Kuristentie 107, Naantali, Rymättylä

Previous

omakotitalo

226.0 m²

Naantali, Rymättylä,
Kuristentie 107
Mh. 228 000 €


Näytä kartallaTwitter Facebook Pinterest

X

Yhteydenottopyyntö

Yhteydenottoni koskee


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Kohteen perustiedot

___________
1800-LUVUN MAALAISTALO – TOTEUTA HAAVEESI
___________

Rymättylän keskustan lähellä sijaitsee Ilmarilan tila, jonka juuret vievät vuoteen 1863.

Rakennus kuuluu osana Rymättylän historiaa ja vanhaa rakennuskantaa. Tila on ollut saman suvun hallussa aina vuoteen 2014, jolloin nykyinen omistaja osti paikan. Taloon on tehty isoja peruskorjauksia, mutta toki seuraavallekin jää vielä remontoitavaa (tai parempi sana olisi ennallistettavaa).
LÄHES 160 VUOTTA ELÄMÄÄ NÄHNYT TALO
Rakennus seisoo edelleen tukevasti kalliolla. Hirsirunkoinen talo on luonnonkivistä ladotun sokkelin päällä ja kestää aikaa. Kalliot, metsät ja alavat pellot luovat ympärille aidon maalaismaiseman.

Talon lämmitys tapahtuu ekologisesti. Energia tuotetaan pääasiassa puulla ja auringolla.

MITTAVAT TILUKSET
Pihapiiri on idyllinen ja vanha puutarha tuottaa runsasta satoa. Suuri (15 094 m2) tila koostuu pihapiirin lisäksi metsästä, kalliosta ja pienestä pellosta, jossa voi viljellä perunat ja muut juurekset.

Pihapiiriin kuuluu vanha rengintupa, navetta, kanala ja mylly. Näihin tiloihin voi toteuttaa omien tarpeiden tai haaveiden mukaan monenlaista toimintaa. Ainoastaan mielikuvitus on rajana.
VAIN 2 KM KIRKOLTA
Vaikka ihanaa rauhaa ja hiljaisuutta on ympärillä vaikka muille jakaa, ollaan kuitenkin sijainnillisesti ihanteellisella paikalla. Rymättylän kirkonkylän palveluihin ja kouluun on pari kilometriä.
Etäisyydet muuallekin ovat siedettävät. Naantalin keskustaan noin 20 minuuttia ja Turun keskustaan noin 35 minuuttia.

Karista kaupungin pölyt ja asetu maalle. Täällä voit toteuttaa unelmasi uudesta elämästä Rymättylän auringon ja tähtitaivaan alla.

TERVETULOA TUTUSTUMAAN
_____________
SOLID HOUSE OY
Helena Koivisto
laillistettu kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, osakas

044 323 3234
[email protected]

facebook: Solid House Helena Koivisto
instagram: solidhousehelena
______________

OMAN ASUNNON MYYNTI
Etsitkö omalle asunnollesi välittäjää? Löysit hänet juuri! Laita minulle sähköpostia tai soita, niin sovitaan tapaaminen. Siitä se lähtee käyntiin. Hinta-arvio ja konsultointi asunnon myyntiä harkitsevalle on maksuton, eikä sido mihinkään.

Kohdenumero
9979006
Kunta
21140 Naantali
Alue
Rymättylä
Tyyppi
omakotitalo (kiinteistö)
Huoneet
6h, tupakeittiö, 2 x wc, khh, s/kph, 3 x vh + ulkorakennukset
Pinta-ala
226.0 m2
Muut tilat
0.0 m2
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alatiedot perustuvat rakennuspiirustukseen, jonka mukaan asuintilojen pinta-ala on 226 m2 (alakerta 148,5 m2 ja yläkerta 77,5 m2) Kokonaisala (sis. sivuvintit) 342 m2 (2x171 m2). Ulkorakennusten pinta-aloja ei ole laskettu. Kiinteistön kauppahinta ei perustu pinta-aloihin vaan kokonaisuuteen (maapohja ja rakennukset yhdessä)
Kerros
2 / 2
Rakennusvuosi
1863
Käyttöönottovuosi
1863
Vapautuminen
1 kk kaupantekopäivästä
Rakennuksen lisätiedot
RENKITUPA: Vanha tupa ja kamarit. Samassa rakennuksessa lisäksi suuri sauna, jossa massiivinen puulämmitteinen kiuas. Rakennuksesta löytyy myös kiinteistön tekninen tila, puuvaja ja 2 auton suoja. VANHA NAVETTA: Eläinsuojassa on ollut niin lehmiä kuin sikoja. Tällä hetkellä tiloissa ei ole eläimiä. Navetan ylisille on oma ramppi. Rakennuksen toisesta päästä löytyy lämmintä verstastilaa. MYLLY ja KANALA: Molemmat tällä hetkellä varastokäytössä. JUURES- JA VIINIKELLARI: Juureskellari löytyy renkituvan alta ja viinikellari päätalon alta keittiön kohdalta (kulku ulkokautta)
Lisätietoja maksuista
Lämmitys noin 90€/kk. Jätemaksut noin 18€/kk. Sähkön kulutus nykyisellä omistajalla noin 12 000 kwh/vuosi. Kiinteistövero noin 395€/vuosi. Sakokaivon tyhjennyt noin 120€/kerta (tyhjätään noin 2 kertaa vuodessa). Oma porakaivo, joten vesimaksuja ei ole.
Energialuokka
E2018
Tehdyt remontit
Talo peruskorjattu vuosina 1981-1982 sisältäen seuraavaa: ALAPOHJA: Lämmöneristeen uusiminen ja puurakenteen tarkastus sekä uusiminen tarvittavilta osin. VESI JA VIEMÄRI: Putkistot uusittu, asennettu viemärit sekä saostuskaivot. Tehty uusi vesikaivo. SÄHKÖ: Peruskorjaus. Asennettu sähköistys. IKKUNAT: Uusittu kokonaan. MUUT REMONTIT: 2010 uusittu varaaja ja asennettu aurinkosähköjärjestelmä. 2017-2018 uusittu koko siipi (eli vanha kuisti) jossa tuulikaappi/pikkueteinen, wc, kodinhoitohuone, kylpyhuone ja sauna. Kaikki vanha aines poistettu maapohjaa myöden ja rakennettu uudelleen. Kaikki vedeneristeet ja pinnat uusittu ja vedeneristys on nykystandardien mukainen. Samassa yhteydessä on myös vaihdettu kaikki viemäri- ja käyttövesiputket sekä jakotukki uuteen siipeen.
Asunnon kunto
tyydyttävä
Tila
Hyvä / tyydyttävä. SISÄPINNAT: 2017-2018 remontoidut pinnat (esim. kylpyhuone, sauna, tuulikaappi/pikkueteinen, wc ja kodinhoitohuone) ovat hyvässä kunnossa. 1980-luvulla remontoiduista pinnoista löytyy jo huomauttamista (esim. keittiö). JULKISIVUT: Ulkoverhous ja ikkunat kaipaavat huoltomaalausta. KATTO: Restaurointiliike Restart Oy on antanut katon restauroinnista tarjouksen 22 600€ sisältäen seuraavaa: Vanhat poltetut savitiilet irroitetaan ja puhdistetaan. Asennetaan uudet ruoteet ja aluskate sekä asennetaan tiilet paikalleen. Tähän työhön on nykyinen omistaja saanut museoviraston avustuksen 7200€.
Rakennusmateriaali
Rakennus on hirsirunkoinen ja lautaverhoiltu. Perustus on kovan päällä, osittain suoraan kallion päälle ladottu luonnonkivisokkeli (tuulettuvalla alapohjalla) ja peruskorjatussa kuistissa betoni. Katto on harjamallinen ja katteena poltettu savitiili, jonka aluskatteena pärekatto.
Lämmitys
Varaaja, jota voi lämmittää puilla, aurinkokeräimillä tai sähköllä. Lämmönjako: vesikiertoinen patterijärjestelmä. Kuistilla lisänä lattialämmitys
Tontin koko
1.5094 ha
Tontin omistus
oma
Keittiön kuvaus
Kaapistot 80-luvulta. Varustus: massiivinen puuhella, täyskorkea jääkaappi (2016), täyskorkea pakastin (2016), sähköliesi keraamisella keittotasolla, liesituuletin ja astianpesukone.
Kylpyhuoneen kuvaus
Remontoitu 2017. Vesieristetty ja laatoitettu.
Kodinhoitohuone
Remontoitu 2017. Pesukoneliitäntä, allas, tasot.

Sauna
Remontoitu 2017. Saunassa puukiuas. Ulkorakennuksessa rengintuvan yhteydessä myös massiivisen kokoinen vanha sauna.

X

Haluan tilata
ilmaisen arviokäynnin

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Haluan lisätietoa ostamisen palveluista

YhteystiedotTietosuoja- ja rekisteriseloste

X

OLEN KIINNOSTUNUT
kiinteistönvälittäjän työstä
SOLID HOUSELLA.


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Täytä hakemasi kohteen tiedot

Yhteystiedot

Mikäli hiljaisessa myynnissä (Solid House Salainen Palvelu) on hakuehtoihisi sopivia kohteita, saat niistä tiedon sähköpostiisi. Jos hakuehtoja vastaava kohde tulee myyntiin, saat siitä tiedon ennen kuin kohde asetetaan myyntiin julkisesti


Tietosuoja- ja rekisteriseloste

X

Ota yhteyttä

Valitse toimisto, josta haluat, että sinuun otetaan yhteyttä


Tietosuoja- ja rekisteriseloste