← Takaisin

Karinkatu 7, Nummi, Rauma

Näytä kuvat

Omakotitalo

131 m²

Rauma, Nummi
Karinkatu 7

Vh. 439 000 €
Mh. 439 000 €

Näytä kohteen yhteenveto

X

Omakotitalo | Rauma, Nummi

oh, rh, k, 2mh, aula, khh, kph, wc, pihasauna, takkahuone, wc, vh, kellari, autotalli, 2 wc, 131 m²

Vh. 439 000 €
Mh. 439 000 €

Energiatodistus: Ei lain edellyttämää energiatodistusta

Tontin omistus: Vuokra

Kohdenumero: 80294919

Heikki Vahteristo

Solid House Oy LKV Rauma

044 012 3220
[email protected]
Varaa yksityisesittely Pyydä oman asunnon arvio Pidä minut ajantasalla kohteesta

X

Yhteydenottopyyntö

Yhteydenottoni koskee


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Yksi Rauman kauneimmista taloista etsii uusia asukkaita.

Tervetuloa idylliselle Nummen alueelle, aivan Vanhan Rauman kupeeseen, maailmanperintöalueen suoja-alueelle. Nummen alue on yksi Rauman vanhimmista asutuista alueista, joka on säilyttänyt kauniin ja yhtenäisen ilmeen. Rakennuskanta on pitkälti 1900-luvun ensimmäisten vuosikymmenten aikaista hirsi- ja puurakenteista pientaloa vehreine puutarhapihoineen. Suurin osa taloista on toistensa kaltaisia perinteisiä rakennuksia, mutta joukkoon mahtuu myös muutama kaunis poikkeus, joista tämä nyt myynnissä oleva koti on yksi.

Tämä Karinkadulla sijaitseva tyylikäs talo on monen ohikulkijan mielestä yksi kauneimmista taloista, jota hyvin hoidetut ulkorakennus ja pihapiiri täydentävät upeasti. Alunperin 1924 valmistunut rakennus koki suuren mullistuksen siirtyessään nykyisen suvun haltuun vuonna 1988. Tuolloin alkoi mittava ja aikaa vienyt peruskorjaus, jolloin talon tekniikka ja sisätilat tuotiin vastaaman nykypäivän vaatimuksia. Koko alapohja muun muassa avattiin ja viemäri- ja vesiputket uusittiin. Samoihin aikoihin vanha piharakennus purettiin uuden tieltä.

Asuinrakennus on alun alkaen ollut kahden perheen koti, ja asukkaita onkin talon historian aikana ollut useita, joka käy ilmi liki satavuotiaasta talokirjasta, jossa on asukkaista tarkka kirjanpito. Nykyään kodin tilat käsittävät 131m2, jotka jakaantuvat kahteen täyskorkeaan kerrokseen.

Alakerrasta löydät avaran sisääntulokuistin lisäksi arkieteisen, erillisen wc:n, keittiön ja hulppean olohuoneen ja ruokailutilan käsittävän salin. Tässä kodissa luonnonvalo on suuressa roolissa, sillä ikkunoita on joka huoneessa vähintään kahteen ilmansuuntaan. Salin erkkeri-ikkunat alkuperäisine ruutuikkunoineen kutsuvat pysähtymään, ja ihastelemaan avautuvaa puutarhamaisemaa. Kodin remontoinnissa on panostettu paitsi laatuun, myös alkuperäisen kunnioittamiseen, joka näkyy muun muassa muhkeissa listoituksissa ja massiivipuisissa entisöidyissä väliovissa. Olohuoneen varaava takka luo tunnelman lisäksi miellyttävää lämpöä.

Yläkertaan noustaan tukevia puuportaita pitkin. Portaat johdattavat valoisaan yläaulaan, joka toimii tällä hetkellä kirjastohuoneena, mutta muuntuu tarvittaessa esimerkiksi kotitoimistoksi. Yläkerran kaksi makuuhuonetta ovat nykymittapuulla mitattuna valtavat. Toisesta löytyy oma vaatehuoneensa sekä alkovi, ja toinen palvelee tällä hetkellä vanhempien päämakuuhuoneena kaakeliuuneineen. Yläkertaan on rakennettu oma erillinen kylpyhuone, ja erillinen valoisa kodinhoitohuone pyykkihuoltoa varten. Yläkerran kaksi uunia ovat sähköistetty.

Vuonna 1997 valmistuneessa piharakennuksessa on suuren ja lämpimän autotallin lisäksi avara takkahuone, joka muuntuu vaikkapa teini-ikäisen lapsen asunnoksi, työhuoneeksi tai esimerkiksi pienimuotoisen yritystoiminnan vastaanottotilaksi. Piharakennuksessa on lisäksi lämmin varasto, erillinen wc, kylpyhuone sekä puulämmitteinen sauna. Vaikka piharakennus on reilusti asuinrakennusta uudempi, on rakentamisvaiheessa haluttu kunnioittaa alueen ilmettä, ja olemassa olevien rakennusten tyyliä – niinpä piharakennuksen julkisivussa on käytetty samaa tyyliä paanuineen ja sävyineen kuin päärakennuksessakin.

Vehreä puutarha on rakennettu etelärinteeseen pengertämällä istutukset ja terassit kauniiksi ja tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Suuret vanhat puut on haluttu säilyttää, ja ne luovatkin kauniin taustan muille pihan istutuksille. Kesäisin pensasaita, puut ja alppiruusut muodostavatkin
täydellisen näkösuoja ohikulkijoiden katseilta. Päärakennuksen ja piharakennuksen väliin jää jykevä ja suuri lehtikuusiterassi, johon aurinko paistaa aamusta iltaan. Terassilta lähtee leveät valaistut portaat alapihalle, jossa liuskekivipolku johdattaa erilliselle terassille talon päätyyn, sekä huvimajalle, jonne paistaa illan viimeiset auringonsäteet. Kaikki pihan kulkureitit on kivetetty ja hyvin perustettu.

Kellarista löytyy kylmän säilytystilan lisäksi monen haaveilema viinikellari.

Tähän harvinaisen hyvin hoidettuun ja pidettyyn muuttovalmiiseen kotiin pääset tutustumaan varaamalla oman yksityisen esittelyaikasi. Tähän kohteeseen ei järjestetä yleisesittelyjä.

Kohdenumero
80294919
Kunta
Rauma
Alue
Nummi
Tyyppi
Omakotitalo (Kiinteistö)
Huoneet
oh, rh, k, 2mh, aula, khh, kph, wc, pihasauna, takkahuone, wc, vh, kellari, autotalli
Pinta-ala
131 m²
Muut tilat
0 m²
Kokonaispinta-ala
131 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Asuinrakennuksen asuinpinta-ala on 131m2.

Ulkorakennuksen pinta.ala on 62m2. Ulkorakennuksessa on takkahuone wc, kylpyhuone ja sauna sekä lämmin varasto ja autotalli.

Lisäksi pihapiristä löytyy noin 7m2 huvimaja.

Pinta-alatiedot on saatu rakennuslupapiirustuksista eikä niitä ole tarkistusmitattu, joten ne saattavat poiketa olennaisestikin nykymääräysten mukaan mitattavista pinta-aloista. Kauppahinta ei ole pinta-alaperusteinen.
Kerros
2
Vapautuminen
Muu
Vapautuminen lisätietoja
viimeistään 3kk kaupanteosta
Kiinteistövero
344 € / vuosi
Energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Asunnon kunto
Hyvä
Katon kuvaus
Mansardi, Pelti (konesaumattu)
Lämmitysmuoto
Ilmalämpöpumppu, sähkö, puu ja sähköinen lattialämmitys, sähköinen kattolämmitys, uuni/takka
Rakennusmateriaali
Puu
Ilmanvaihto
Ilmastointijärjestelmät: painovoimainen
Tontin koko
849 m²
Tontin omistus
Vuokra
Makuuhuoneet
Lukumäärä: 2
WC
Lukumäärä: 2
Kodinhoitohuone kuvaus
Lattiassa on laminaatti.
Sauna
Kyllä
Palvelut
Pick N Pay noin 300m Kaikki keskustan palvelut noin 700m
Koulut
Karin Koulu noin 700m Nanun Koulu noin 700m H.J. Nortamon koulu noin 700m Tuleva Karin Kampus noin 500m

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste