Kaskenkatu 2, Turku, Keskusta

Previous

kerrostalo

184 m²

Turku, Keskusta,
Kaskenkatu 2
Mh. 722 486,79 €
Vh. 760 000 €


Näytä kartallaTwitter Facebook Pinterest

Jaa kohde

X

Yhteydenottopyyntö

Yhteydenottoni koskee


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Kohteen perustiedot

PANTERN ASUNTO-OSAKEYHTIÖ 100 VUOTTA !

Arvoasunto salimaisine huoneineen jugendrakennuksesta. Asunto-osakeyhtiö Pantern on sijainniltaan varsin ainutlaatuinen, se on oleellinen osa Aurajokivarren kaupunkimaisemaa ja sen alla sijaitsevat muinoin mahtavan luostarin jäänteet.

Kiinteistön sijainti on Turun näyttävämpiä. Kaskenkadun alapäässä Auransillan vieressä sijaitseva komea rakennus, parhaillaan julkisivukorjauksen vuoksi piilotettuna katseilta, on yksi jokimaiseman keskeisiä maamerkkejä. Rakennus on ulkoapäin tuttu kaikille turkulaisille, talon Kaskenkadun puolella oleva pantterin kuva on varmistanut sen, että korttelille annettu nimi on varsin tunnettu.

Pantern ja Hjorten ovat molemmat Turun tunnetuimman jugendaikakauden arkkitehti Viktor Frithiof Strandellin suunnittelemia rakennuksia. Asuntoja suunnitellessaan hän pyrki näyttävyyteen sekä irti 1800 -luvun huonesuunnittelusta. Eteisestä piti päästä mahdollisimman moneen huoneeseen. Asunnon ikkunoista piti olla näköala talon kummallekin puolelle. Pihan puolelle haluttiin parveke. Kaikki rakentaminen tehtiin paikalla. Ikkunapuut, ovet, karmit ja kynnykset ovat tammea. Erikseen on vielä ovia, jotka on päällystetty oregonmännyllä ja kuviopakotetulla pellillä. Rakennuksen lasimaalaukset ja koristepellit teki saksalaissyntyinen Willy Bear.

Vanhan Panternin korkeat tilavat huoneet ovat omiaan antiikkia harrastavalle perheelle. Isot ikkunapinnat ja erkkerit tekevät asunnosta valoisan. Keittiö on tässä asunnossa päivitetty nykyvaatimusten tasolle, mutta muuten kodin henki on harkitun mukaan vahvasti ja arvokkaasti vanhaa kunnioittava.

Panternin uuden osan, joka valmistui 1939, on suunnitelleet Jungin veljekset Bertel ja Valter.

On hienoa huomata millä rakkaudella asukkaat suhtautuvat vanhan talonsa säilyttämiseen. Vaikka Turun keskustasta löytyy vanhempiakin rakennuksia, vain harva on säilyttänyt vanhan ajan hengen yhtä hyvin.

Vaaraa oma henkilökohtainen esittelyaika, saatte katsella kiireettä ja omassa rauhassa.

_________________
Aija Varjonen
Kiinteistönvälittäjä LKV, kaupanvahvistaja, KiAT, osakas
Solid House Oy LKV

040 656 3113
[email protected]
_________________

Kohdenumero
9921926
Kunta
20700 Turku
Alue
Keskusta
Huoneet ja tilat
5h+k+kph
Pinta-ala
184 m2
Kokonaispinta-ala
184 m2
Kerros
2 / 5
Rakennusvuosi
1910
Käyttöönottovuosi
1910
Hoitovastike
420.9 € / kk
Rahoitusvastike
179.58 € / kk
Vesimaksu
22
Lisätietoja maksuista
Julkisivuremontti on valmistunut ja yhtiölaina on jyvitetty. Sähkömaksu kulutuksen mukaan.
Yhtiö
Bostadsaktiebolaget Pantern Asunto-osakeyhtiö
Energialuokka
D2007 20.5.2013 / 20.5.2023.
Tehdyt remontit
Keittiö ja pesutilat.
Rakennukseen
tehdyt remontit
2018 ajoportin ja porttikäytävän ovien uusiminen, uuden Panternin tiilikatteen uusiminen ja peltikatteen maalaaminen, uuden Panternin terastirappauksen ja asuntoparvekkeiden uusiminen. 2017 vanhan Panternin puiston ja Kaskenkadun puoleisten julkisivujen uudelleen rappaus ja parvekkeiden korjaaminen. 2016 pyöräsuojan ja jätehuoneen rakentaminen, vanhan puolen linja- ja patteriventtiilien uusiminen, vanhan puolen rappauksen uusiminen ja parvekkeiden korjaus. 2014-2015 B- ja C-portaiden kadunpuoleisten ikkunoiden kunnostus. 2014 B-porraskäytävän maalaaminen. 2013 C-porraskäytävän maalaaminen, puiston puolen julkisivun rappauskorjaus, porttikäytävän korjaus. 2012 uuden puolen C- ja D-portaiden patterien uusiminen, vanhan puolen tiilikatteen uusiminen. 2011 uuden puolen ikkunoiden uusiminen. 2008 hissien peruskorjaus, E-portaan patterien uusiminen. 2007 sähköpääkeskuksen uusiminen. 2006 E-porraskäytävän maalaaminen. 2005-2006 putkiremontti. 2004 D-porraskäytävän maalaaminen. 2003 peltikaton uusiminen. 1999 parvekekorjaus. 1998 yläpohjan lämmöneristys. 1997 puiston puolen salaojakorjaus. 1987-1988 katot ja julkisivut.
Tiedossa olevat
tulevat korjaukset
Asunto-osakeyhtiön hallituksen kunnossapitotarveselvitys yhtiökokousta seuraavien viiden vuoden aikana: Julkisivut: sisäpihan ja pohjoispuoleisen päädyn rappausten paikkaus ja maalaus. Ikkunat ja ulko-ovet: vanhan puolen B- ja C-portaiden pihan puoleisten ikkunoiden maalauskorjaus. Yleiset tilat: porraskäytävien maalaaminen. Lämmitysjärjestelmä: lämmönjakolaitteiden uusiminen Lukitukset: avainjärjestelmän uusiminen.
Asunnon kunto
Hyvä , Parkettilattia kunnoltaan tyydyttävä. Ei ole tarkoituksella käsitelty tai kunnostettu.
Katon kuvaus
harja.. tiili ja pelti..
Lämmitysmuoto
Lämmitys: kaukolämpö.
Tontin koko
2682 m2
Tontin omistus
Oma
Keittiön kuvaus
Varustus: Festivo -kotikylmiö, keraaminen liesitaso, erillisuuni, integroitu mikroaaltouuni, kaksi (2) integroitua astianpesukonetta. Massiivipuuovet sekä kivitaso. Seinät maalattu, lattia parkettia.
Makuuhuoneet
Lukumäärä: 2
Seinät maalattu, lattia parkettia.
Olohuone
Seinät maalattu, lattia parketti.
WC
Lukumäärä: 2.
Kaksi wc:tä pesuhuoneen lisäksi. Toinen on keittiön yhteydessä ja toinen eteisen lähellä. Varustus: wc -istuin, allas, hana peilikaappi, bide. Seinät maalattu, lattia laattaa.
Kylpyhuoneen kuvaus
Varustus: leijonatassu -amme suihkulla, kalustemainen allaskaappi ja tasoallas, hana, bide, suihku, wc-istuin. Seinät kaakelia, lattia laattaa.
Taloyhtiössä on:
Yhtiön välittömässä hallinnassa on sauna ja varastotiloja.

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä *


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan tilata
virtuaalisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste