. Pinta-alatieto 182 m² on myyjän itse mittaamaa ja suuntaa antava arvio koko rakennuksen käytössä olevasta lattiapinta-alasta.

Ei tarkistusmitattu. Pinta-alat saattavat tämän ikäisissä kohteissa (rekisteröity ennen 1.1.1992) poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien (SFS 5139) mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Pinta-ala voi siis olla edellä mainittua pienempi tai suurempi. Kauppahinta ei ole pinta-alaperusteinen.
Rakennusvuosi
1984
Vapautuminen
Muu
Vapautuminen lisätietoja
Sopimuksen mukaan. Mahdollisesti noin 2 kk kaupanteosta. Ehdot neuvotellaan tarjouksenteon yhteydessä.
Lisätietoja maksuista
• ÖLJY: Myyjän öljyn kulutus ollut noin 2000 l/vuosi eli tämän hetkisellä öljyn hinnalla noin 216 €/kk. Kulutus on kuitenkin aina riippuvainen asunnossa asuvien määrästä, asumistottumuksista (paljonko kulutetaan lämmintä vettä sekä huonelämpötilasta) ja vuoden keskiarvolämpötilasta

• TALOUSSÄHKÖ (valaistus, kodinkoneet jne) Kustannukset määräytyy ostajan omien käyttötottumusten ja etenkin oma sähkösopimuksen mukaan. Myyjän kulutus ollut noin 4000 kwh/vuosi. Sähkölaskut ovat olleet noin 60 €/kk sis. sähkömaksut, siirtomaksut ja verot.

• VESI: Oman kulutuksen ja Turun kaupungin hinnaston mukaisesti. Kulutustottumuksista riippuen 5-30 €/hlö/kk.

• JÄTEHUOLTO: Riippuu omasta jätehuoltosopimuksesta, jäteastioiden määrästä sekä tyhjennysvälistä. Yleisesti noin 10-30 €/kk.

• KIINTEISTÖVERO: 385,78 €/vuosi (2024)

Ostajalle kiinteistökaupanteon yhteydessä tulevia kuluja:

• KAUPANVAHVISTAJAN PALKKIO: MML:n mukainen maksu 128 €. Kustannuksesta vastaa myyjä ja ostaja puoliksi.

• VARAINSIIRTOVERO: 3 % kauppahinnasta.

• LAINHUUTO: Maanmittauslaitoksen hinnaston mukainen maksu lainhuudon (eli omistusoikeuden) kirjaamisesta 161 €

• MUUTA: Ostajan pankki voi mahdollisesti laskuttaa ostajalta lainannoston, sähköisten panttikirjojen siirron tai lainhuudon hakemisen yhteydessä syntyviä kuluja. Lisätietoja saa omasta pankista. Lisäksi sähköisen kiinteistökaupan kuluista vastaa ostaja.
Energialuokka
E2018
Tehdyt remontit
Edellisen omistajan aikana:
* 2002: Rappusten uusiminen sisällä keskikerroksesta yläkertaan. Kellarin ikkunat uusittu ja uima-allashuoneen sivuoven uusiminen.
* 2004: Uima-allaslaitteisto uusittu.
* 2004: Käyttövesiputkien uusiminen (Vesi-Visa) Tarkka vuosi ei tiedossa
* 2005: Öljypannu ja öljysäiliö uusittu. Öljysäiliö poistettu talosta ja uusi asennettu ulos, talon ja kadun väliselle piha-alueelle. Samalla uusittu palo-ovi.
* 2006: Keittiö uusittu.
* 2007: Katto 1 uusittu (vanha osa) sekä rännit ja räystäät. Saunan ilmastointi.
* 2008: Yläkerran aulan katon ja isomman makuuhuoneen maalaus. Eteisen uusiminen: levytys ja maalaus.
* 2009: Katto 2 (uudempi osa) uusittu sekä rännit ja piipunsuoja. Samalla uusittu piharakennuksen peltikatto (Oiva-Pelti ja Suomen Takuurakentajat)
* 2010: Saunan uusinta, lattialämmitys (vesieristys J. Tuomisto)
* 2011: Kellarin lattian tasoitus. Parven lattian uusiminen.
* 2012: Öljypannun hormi

Nykyisen omistajan aikana:
* 2012: Pintaremonttia: Puupintojen valkoiseksi maalaus ja listat mustalla. Uudet tapetit tapetoituihin seiniin. Leivinuunin ja avotakan pinnoitus (Turun AKK opiskelijatyö). Yläkerran toiseen makuuhuoneeseen tehtiin vaatehuone. Uima-altaan hiekkasuodatin/hiekat vaihdettiin
* 2013: Kiuas uusittiin
* 2014: Salaojat uusittiin ja hulevesijärjestelmä rakennettiin (Maarakennus M.Mäkinen Oy). Uima-alas poistettiin käytöstä ja katettiin. Runko tehty rakenteita rikkomatta (uima-altaan tikaspuut altaan pohjalla tallella)
* 2015: Keittiöön lisättiin kaappitilaa ja pihanpuoleisen ikkunan eteen tehtiin laskutasoa.
Kellarin tiiliseinät maalattu
* 2016: Suihkun termostaatti uusittiin.
* 2018: Pihan laatoitus uusittiin ja aluetta suurennettiin. Pihalta poistettiin pieni vaja kuusen juuresta ja grillikatos nykyisen istutuslaatikkojen kohdalta. Ulkovaja maalattiin.
* 2019: Wc:n remontti. Viemäriputki uusittiin ja muut viemärit uusittiin samalla muoviviemäriksi (Turunmaan Rakennus LVI-Palvelu Oy). Keittiön maalaus ja listoitus.
* 2020: Ulkorakennuksen eteläseinä laudoitettiin, seinänalajuoksupuu ja runkotolpat uusittiin ja kyseinen ulkoseinä maalattiin. Jätevesiviemärien pesu kadulta yhdyskaivoon (Raision Pesuhuolto). Asennettiin yläkerran makuuhuoneesta palotikkaat ulkoseinälle.
* 2021: Makuuhuoneen pintaremontti, jossa otettiin alkuperäinen puulattia käyttöön ja maalattiin. Makuuhuoneen ikkunat uusittiin ja lisättiin eristettä. Makuuhuoneen ja keittiön välinen seinä laitettiin umpeen. Huoneeseen uudet vaatekaapit. Pieni ikkuna eteiseen uusittiin. Wc:n edustan aula tapetoitiin uudelleen.
* 2022: Eteisen kaapit uusittu
* 2023: Pihalaatoitusta lisättiin. Kaiteiden maalaus.
* 2024: Nuohouksen yhteydessä annettu korjauskehote keittiön kakluuniin, mikä toteutettiin.
Öljynpannun huolto. Öljysäilön tarkastus. Avotakka/leivinuunin maalaus. Yläkerran portaikon ja aulan tapetointi sekä listoitus. Sisäseinäpaneelien maalaus (sisääntulo- ja keskikerros) sekä listoitus.


Asunnon kunto
Hyvä
Asunnon kunto
Asuntokaupan kuntotarkastus tehty valmiiksi 21.5.2024. Merkittäviä ja akuutteja korjaustarpeita ei havaittu. Muutamiin kohtiin tehtiin myös rakenneavauksia ja kunto haluttiin varmistaa pintaa syvemmältä. Joitan tarkastuksessa mainittuja korjausehdotuksia (mm. tuuletusaukkojen lisäys räystääseen, parin kattotiilien vaihto jne.) myyjä teettää kuntoon.
Lämmitysmuoto
Vesikiertoinen patteriverkko. Lämmöntuotto öljypolttimella. Märkätiloissa sähköinen mukavuuslattialämmitys.
Ilmanvaihto
Painovoimainen ja pesutiloissa tehostuksena kanavapuhallin
Tontin koko
1075 m²
Tontin omistus
Oma
Keittiön kuvaus
Reilusti laskutilaa ja kaappitilaa. Jääkaappi (2018), erillisuuni (2020), keittotaso, liesituuletin, astianpesukone (2020).
Kylpyhuoneen kuvaus
Laatoitettu. Lattian laatoitus uusittu ja vesieristetty 2010. Seinälaatta alkuperäinen. Tilassa pesukoneliitäntä ja lattialämmitys.
Sauna
Kyllä
Uusittu 2010

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste