Hallituskatu 5, Pori, Keskusta

Previous

kerrostalo

154.0 m²

Pori, Keskusta,
Hallituskatu 5
Mh. 388 760,69 €
Vh. 392 000 €


Näytä kartallaTwitter Facebook Pinterest

X

Yhteydenottopyyntö

Yhteydenottoni koskee


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Kohteen perustiedot

_
Kaunis ja käytännöllinen kokonaisuus Kivi-Porista!
_

Nyt tarjolla aivan mahtava kokonaisuus, kahden kerroksen koti Kivi-Porista! Keskeisellä paikalla sijaitseva talo on rakennettu vuonna 1855, eli wanhan ajan hawinaa ja tunnelmaa tässä kodissa on. Korkeat huoneet ja isot ikkunat antavat hyvää avaruutta ja valoa tilaviin huoneisiin. Isokokoinen aula vastaanottaa niin vieraat kuin oman porukankin, tässä mahtuu hyvin ottamaan takkia pois päältään. Heti aulan vieressä on makuuhuone, joka on erillään yläkerran makuutiloista, joten tämä käy hyvin vaikkapa vierashuoneeksi tai työhuoneeksi. Molemmissa kerroksissa on totta kai oma suihkunsa ja wc:nsä. Olohuone on iso, sinne mahtuu niin sohvaryhmä kuin vaikka ruokapöytäkin. Tunnelmalliset illat kruunaa olohuoneen ihana avotakka ja tulen liekkeihin tuijotellessa on helppo antaa ajatusten levätä ja vain nauttia olostaan.

Yläkerrassa avautuu ihana valoisa aulatila, josta on käynti myös ”kattoterassille”. Tänne omaan suloiseen keitaaseen on ihana kesäpäivinä ja -iltoina siirtyä nauttimaan vaikka lasillinen valkoviiniä. Terassi tarjoaa todellista yksityisyyttä, joten täällä saat olla täysin rauhassa naapurien katseilta.

Varsinainen master-bedroom on täällä yläkerrassa, ja sen yhteydessä on todella hyvä ja käytännöllisesti suunniteltu vaatehuone. Pääset kätevästi vaatehuoneeseen niin suoraan makuuhuoneesta kuin myös pesuhuoneestakin. Yläkerran pesutilan yhteydessä olevan saunan löylystäkin on ihana pujahtaa omalle terassille vilvoittelemaan.

Säilytystiloja tässä kodissa on runsaasti, kahden vaatehuoneen lisäksi on reilusti vinttitilaa ja iso kellaritila, josta olisi hyvin jopa viinikellariksi!

Sijainti on varmasti Porilaisille tuttu, ja varsinaisen keskeinen. Tästä on lyhyt kävelymatka Etelärantaan, Taavi-sillan yli Kirjurinluodon lenkkipoluille tai uimarannalle. Etelärannassa on myös lähimmät Porin kaupungin vuokrattavat venepaikat, eli melkoinen ihanuus veneilijälle. Myös iltamenot, teatterit ja kaupungin palvelut ovat aivan käden ulottuvilla. Kuitenkin asunnolla on käytössä myös se aina tarpeeseen tuleva autopaikka. Sille ei ole jonottajia, joten se saa siirtyä suoraan tämän kauniin kaupunkikodin uudelle asujalle.

Hallituskatu on yksi Porin vanhimmista kaduista. Samalla paikalla on ollut Porin kahdelle ensimmäiselle kirkolle johtanut katu jo ilmeisesti kaupungin perustamisesta lähtien. Nykyisen katualueen pohjoisreunassa kulkeva kapea katu esiintyy myös vanhimmassa paikalla tehtyihin mittauksiin perustuvassa kaupunkikartassa, jonka piirsi maanmittari Olof Mört vuonna 1696.

Vanhimmissa kartoissa Porin kaduilla ei ole lainkaan nimiä. Hallituskadun paikkeilla kulkeva katu on ensimmäistä kertaa nimetty Isaac Tillbergin vuonna 1799 piirtämään karttaan, jonne se on merkitty nimellä Öfre Slotts gatan eli Ylempi Linnankatu.

Kohdenumero
9622676
Kunta
28100 Pori
Alue
Keskusta
Huoneet
3mh, oh, k, ph, s, p
Pinta-ala
154.0 m2
Muut tilat
0.0 m2
Kokonaispinta-ala
154.0 m2
Kerros
2 / 2
Rakennusvuosi
1855
Käyttöönottovuosi
1855
Vapautuminen
2 kk kaupoista
Yhtiövastike
577.5 € / kk ( hoitovastike 508.2 € / kk + rahoitusvastike 69.3 € / kk )
Vesimaksu
22 € / hlö / kk
Lisätietoja maksuista
Arvio tulevasta lainaosuudesta 24 770,00 € tai rahoitusvastike 153,90 €/kk. Laina-aika 15 vuotta. Laina nostetaan loppukesällä 2019. Autopaikat 12,00 €/kk
Yhtiö
Asunto Oy Porin Linnanpiha
Energialuokka
Ei energiatodistusta.
Rakennukseen
tehdyt remontit
2018 uusittu A-ja B-talojen julkisivurappaus 2018 uusittu asunnon B 5 ja B-talon kadun puolen ulko-ovet 2018 maalattu A-ja C -rakennusten katot 2017 tuettu huoneiston C 9 olohuoneen lattia 2017 asennettu lumiesteet E-talon katolle 2017 rakennettu 2. varastohuone 2017 korjattu huoneiston C 11 parveke 2016 kunnostettu harrastetila pyöräsuojan kellarissa 2016 uusittu B-rakennuksen antennijohtoja 2016 rakennettu lisätilaa B-rakennuksen vinttitiloihin 2015-2017 kunnostettu varastotiloja C-talon kellarissa 2015 uusittu C-rakennuksen julkisivurappaus 2015 maalattu C-rakennuksen parvekekaiteiden teräsosat 2015 maalattu C-rakennuksen ikkunat 2015 uusittu C-rakennuksen katto ja maalattu syöksytorvet 2013 uusittu B -rakennuksen kadunpuoleinen jalka ränni 2013 maalattu A-ja D -rakennusten katot 2013 uusittu D-ja E -rakennusten julkisivurappaus 2013 maalattu E-rakennuksen parvekekaiteiden teräsosat 2012 rakennettu pyöräsuojaan välipohja 2012 uusittu puhelinjakamo ja liittymä kaapeli 2012 rakennettu lisätiloja B, C ja D -rakennusten vinttitiloihin 2012 asennettu kattosillat ja lapetikkaat 2011 paikattu julkisivu-ja sokkelirappauksia 2011 rakennettu lisätiloja A-ja B-rakennusten vinttitiloihin
Tiedossa olevat
tulevat korjaukset
Kunnossapitotarve seuraavan kahden vuoden kuluessa: - B-rakennuksen porraskäytävän maalaus (talkoilla) - Nuohous ja B-talon kanavien tarkistus
Asunnon kunto
hyvä
Katon kuvaus
Harja.. Saumattu peltikate..
Tontin koko
m2
Tontin omistus
oma
Makuuhuoneet
Lukumäärä: 3
Aulatilasta saa halutessaan neljännen makuuhuoneen.
Olohuone
Olohuoneessa, rappujen alla ja keittiössä integroidut kaiuttimet, jotka kuuluvat kauppaan.
WC
Lukumäärä: 2.
Molemmissa pesuhuoneissa wc.
Kylpyhuoneen kuvaus
Molemmissa kerroksissa suihkutilat. Yläkerrassa sauna, sadesuihku, vesikiertoinen lattialämmitys,

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste