← Takaisin

Katariina Saksilaisen katu 6 D, Vanhankaupunginkoski Viikki, Helsinki

Näytä kuvat

Kerrostalo

141.5 m²

Helsinki, Vanhankaupunginkoski Viikki
Katariina Saksilaisen katu 6 D

Vh. 849 000 €
Mh. 849 000 €

Näytä kohteen yhteenveto

X

Kerrostalo | Helsinki, Vanhankaupunginkoski Viikki

3h, avok, eteinen, kph, s, wc, parvi, lasitettu terassi, patio, 1 wc, 141.5 m²

Vh. 849 000 €
Mh. 849 000 €

Energialuokka: D2007

Tontin omistus: Oma

Kohdenumero: 80306027

Osku Rautiainen

Solid House Oy LKV Helsinki

050 913 1292
[email protected]
Varaa yksityisesittely Pyydä oman asunnon arvio Pidä minut ajantasalla kohteesta

X

Yhteydenottopyyntö

Yhteydenottoni koskee


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Vaikuttava LOFT-huoneisto

Täältä on Helsingin kaupungin tarina saanut alkunsa. Viittaahan kadun nimikin Helsingin perustajan Ruotsin silloisen kuninkaan Kustaa Vaasan ensimmäiseen puolisoon. Vanhankaupunginkoski on paitsi kulttuurihistoriallisesti myös luontoarvoiltaan ainutlaatuinen paikka Helsingissä. Kalastaminen ja luonnossa liikkuminen on täällä mahdollista aivan kaupungin sydämessä. Koskessa on pudotusta 6 metriä, ja se on viehe- ja perhokalastajien suosiossa. Alue on myös kaikille avoin luontoparatiisi ja Helsingin tärkein luontokohde yhdessä Vanhankaupunginlahden lintuparatiisina tunnetun luonnonsuojelualueen kanssa.

Täällä asuminen on upea sekoitus kaupunkia ja luontoa - hieno paikka ihailla koskea ja ympäröivää luontoa. Talo on alkujaan valmistunut vuonna 1927 muuntoasemaksi ja siihen on sittemmin rakennettu konepajasiipi vuonna 1941. Tämä arvokas ja suojeltu punatiilinen rakennus on modernisoitu vuonna 2007 täysin tämän päivän asumismukavuuksia vastaaviksi mutta samalla vanhaa arkkitehtuuria kunnioittaen. Rakennuksen suunnittelusta asuintaloksi vastasivat lukuisten arkkitehtuurikilpailuvoittojen ohella usealla palkinnolla palkitut arkkitehdit Anna Brunow ja Juhani Maunula.

Oma tontti, maltillinen hoitovastike, taloyhtiö vakavarainen ja hyvin hoidettu eikä isoja remontteja näköpiirissä. Mahdollisuus ostaa kaksi autohallipaikkaa huoneiston yhteydessä – toisessa paikoista sähköautonlataus.

Huoneiston tilankäyttö on erinomainen. Sisäänkäynti suoraan autohallista tai pihalta huoneiston pohjakerrokseen, jossa tuulikaappi, eteinen, yksi makuuhuone, kylpyhuone, sauna sekä lämmin tilava varastohuone helpottamaan arjen hallintaa. Portaat johdattavat ylös olohuoneen ja avokeittiön muodostamaan avaraan tilaan, jossa on sekä puitteet perheen tunnelmalliseen arkeen että tyylikkyyttä juhliin ja edustamiseen. Olohuoneen ja päämakuuhuoneen huonekorkeus on huikea. Portaat johdattavat vielä kerroksen ylöspäin parvelle ja sieltä avautuu vehreä näkymä koskipuistoon olohuoneen korkeiden ikkunoiden takana.

Huoneisto kaikkinensa tarjoaa avaruutta mutta samalla myös yksityisyyttä, valoa mutta samalla myös suojaa - tilaa hengittää sekä sisällä että omalla patiolla. Huoneisto on alueen todellinen helmi, ja alue itsessään todella viihtyisä. Kun sää estää ulkoilun niin taloyhtiöstä löytyy iso kuntosali. Kalastatusta harrastavan, lintuja bongaavan, koskimelojan, koiran ulkoiluttajan – aivan kenen tahansa yhdessä luontoarvoja ja kaupunkiasumista arvostavan ihannekohde.
Tervetuloa ihastumaan, tutustumaan ja vakuuttumaan.

Ota yhteyttä, esittelen huoneistoa vain yksityisesittelyin.

Myynti ja esittelyt:
Osku Rautiainen
Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, Partner
050 913 1292
[email protected]

Kohdenumero
80306027
Kunta
Helsinki
Alue
Vanhankaupunginkoski Viikki
Tyyppi
Kerrostalo (Asunto-osake)
Huoneet
3h, avok, eteinen, kph, s, wc, parvi, lasitettu terassi, patio
Pinta-ala
141.5 m²
Kokonaispinta-ala
141.5 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Yhtiön huoneistojen pinta-alatietoja ei ole tarkistusmitattu, tämän vuoksi pinta-alat saattavat poiketa olennaisestikin nykystandardien mukaan laskettavasta huoneistoalasta. Huoneiston todellinen asuinpinta-ala voi siten olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä ilmoitettua suurempi tai pienempi.
Kerros
3
Rakennusvuosi
2007
Vapautuminen
Muu
Vapautuminen lisätietoja
1.11.2023 tai sopimuksen mukaan
Hoitovastike
524,98 €
Yhtiövastike yhteensä
524,98 €
Vesimaksu
29 € / hlö / kk
Lisätietoja maksuista
Kotivakuutus henkilökohtaisten sopimusehtojen mukaan. Käyttösähkö kulutuksen mukaan. Varainsiirtovero 2 % velattomasta hinnasta, elleivät verovapauden ehdot täyty.

Mikäli taloyhtiön osakeluettelo on ennen kaupantekoa siirretty huoneistotietojärjestelmään, tai se siirretään huoneistotietojärjestelmään kaupanteon jälkeen mutta ennen ostajan merkitsemistä osakeluetteloon, tulee ostajan hakea omistusoikeuden rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta. Ostaja vastaa tällöin omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin ostajalta mahdollisesti veloittamista kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan.
Energialuokka
D2007
Tehdyt remontit
2022: Ilmastoinnin nuohous ja säätö, Salaojitus ja sokkelin vedeneristys rakennuksen yläpihan koillisella sivulla
2021: Parvekelasien huolto ja korjaus
2020: Parvekelasitusten tarkistus, YIT:n 10-vuotistakuukorjausten valmistuminen
2019: YIT:n haitta-ainekorjausten valmistuminen (PAH- ja öljyhiilivety-yhdistepitoiset materiaalit, asuntojen sekä työtilojen sisäilma on todettu haitta-aineista vapaaksi)
2018: Ulkoikkunoiden ja -ovien tarkastus ja huoltomaalaus tarvittavin osin
2017: Leikkipaikkojen tarkastus ja huolto, Salaojien huuhtelu ja tarkastus
2016: CD-siiven ilmastoinnin mittaus ja säätö, PAH-ainepitoisuuden kreosoottijäämä (Talon rakentaja YIT otti vastuun haitta-aineiden riittävästä poistosta), Katon paikkamaalaus (YIT vastuukorjaus)
2015: Ilmastointikanavien puhdistus ja tarkastus, Kattava kuntoselvitys
Tiedossa olevat tulevat korjaukset
2023: Kiinteistön kuntoarvio (n. 2 - 5.000 €) ja vesikaton PTS (n. 1.500 €), Ulkoikkunoiden huoltomaalaus tarpeen mukaan 2023-2024.
2024 - 2027: Korjaustarvetta ei ole tiedossa, eteneminen kuntoarvion mukaisesti.
Asunnon kunto
Hyvä
Katon kuvaus
Harjakatto, Pelti
Lämmitysmuoto
Kaukolämpö
Rakennusmateriaali
Tiili
Ilmanvaihto
Koneellinen tulo/poisto
Tontin koko
3043 m²
Tontin omistus
Oma
Makuuhuoneet
Lukumäärä: 2
WC
Lukumäärä: 1
Sauna
Kyllä
Palvelut
K-Market n. 0.8 km, K-Market Arabianranta n. 1.4 km, Kauppakeskus Arabia n. 2 km, Prisma Viikki n. 2.3 km, Iittala & Arabia Design Centre (museo, kahvila, ravintola, posti n. 1.2 km, Aalto-yliopiston kirjasto n. 1.2 km
Koulut
Koskelan ala-aste n. 1.5 km, Arabian peruskoulu n. 1.8 km), Kottby Lågstadieskola n. 2 km, Helsingin luonnontiedelukio n. 2.8 km
Yhteydet
Bussipysäkki lähellä ja hyvät pyöräilytiet

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste