Uittamontie 11, Turku, Vähäheikkilä

Previous

omakotitalo

80.0 m²

Turku, Vähäheikkilä,
Uittamontie 11
Mh. 279 000 €


Näytä kartallaTwitter Facebook Pinterest

X

Yhteydenottopyyntö

Yhteydenottoni koskee


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Kohteen perustiedot

KESKIKAUPUNGIN KOTIPIHALLA HISTORIAN HAVINAA JA OMENATARHAN TUOKSUA

Kun 1800-luvun lopulla Turun asutus alkoi levitä varsinaisen kaupunkialueen ulkopuolelle, niin sinne veti myös nuoren pariskunnan mieli Salon Angelniemestä. Silloin Kaarinaan kuuluva Vähä-Heikkilä oli yksi suosituista kohteista, olihan sen Kuninkaankartano alueen keskuspaikka. Se oli kruunun omistama, mutta pellot vuokrattiin hoitovastuulla talonpojille.
Heitä onnisti kun mies pääsi kartanoon pehtooriksi jatkamaan tilanhoitoa ja asumaan lastensa kanssa kartanon huvilaan Pajamäen Alitien varrella. Piha-alueella oli myös navettatalli lehmille ja hevosille ja suojat kanoille ja possuille. Itse tilaa kutsuttiin myöhemmin ainakin kotipiirissä Kuninkaankartanon koetilaksi, koska sinne istutettiin erilaisia omena- ja luumupuita, kirsikkaa ja muita hyötykasvejä, joista vielä nytkin on jäljellä monta yli 100-vuotiasta runsassatoista lajiyksilöä. Mansikka-, peruna-, maa-artisokka- ja muut vastaavat kasvismaat yrtteineen kuuluivat luonnollisesti myös tilan valikoimaan.
Elämä tilalla kulki eteenpäin ja lapset kasvoivat, vanhin poika lähti merille ja päätyi Helsinkiin. Tytöistä vanhin hoiti tilaa ja elukoita. Toisesta siskosta tuli kotitalousopettaja ja Turun Uuden Talouskoulun johtajatar. Hän piti myös kotitalon kellarissa toimivaa ”koekeittiötä”, joka nykyään toimii omenasadosta saadun mehun valmistus- ja säilytystilana. Hänen koulunsa järjesti myös vuosien ajan ensi-iltatarjoilut silloiselle Turun teatterille. Nuorin puolestaan uskoi koulutukseen ja toimi vuosikymmeniä kansakoulunopettajana.

Suurmuutos putosi taivaalta: Jatkosodan ensipommituksissa kesäkuussa 1941, samassa aallossa Turunlinnan tuhon kanssa, tilaan osui ”täsmäpommi”, joka tuhosi täysin vanhan huvilarakennuksen ja navettatallin. Eläimet saatiin onneksi ennen tuhoa turvaan naapurin navettaan. Niille rakennettiinkin ensitöiksi nykyiset uudet suojat jo heti v. 1941. Talon asukkaat saivat odottaa vuoteen 1945 ennen kuin pääsivät takaisin kotitilalleen oman katon alle upouuteen Alvar Aallon piirustuksiin perustuvaan rintamamiestaloon.
Elämä jatkui tilaa hoidellessa ja omena-, luumu- ja kirsikkamehuja ja -hilloja kehitellessä ja valmistellessa. Onhan kellarissa erinomaiset tilat tuotteiden valmistamiselle ja säilömiselle. Eläimiä oli vielä 1950-luvullakin, mutta hevosen jälkeen enää vain kissoja ja pihan siilejä.
Mutta, perinteet jatkuivat vielä kolmanteen polveen, tosin uudemmassa versiossa, kun pojan tytär miehineen päätti muuttaa Helsingistä Turkuun ja ottaa tilan hoitaakseen. Syy muuttoon oli selvä: Täytyyhän koiralla olla piha! Sitähän ei Emmi-koiralla Helsingin Kalliossa ollut. Näin sai Emmi pihareviirinsä ja isännät erinomaisen rauhaisan pihakeitaan keskellä Turkua.
Emmi ja isäntä ovat nyt jo laajemmilla metsästysmailla, ja emännänkään voimat eivät enää riitä ylläpitämään ja hoitamaan tätä maatilamuistoa sen ansaitsemalla tavalla, näin ollen: uutta verta siis etsitään.
Tervetuloa tarkistamaan tilukset

Kohdenumero
9594419
Kunta
20810 Turku
Alue
Vähäheikkilä
Tyyppi
omakotitalo (kiinteistö)
Huoneet
4h+k+s+2x wc+ kellari/ varastotilat
Pinta-ala
80.0 m2
Muut tilat
23.0 m2
Kokonaispinta-ala
103.0 m2
Lisätietoja pinta-alasta
Tarkkoja tietoja pinta-alasta e ole. Kokonaisala on Teitopalveluihin merkattu 103m2.
Kerros
2 / 2
Rakennusvuosi
1945
Käyttöönottovuosi
1945
Vapautuminen
2,5kk kaupoista
Kiinteistövero
283,67 € / vuosi
Lisätietoja maksuista
Nykyisillä asukkailla öljyn kulutus noin 3000 l/v. Sähkö noin 187 eur/3kk. Öljyn kulutus on kuitenkin riippuvainen asunnossa asuvien määrästä ja asumistottumuksista, paljonko lämmintä vettä käytetään ja kuinka korkeaa huonelämpötilaa halutaan asunnossa pitää. Käyttösähkön kulutus on aina riippuvainen asunnossa asuvien määrästä, kulutustottumuksista jne. Myyjän sähkön kulutus ei välttämättä ole vertailukelpoinen ostajan oman kulutuksen kanssa. Vesi- ja jätevesimaksut oman kulutuksen mukaan.
Energialuokka
Ei energiatodistusta. Ei lain edellyttämä energiatodistusta
Tehdyt remontit
- 2005 käyttövesi ja viemäröinti uusittu.
Asunnon kunto
tyydyttävä
Katon kuvaus
harja. pelti. vesikatto uusittu 2013
Lämmitys
öljy, säiliö tarkastettu 2018
Tontin koko
804.0 m2
Tontin omistus
oma
Keittiön kuvaus
keittiö uusittu 2005
Makuuhuoneet
Lukumäärä: 2
WC
Lukumäärä: 2.

Sauna
Kellarin pesutila uusittu 2005

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste