Artikkelit

Suunnitteletko asuntosi myyntiin laittoa, mutta naapuri ehti ensin?

Olet koko vuoden suunnitellut asuntosi myyntiä ja juuri kun olet aikeissa soittaa kiinteistönvälittäjälle ja laittaa pyörät pyörimään, huomaat naapuriasunnon tuoreen myynti-ilmoituksen netissä. Miten tällainen tilanne vaikuttaa omasi myyntiin ja mitä sinun tulisi ottaa huomioon?

Ostaja saattaa pohtia, miksi asuntoja on useita myynnissä – halutaanko alueelta tai taloyhtiöstä pois ja onko asuntoja tulossa vielä lisää myyntiin? Olisiko tässä tinkimisen paikka, kun naapurit kilpailevat keskenään? Ja saako asuntoa myytyä uudelleen, jos sellainen tilanne tulee eteen?

Asunnon myyjänä mietit, hidastuuko myynti ja laskeeko hinta? Jos alueella on useita asuntoja myynnissä, antaa se väistämättä ostajille tietynlaista signaalia, mutta ennen kuin menetät yöuniasi, lue eteenpäin!

Kannattaako siis myydä yhtä aikaa naapurin kanssa vai ei? Meidän vastauksemme on, että kannattaa, mutta tilanteessa on hyvä ottaa huomioon seuraavia asioita.

 

Alueen ja taloyhtiön maine

Onko alueella yleensä kaupankäynti vilkasta? Jos on, niin silloin ei yleensä parin asunnon myynti yhtä aikaa haittaa toisiaan – se päinvastoin vauhdittaa asuntojen myyntiä. Potentiaalisia ostajia pyörii myytävien kohteiden ympärillä vielä enemmän.

Jos taas alueella on tunnetusti pitkät myyntiajat ja vetovoimaisuus ei ole sitä ”kuuminta hottia”, saattaa useamman asunnon myynti yhtä aikaa pidentää myyntiaikoja entisestään ja vaikuttaa hintoihin laskevasti.  Jos kuitenkin tilanteesi on se, ettet voi odottaa asunnon myyntiin laittoa, kannattaa todella keskittyä siihen, miten asuntosi erottuu kilpailijoista positiivisesti.

 

1558459804923-95640.jpg

 

Alueen koko ja asuntokanta

Usean asunnon myynti yhtä aikaa voi olla aivan luonnollinen ilmiö, jos alueella on paljon pieniä asuntoja. Pieni asunto on harvoin se lopullinen, joten sieltä muutetaan joka tapauksessa suurempaan.

Jos samalla alueella on sekä pieniä että suuria asuntoja, kannattaa selvittää muutetaanko alueen sisällä pienestä suurempaan? Se kertoo, että alueesta pidetään, mutta elämäntilanteen vaihtuessa asuntokokoa pitää välillä vaihtaa.

Jos taas alue on vanhaa omakotitaloaluetta, voi olla menossa sukupolvenvaihdos, ja vanhemmat talon omistajat muuttavat keskustan pienempiin asuntoihin ja nuoret valtaavat asuinalueen remontoiden vanhaa talokantaa uuteen uskoon. Näissä tilanteissa usean asunnon myynnille samaan aikaan on selkeä peruste ja se kannattaa myös kertoa ostajille.

 

pori_16.4-19.jpg

 

Hintapyynnöt

Hinnoittelun pitää olla tarkkaa. Jos toinen myynnissä oleva asunto on kalliimpi, siihen pitää löytyä hyvät perustelut. Ensimmäisenä myydyn asunnon toteutunut kauppahinta usein vaikuttaa seuraavan asunnon hintaan.

 

Enemmän ostajapotentiaalia

Useampi myynnissä oleva asunto houkuttelee yleensä useampia ostajia paikalle, joten yhtä aikaa myyminen ei senkään vuoksi ole huono asia. Kun useammat ihmiset ovat kiinnostuneita, se herättää ostajissa luottamusta ja rohkeutta tekemään tarjouksen sinunkin asunnostasi.

 

Tutustu naapuriasuntoon

Ota selvää mahdollisimman tarkasti, minkälainen naapuriasunto on, jotta tiedät missä kohtaa asunnot eroavat toisistaan ja voit asettaa hintapyynnön perustellusti kohdalleen. Selvitä, mitä remontteja on tehty, minkälaisia ratkaisuja asunnossa on verrattuna omaasi, mikä on sijainti, kerros ja niin edelleen.

 

pori_12.3.2019-87.jpg

 

Sama välittäjä – tai sitten ei?

Saman välittäjän käyttäminen voi joskus olla hyvä juttu. Välittäjällä on molempien asuntojen ostajaehdokkaat hyppysissään ja hän tuntee molempien asuntojen ominaisuudet ja pystyy vertailemaan niitä yhdessä ostajien kanssa.

Joskus taas eri välittäjien kilpaileminen keskenään tuo kaivattua huomiota myytäviin kohteisiin. Eri välittäjät saattavat joissakin tilanteissa tuoda myös eri asiakkaita paikalle, jolloin ostajapotentiaali laajenee.

 

Asuntosi ensivaikutelma

Jos pystyt erottautumaan luomalla asunnostasi houkuttelevamman ensivaikutelman, saattaa kotisi olla se, josta allekirjoitetaan kauppakirjat ensimmäisenä.

 

Liittoudu naapurisi kanssa

Tehkää yhteinen myyntisuunnitelma, pitäkää esittelyt yhtä aikaa, laittakaa yhteisilmoitus ja saatte tuplasti enemmän huomiota myyntiin!

 

LUE LISÄÄ:

Myyntiaika – kuinka kauan asunnon myynti kestää

5 vinkkiä miten myyt asuntosi nopeammin ja paremmalla hinnalla

Poista myynnin esteet - 6 hyvää keinoa, jolla helpotat asuntosi myyntiä

 

 

Twitter Facebook Pinterest Jaa artikkeli

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste