Kielokuja 4C, Turku, Katariinanlaakso

Previous

omakotitalo

422.0 m²

Turku, Katariinanlaakso,
Kielokuja 4C
Mh. 694 000 €


Näytä kartallaTwitter Facebook Pinterest

X

Yhteydenottopyyntö

Yhteydenottoni koskee


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Kohteen perustiedot

ISOLLE LAPSIPERHEELLE - YRITYSTOIMINTAAN TAI EDUSTUSTILAKSI

Tämä ihastuttava koti taipuu moneen. Arkkitehtuuriltaan persoonallisen turkulaiskiinteistön pitkään elinkaareen kätkeytyy värikäs menneisyys, jonka aikana tilan päärakennus on muokkaantunut nykyisiin mittoihinsa. Valkoiseksi rapattu omakotitalo on kuin kodikas pienkartano, sillä rakennuksessa on 12 huonetta ja kolme kylpyhuonetta. Asuintilaa talossa on noin 422 neliötä kolmessa kerroksessa. Talon rakennusvuosi ei ole tiedossa, vasta julkisivun saneerauksesta vuodelta 1946 on merkintä kirjoissa ja kansissa. Rakennuspaikka löytyy kuitenkin jo 1700- ja 1800-lukujen vaihteen kartasta. Vaikka tilan historia alkaa jo 1700 -luvulta mahtitalon loistovuodet osuvat ennen ja jälkeen 1960 -luvun. Niinä aikoina talossa edustettiin ahkerasti ja usein edustusjoukkoon lukeutui maamme isokenkäisempiä aina presidentistä lähtien.

Nykyisen omistajan kertomaa:
sydän jäi tänne, kun kävimme ensimmäisen kerran katsomassa. Ihastuimme tonttiin ja talon mahdollisuuksiin. Loistokaudesta ei ollut jäljellä juuri muuta kuin tarinat. Halusimme uusia kerralla kaiken kunnioittaen vanhaa. Halvempaa olisi ollut rakentaa uusi omakotitalo. Olemme etsineet moderneja ratkaisuja, jotka sopivat talon alkuperäiseen funkkistyyliin. Vaikka remontit ovat vaatineet aikaa ja rahaa, omistajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä valintaansa ja tähän nykyiseen kotiinsa.

Tähän peruskorjattuun rakennukseen on uusittu mm:

• sähköjärjestelmät, vesijohdot, viemäriputket ja ilmanvaihto.
• lämmitysmuodoksi valittiin vanhan öljylämmityksen sijaan kaukolämpö
• keittiössä astianpesukoneen alle lattiakaivo siltä varalta, jos sattuu vesivahinko
• kaikki sisäpinnat on kunnostettu alkuperäistä tyyliä ja materiaaleja kunnioittaen
• kaikki märkätilat on uusittu
• ulkoseinien eristystä parannettu sekä kaikki ulko-ovet on vaihdettu

Pienillä yksittäisillä ratkaisuilla on saatu käytännöllisyyttä lisää. Keittiöremontti on ollut merkittävä peruskorjaus sähkötöiden ja märkätilojen kunnostamisen rinnalla. Kahden sähköuunin lisäksi keittiössä on vanhanmallinen kaasuhella. Ruokailutilan yhteydessä on vanha puuhella leivinuuneineen.
Karu ja puolinaisessa käytössä ollut kellarikerros koki jättiremontissa täydellisen mullistuksen. Kodinhoitohuoneen jatkeeksi rakentui avara olohuonemainen tila, jossa voi syventää rentoutumistaan saunan tai kylvyn jälkeen. Nyt kellarissa kelpaa nautiskella. Entisessä elämässään yläkerta majoitti matkailijoita. Nyt se hurmaa teinien valtakuntana. Yläkertaan rakentui valoisat, toimivat ja näyttävät tilat.

Tervetuloa tutustumaan, saat iloisesti yllättyä !
Varaa oma esittelyaika.
______
Aija Varjonen

Kiinteistönvälittäjä LKV,
kaupanvahvistaja, KiAT, osakas

Solid House Oy LKV
040 656 3113
[email protected]
____

Kohdenumero
9414969
Kunta
20740 Turku
Alue
Katariinanlaakso
Tyyppi
omakotitalo (kiinteistö)
Huoneet
5mh+k+oh+rt+khh+halli+takkah.+kph+s+kph/wc*2+et+var*3
Pinta-ala
422.0 m2
Muut tilat
158.0 m2
Kokonaispinta-ala
580.0 m2
Lisätietoja pinta-alasta
Ulkomitat 18 x 11,5 m. Kolme kerrosta, kellarikerros osittain maan alla. 13 huonetta: Keskikerros: 1 makuuhuone, olohuone, ruokasali, TV-huone/kirjasto, keittiö, aamiaishuone, halli, eteinen, vaatehuone, kenkähuone, varasto, wc, kylpyhuone. Yläkerta: 4 makuuhuonetta, 2 oleskelutilaa, wc, kylpyhuone, vintti. Kellari: lämmönjakohuone, kodinhoitohuone, wc, takkahuone, spa, pesuhuone, sauna, vaatehuone, 2 varastoa, autotalli, monitoimitila.
Kerros
3 / 3
Rakennusvuosi
1946
Käyttöönottovuosi
1946
Vapautuminen
n. 1kk kaupasta / sopimuksen mukaan.
Rakennuksen lisätiedot
Autotalli ja varastotilat sijaitsevat rakennuksen kellarissa.
Lisätietoja maksuista
Lämmityskustannukset/v= 2017: 3300 e (35 MWh), 2 käyttäjää 2016: 3900 e (40 MWh), 3 käyttäjää 2015: 4100 e (42 MWh), 4 käyttäjää Sähkökustannukset/v= 2017: 1417 e (13173 kWh), 2 käyttäjää 2016: 1795 e (16874 kWh), 3 käyttäjää 2015: 2047 e (16195 kWh), 4 käyttäjää Sähkön kulutus on aina riippuvainen asunnossa asuvien määrästä, kulutustottumuksista jne. Myyjän sähkön kulutus ei välttämättä ole vertailukelpoinen ostajan kulutuksen kanssa. Vesi- ja jätevesikust/v= 2017: Käyttövesi 247 e (84 m3), 2 käyttäjää 2016: Käyttövesi 386 e (145 m3), 3 käyttäjää 2015: Käyttövesi 481 e (221 m3), 4 käyttäjää. Jätevesikustannuksia ei ole sisällytetty tähän lukemaan. Veden laskutus tapahtuu oman kulutuksen mukaan. Tähän voi vaikuttaa merkittävästi omilla kulutustottumuksilla. Kiinteistövero on noin 500 euroa. Jätteenkuljetuskust/v on ollut noin 250 euroa. Jäteastian tyhjennyksestä syntyvät kulut riippuvat omasta sopimuksesta ja jäteastian tyhjennysvälistä.
Energialuokka
Ei energiatodistusta. TILATTU.
Tehdyt remontit
PERUSKORJATTU RAKENNUS. Ulkoseinämaalaus kalkkimaalilla, uusittu 2017. Pihan sora-alueet uusittu ja suodatinkangas asennettu 2016. Rännit osittain uusittu 2014. Ulkovaippa lisäeristetty sisäpuolelta 25 mm Runko-leijonalla 2007. Kaikki, paitsi erkkerin, keittiöportaikon sekä yläkerran lyhtyjen ikkunat (Lammin Ikkunat Oy) uusittu 2007-2008. Puurunko, selektiivi 3-lasi. Kaikki ulko-ovet (Ovitehdas Vihanto Oy) ja lukitus (Abloy) uusittu 2007. Sisäpinnat korjattu tai uusittu 2007. Kaikki märkätilat uusittu 2007. Kaikki sähköt (Sähkö-Max Oy) uusittu 2007. Kaikki viemäri, vesi- ja lämmitysputket ja kalusteet (Reiman Oy) uusittu 2007. Osa ilmanvaihdosta uusittu 2007. Peltikatto uusittu 1990-luvulla.
Asunnon kunto
hyvä
Katon kuvaus
Harjakatto. Peltikate.
Tila
Arvokkaasti ja laadukkaasti remontoitu kokonaisuus.
Rakennusmateriaali
Pääosin puurunko, pääosin sahanpurueristys, selluvillaeristettä lisätty tarpeellisiin kohtiin. Pinnoituksena rappaus puukuitusementtilevyn (Toja-levy) päälle. Ulkoseinämaalaus kalkkimaalilla. Peltikatto kiinnitetty vanhan pärekaton päälle laitettuun harvalaudoitukseen. Ylä- ja välipohja puurakenteiset. Kellarin ja keskikerroksen välinen lattia betonilaatta betonipalkeilla, jonka päällä puukoolaus ja puulattia. Maavarainen betonilattia. Katto betonilaatta. Betoniseinät, joissa eristekerros. Kodinhoito- ja takkahuoneessa ulkoseinät 50 mm koolausta betoniseinää vasten ja kipsilevy. Ilmatila lämmitetty lämmitysputkien avulla. Kosteat tilat: seinissä kivilevy (Luja-levy), lattioissa betonilaatta (Maxit), vesieriste (Maxit), saneerauslaasti (Maxit) ja laatoitus tai maalaus.
Lämmitys
Kaukolämpö, vesikiertoinen patterilämmitys, sähköinen lattialämmitys keittiö, märkätilat, kellari.
Tontin koko
1865.0 m2
Tontin omistus
oma
Keittiön kuvaus
VARUSTUS: Jääkaappi 90 cm, Festivo, 2007 Pakastin 45 cm, Festivo, 2007 Viinikaappi 45 cm, Festivo, 2007 Mikro 60 cm, Miele, 2007 Astianpesukone 60 cm, Asko (Ent. Elektrolux), 2016. Kaasuhella 90 cm, Ilve, 2007 (4 kaasupoltinta ja 1 keraaminen sähköliesitaso. 2 kiertoilmasähköuunia). 11 kg kaasupullo kaasuhellaa varten, sijoitettu hellan viereiseen kaappiin ja kytketty joustavalla kaasuletkulla. Liesituuletin omalla kanavapuhaltimella, puhallin vintillä. Irrotettavat rasvasuodattimet. Varaus seinälämpöpatterille. Nixi-keittiön pilasterilistoitetut kaapistot, valkolaseerattu koivu. Posliininen kaksialtainen tiskiallas, erillinen pyöreä valutusallas hanoineen. Varaus vesipisteelle viemärillä keittiön saarekkeessa. Kuivakaivo astianpesukoneen alla. Lattian ja seinien väli vesieristetty osittain. Lattian läpiviennit vesieristetty. Sähköinen lattialämmitys
Makuuhuoneet
Lukumäärä: 5
Osassa makuuhuoneista on runsaasti kaappeja tai vaatehuone. Ekologinen saksalainen kuitutapetti, lattia tiikkiparkettia.
Olohuone
Seinät tapettia, lattia Jatoba -parkettia.
WC
Lukumäärä: 3.
Kellari: pesuallas, hana ja wc-istuin. Seinät kaakeloitu, lattia klinkkeriä. Asuinkerros: pesuallas, hana ja wc-istuin. Seinät maalattu, lattia lasimosaiikkia. Yläkerta: wc-istuin, allas ja hana. Seinät maalattu, lattia laattaa.
Kylpyhuoneen kuvaus
Kellarin edustava spa-osasto: laatoitettu kph, jossa mm. sade-suihku, poreallas, lasiseinät. Asuinkerros: makuuhuoneen yhteydessä kph, jossa allas, allaskaappi, peili, kaapistoa, suihku, ja wc-istuin. Yläkerta: sadesuihkut 2kpl, tassuamme, 2 allasta, 2 allaskaappia, seinäpeilit 2kpl, wc -istuin. Seinät kaakeloitu, lattiat laattaa.
Kodinhoitohuone
Kodinhoitohuone sijaitsee kellarissa. Varustus: runsaasti kiinteää kaapistoa ja työtasoa. Allas ja hana. Pesukoneliitäntä. Seinät maalattu, lattia laattaa.

Sauna
Varustus: puukiuas. Seinät jättiläistuijapuupaneelia, lattia laattaa.

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste